2 ud af 3 danske dyreejere føler sig mindre ensomme

27-04-2022 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hører du til gruppen af danskere, som mangler et socialt input i hverdagen, kan det være en god idé at anskaffe sig et kæledyr. En hund eller kat reducerer ikke bare følelsen af ensomhed. Dyrene hjælper også ejerne til at møde mennesker og baner vejen for nye relationer. Det viser en undersøgelse

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ifølge tal fra Danmarks Statistik bor mere end 1 million danskere alene. Størstedelen lever i bedste velgående uden en bofælle, mens andre føler sig ensomme. En undersøgelse af Agria Dyreforsikring viser, at 79% kvinder ejer en hund, kat eller hest, som får dem til at føle sig mindre alene. 58% af mændene er enige. Scoren er højest for de 18-39 årige både hos mænd og kvinder, som angiver, at deres kæledyr får dem til at føle sig mindre ensomme.

– I vores individualistiske samfund, hvor man ikke tør sætte sig ved siden af en fremmed i bussen og måske ikke hilser på naboen på vej ud ad døren, kan det være let at føle sig alene. I dag viser forskning, at kæledyr kan være med til at gøre en ende på ensomhedsfølelsen, fortæller Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.

Hun fortæller også, at ensomhed opstår i en uoverensstemmelse mellem menneskers forventninger til social kontakt og de behov, de har. Hvis behovet for social kontakt ikke bliver opfyldt, kan det resultere i ensomhed. 

 

Tvinger os ud af skjulet
For dem, der føler sig ensomme, mener 76% at en hund vil være det bedste valg blandt kæledyr, og det tal kommer ikke bag på Tine. 

– Fordelen ved at være omgivet af vores firbenede venner er, at de fremmer social kapital og kan mindske følelsen af at være forladt. De hiver os bogstaveligt talt ud ad døren, hvor vi møder andre mennesker og falder i snak, fortæller Tine.

49% hundeejere kan skrive under på, at deres daglige gåture med Fido har åbnet døre til nye sociale sammenhænge.

Info

Undersøgelsens resultater

Min hund får mig til at føle mig mindre ensom

Danmark 69%
Norge 81 %
Finland 84 %
Sverige 85 %
Storbritannien 88 %
Frankrig 84 %

Mit kæledyr har beriget mit sociale liv og skabt nye venskaber

Danmark 49 %
Norge 56 %
Finland 67 %
Sverige 70 %
Storbritannien 51 %
Frankrig 52 %

Læs også

Hunde gør ældre mennesker mere sociale

27-06-2021 09:36, af Astrid Gerd Holtet

Ny stor undersøgelse viser, at der er større sandsynlighed for at ældre mennesker snakker med deres naboer, hvis de har en hund frem for en kat

Hunde redder sæler fra ensomhed

01-06-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Medarbejderne på et sælarium nær Cornwall i England fik en god ide, da sælerne begyndte at blive ensomme i coronatiden

Sådan har hunden det under coronakarantænen

24-04-2020 11:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

TV2.dk har kigget på, hvordan vores kæledyr har det i disse tider med ejeren hjemme hele tiden. Her kan du læse, hvad de skriver om hunde

 

Sommerferie i Danmark: Pas godt på hunden

18-06-2020 15:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste danskere er begyndt at tælle ned til den årlige sommerferie, men nu hvor vi ikke rejser til udlandet som følge af coronavirus, skal mange af os være turister i vores eget land. De, som plejer at tage hunden med på udlandsrejse, kunne fristes til at tro, at en sommer i Danmark ingen planlægning kræver. Der er dog en del vigtige overvejelser at gøre sig. Her guider direktør i Agria Dyreforsikring hundeejere til en god, dansk sommer for Fido

#BlackFurday: dyreinternaternes sorte skygger

21-11-2023 12:48, af Anne Cecilie Sohl

I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne. 

En ægte dyrehelt: Servicehunden Mocca

22-10-2015 09:38, af Tine Luther
Labradoren Mocca er kåret til ugevinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive Danmarks Dyrehelt. Uden Mocca kunne Christina Davidsen, der er kørestolsbruger, ikke have en velfungerende hverdag.

Årets mest populære hundenavne

12-01-2024 11:44, af Anne Cecilie Sohl

Råber du efter Charlie eller Luna i hundeparken, er der stor sandsynlighed for, at der kommer mere end én velopdragen hund – eller velopdragent barn - løbende. Ifølge Agria Dyreforsikrings opgørelse er det menneskenavne på to stavelser, der topper listen over de mest populære hundenavne i Danmark. Men allerede nu forudser hundeekspert, at flere royalt klingende navne vil være regerende mestre på næste års hitliste. 

Agria fortsætter som hovedsponsor for Dansk Kennel Klub frem til og med 2020

10-02-2015 08:10, af Tine Luther
Sammen er vi stærkere! Agria Dyreforsikring og Dansk Kennel Klub har allerede nu forlænget vores strategiske samarbejdsaftale, så den løber til udgangen af 2020.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Pas på: Når tæven er i løbetid, går hanhunden på jagt

26-03-2022 10:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en tæve går i løbetid, vil der som regel være adskillige hanhunde i området, der gør sig klar til at stikke i rend. Mange hundeejere oplever, at de ikke kan styre deres hanhund, når den får færten af en tæve i løbetid. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.