Det kan være fristende at give hunde og katte godbidder fra påske-buffeten, men det er misforstået dyrevenlighed, da maden kan være direkte giftig for især hundene. Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at påsken er højsæson for forgiftninger med døden til følge hvert år, og mange katte kommer også galt afsted, fordi de spiser ting, de ikke kan tåle.
De fleste hundeejere ved godt, at hunde ikke kan tåle chokolade, men meget andet menneskemad som fx druer, rosiner, salt og fed mad er også skadeligt for hunden, forklarer Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring. Desuden er det ikke nok at vide selv, hvad hunden ikke må spise, man skal også fortælle sine gæster til påskefrokosten, at de skal være varsomme med godbidderne:
- Giv hunden eget påskeæg med tyggeben og hundevenlige godbidder, og sørg for at fortælle gæsterne, at hunde ikke tåler påskemad og slik. Salt mad og fedt kan forårsage mavesmerter, og chokolade kan være direkte dødbringende, siger Tine Antvorskov.
Følgende fødevarer bør hunden undgå:
En hund på 10 kg kan spise op til 40 gram mørk chokolade uden alvorlige konsekvenser. For den lyse chokolade ligger grænsen på omkring 100 gram. Sørg for, at børnenes chokoladepåskeæg ikke ligger fremme og frister, og tilbyd ikke hunden resterne af påskeæggene.
Hvis hunden får for meget salt ved at drikke saltvand eller spise salt mad, kan den få mave- og tarmproblemer, men det kan også udvikle sig til en saltforgiftning. Husk på, at hunden er meget mindre end mennesket, og derfor tåler den langt mindre salt i kroppen. Meget fed mad kan give fordøjelsesproblemer.
Vindruerne på ostebordet ser friske og lækre ud, men de kan forårsage akut nyresvigt hos hunden ved selv små doser. Det samme gælder for rosiner.
Hunden har ikke evnen til at nedbryde nødder med skaller, og de kan blive fanget i hundens mave-tarmkanal. Vær særligt opmærksom på macadamianødder, der betragtes som ekstra giftige for hunde.
Påsken byder på hygge og god mad, men for din hund gemmer højtiden desværre også på skjulte farer
Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.
I påsken nyder mange mennesker godt af påskemaden, slik og forårsblomster, men fejringen kan være farlig for vores kæledyr. I værste fald kan de blive forgiftet. Royal Canins dyrlæge kommer med sine anbefalinger til, hvad vi skal være opmærksomme på, når det kommer til påske med vores hunde og katte
For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
Hjemmet bør være et sikkert sted for både to- og firbenede, men en almindelig dansk husholdning byder på en række muligheder for alvorlige forgiftninger, som du bør være opmærksom på
Påskeferien er over os, og selvom vi igen i år ikke kan samle hele familien om påskebordet, vil de fleste nok holde fast i at spise den traditionelle påskemad. Vi kommer fortsat til at nyde påskebordets udvalg, og mon ikke der også sniger sig lidt chokolade indenbords? Men mens vi guffer maden i os, er det vigtigt at holde øje med, om hundesnuden også tager del i lækkerierne
Mange af de ting vi nyder at spise i forbindelse med julen, er ikke gode for vores hunde
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.