Afskyelige bjørne/hunde-kampe

25-06-2011 09:54, af Tine Luther
I Pakistans bagland findes en bizar form for underholdning: Bidske hunde slippes mod forsvarsløse bjørne. Dette dyrplageri skal stoppes nu!
Copyright Ridehesten.com
Hunde angriber ved en bjørne/hundekamp i Pakistan. Antallet af bjørne/hundekampe er faldet drastisk de seneste år og foregår nu kun i det skjulte. Det er resultatet af et målrettet samarbejde med WSPA’s medlemsorganisation i landet, BRC (Bioresource Research Centre). © WSPA/Mark Rissi

I visse dele af Pakistan bliver bjørne tvunget til at kæmpe imod aggressive hunde – udelukkende for at underholde et publikum. Bjørnen står bundet i en arena, tænder og kløer er slebet ned. Den er fuldstændig forsvarsløs. Under kampen får bjørnen alvorlige skader. Tit får den snuden næsten helt bidt af. Og øjnene bliver snittet i så voldsom en grad, at den ofte bliver blind. Uden for arenaen lever bjørnene i fangenskab. De får typisk hverken den føde eller omsorg, de har brug for. Skaderne efter kampene bliver heller ikke behandlet. Desuden er kampene ulovlige. Alligevel bliver bjørne fanget i naturen og solgt for at underholde. Øjenvidneberetning fra bjørne/hundekamp Dr. Fakhar-i-Abbas: ”Dagen var varm og fugtig. Tilskuerne var tydeligt tændte. De trampede med fødderne, hurtigere og hurtigere, for at få underholdningen til at begynde. Og så var den der – en kæmpestor sortbjørn blev ledt ind i arenaen. Men der var noget galt. Bjørnen stod ikke oprejst og stolt. Han humpede ind, kom næsten krybende. Hans øjne var helt døde. Snuden hang løst fra hans ansigt. Så brød helvede løs. Fire aggressive hunde omringede ham, de snerrede og gjorde sig klar til at angribe. Bjørnen prøvede at lange ud efter dem, men havde ikke nok kræfter. Hundene for på ham, bed sig fast i hans stakkels snude og rev i den, til den hang i et enkelt stykke kød”. Blodig og ulovlig "underholdning" Op til 2000 tilskuere pr. gang samles for at se kampene. ”Underholdningsformen” er blandt de mest barbariske og blodige i verden. Der tjenes penge på kampene. Arrangementerne bliver organiseret af magtfulde landejere i Pakistans bagland. De ejer og træner selv hundene – jo mere bidske og brutale i kamp jo mere prestige til ejerne. Kampene er forbudte (Pakistan Wildlife Act) og går også imod den islamiske lære, som forbyder at dyr sættes mod hinanden i kamp. Bjørnene ejes af fattige folk, som bliver betalt af landejerne for at lade deres dyr deltage i kampene. Giv bjørnene et bedre liv – støt WSPA’s arbejde Dyreværnsorganisationen WSPA har stoppet mange bjørne-hundekampe. Men de brutale og blodige slagsmål sker stadigvæk. Du kan være med til at give bjørnene en hverdag uden frygt og smerte. I dag bor flere af de bjørne, WSPA har reddet, i et reservat i Pakistan. Og de har fået et helt nyt liv. Deres sår og skader er behandlet, de får ordentlig mad – og for første gang i lang tid har de frihed til at bevæge sig, som de vil. Hjælp med at redde de ca. 65 bjørne, der stadig bliver tvunget til at kæmpe mod hunde, og hjælp os med at give dem et godt liv: 130 kr. sikrer fem bjørne en effektiv ormekur 300 kr. sikrer kost og vitaminer til en bjørn i en måned 550 kr. sikrer transport af en reddet bjørn til reservatet 1.100 kr. sikrer dyrlægepleje og medicin til en bjørn i et år. Se mere og støt kampen mod bjørne/hundekampene via linket til højre under billedet. Kilde: WSPA

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader