Gå glad i bad – 5 gode råd til vask af hund

01-08-2021 09:15, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden har været en tur i mudderet, skal den bades. Men hvordan gør man egentlig nemmest det

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når regnen gør jorden mudret, kan en sjov gåtur i skoven eller parken hurtigt blive en beskidt fornøjelse. Derfor kan et efterfølgende bad være nødvendigt – men hvad skal du tænke på, når du vasker hunden derhjemme?

1. Brug hundeshampoo

Vores hud har ikke den samme pH som hundens hud, og derfor er det ikke en god idé at bruge menneskeshampoo, når hunden skal vaskes. Vores huds pH ligger på omkring 7,5 mens hundens ligger helt nede på 5,5, og det skal der tages højde for i shampooen.

2. Red håret igennem inden

Det kan være en fordel at rede pelsen igennem inden du vasker. Er der mange knuder i den, eller har der sat sig en burre fast, kan du massere lidt hundebalsam ind i pelsen – det kan gøre det lettere at få dem redt ud.

3. Beskyt øjne og ører

Undgå at få vand i hundens øjne og ned i øregangen. Ingen kan lide at få sæbe i øjnene – heller ikke hunde – så afskærm eksempelvis hundens øjne med hånden, når du vasker i nærheden af hovedet. Put eventuelt lidt vat i øregangen for at undgå at vandet løber derned. Bliver øregangen våd, kan din hund lettere få en øregangsbetændelse.

4. Brug lunkent vand

Brug ikke alt for varmt eller koldt vand til din hund. Test temperaturen på inderside af din underarm – hvis du synes det er for varmt, så vil din hund også synes det.

5. Væn hunden til at blive vasket

Er din hund ikke vant til at blive vasket, er det vigtigt at du stille og roligt vænner den til det – og undgår at den bliver stresset eller utryg. Tag gerne en masse godbidder i lommen og giv dem til hunden, mens du vasker den – på den måde bliver det hele lidt sjovere.

 

Læs også

Hunden som pioner

28-04-2024 11:30, af Anne Cecilie Sohl

I rumalderens begyndelse var Laika og Sputnik to af de mest bemærkelsesværdige pionerer. Laika, en modig og energisk hund af racen mongrel, blev valgt til at gå ned i historien som den første levende skabning, der rejste ud i rummet om bord på Sputnik 2. Hendes tapre rejse blev både en bedrift og et tragisk offer for videnskabens fremgang.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Sygdommen bag vaccinationen – Kennelhoste

28-09-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Når efteråret melder sig med koldt og fugtigt vejr, begynder mange af os at hoste og snøfte. Der sker en opblomstring af sygdomme, der rammer luftvejene, fordi efterårsvejret giver gode betingelser for de virus og bakterier, der gør os syge – og det samme gælder for vores hunde. En af de sygdomme vi ser mere af hos hunde, når vejret bliver dårligt, er kennelhoste

ANNONCE: Klædt godt på til årets første efterårsdag

01-09-2020 14:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På denne smukke første rigtige efterårsdag, er der ekstra travlhed hos det lille danske, hundefirma, DogCoach, som siden 2016 har klædt hundeejer på i specieldesignet hundeluftertøj.

Heltehunden Whisky med de ni liv: Afsnit 4: Heltehunden

17-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien

Kastanjer er livsfarlige for din hund

13-09-2022 09:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efteråret er officielt over os, og inden længe prydes de danske skovbunde med kastanjer. Men man skal være ekstra opmærksom på de skønne frugter, hvis man er hundeejer, da de er giftige og således kan være livsfarlige for de firbenede

Hundepensioner styrtbløder, men hjælpen udebliver

22-02-2021 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens der deles hjælpepakker ud til store dele af det danske erhvervsliv, må hundepensioner se langt efter hjælpen. De er nemlig faldet ned mellem to stole og kan derfor ikke få hjælp til at dække deres udgifter for efteråret 2020

Kastanjer er giftige for hunde

27-09-2021 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen og Astrid Gerd Holtet

Efteråret er godt i gang, og kastanjerne rammer jorden. De er sjove for børn, men giftige for hunde

Besøg på Barn og Hund-lejr i Norge (video)

08-11-2017 08:10, af Marie Helene Rigård Rohleder

HUNDEN's redaktion har besøgt Oslo Hundeskole i Norge. Over 50 børn deltog i skolens Barn og Hund-lejr i efterårsferien for at træne agility og bare have det sjovt. Se HUNDEN's video fra lejren med interview af  den daglige leder af Oslo Hundeskole

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden