7 grunde til at sove med hunden

21-11-2020 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det blæser udenfor, og man har mest lyst til at putte sig under dynen. Men er det egentlig en god ide at tage hunden med sig under dynen?

Copyright Ridehesten.com
Foto:Shutterstock

Et studie med 150 deltagere fra Center for Sleep Medicine ved Mayo kliniken i Scottsdale Arizona er kommet med gode nyheder for de mennesker, der kan lide at sove med deres hund.

Studiet har nemlig afsløret syv gode gevinster ved at sove med hunden. De kommer her:

1. Mindsker stress, angst og uro

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Der findes mange beviser på, at hunde mindsker stress. Eksempelvis anvendes terapihunde i hele verden for at mindske stress og angst. Du behøver ikke holde om eller klappe hunden, det rækker med at være nær hinanden, for at du føler dig mere afslappet.

2. Får dig til at føle dig tryg

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Viden om at der er en anden ved ens side, får de fleste til at slappe af. Foruden at mange hunde rent fysisk kan beskytte dig, så findes der sågar studier som viser, at du slapper mere af og sover bedre ved siden af din hund.

3. Holder dig varm

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hunde elsker at ligge ved siden af dig, og det er hyggeligt. Desuden holder din firbenede ven dig varm under de kolde vintermåneder.

4 .Det er godt for din hund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er ikke bare dig, som får det bedre af at have hunden i sengen, også hunden værdsætter det. Der findes jo ingen anden i verden som din hund elsker så meget som dig, så at hygge med den i sengen kommer til at forgylde hundens liv også.

5. Hjælper dig med at sove

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Studier viser, at følelsen af trygheden du får fra din hund, får dig til at sove bedre.

6. Mindsker risikoen for depression

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hunde giver ubetinget kærlighed. For de mennesker som lider af depression kan en hunds nærvær gøre, at de får det bedre.

7. Giver dig trøst

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

At føle en andens nærhed, når man skal sove er den bedste trøst. Et kram fra sin bedste ven får de fleste i bedre humør inden de skal sove.

Læs også

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

DKK: hjælp din hund sikkert igennem nytåret

31-12-2023 12:53, af Anne Cecilie Sohl

Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.

Julen er højsæson for forgiftede, syge og tilskadekomne kæledyr

12-12-2023 15:06, af Anne Cecilie Sohl

Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.

Fem gode grunde til at sove med hunden

27-01-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det kan ofte ende i en diskussion, hvis den ene part i et parforhold mener, at hunden skal sove i sengen, og den anden ikke gør. Her får du fem gode grunde til, at hunden faktisk bør sove i sengen

Vinderen af Kudos Easy Traveller seng fra BigBullies

23-05-2011 14:20, af Anne Kristine Tollestrup
Se om du blev den heldige vinder af Kudos Easy Traveller seng fra BigBullies.

VIND med hunden.dk og BigBullies

16-05-2011 10:11, af Anne Kristine Tollestrup
Svar på et enkelt spørgsmål og vær med i konkurrencen om en lækker Kudos Easy Traveller seng!

Dårlige oplevelser påvirker hundens søvn

11-02-2022 08:00, af Astrid Gerd Holtet

De fleste har nok oplevet at have en dårlig dag med stress eller bekymringer. Sådan nogle dage, man glæder sig til er overstået. Men når man endelig får mulighed for at sove, så er søvnen dårlig og urolig. Ny forskning tyder på, at din hund måske kan opleve det samme!    

Deler du seng med din hund eller kat? Så er du ikke alene!

06-10-2023 13:40, af Louise Trabjerg

Op til 60% af danske hunde- og  katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring. Læs de overraskende årsager til, hvorfor du skal lade dit kæledyr sove i din seng – og hvordan du får sengen for dig selv, hvis du (virkelig) ønsker det …

Hundeejer genfandt hund med alternative metoder

30-11-2011 14:08, af Tine Luther
Efter en ung labrador havde været væk en lille uge, besluttede ejeren sig for at sove i en lade, hvor hunden sidst var set. Det gav gevinst – hunden er genfundet.

Vil du give en hånd?

05-03-2011 10:30, af Tine Luther
”En varm seng” i Horsens holder åbent hus for hjemløse og andre i svære økonomiske situationer, der mangler noget til deres hund. 15 frivillige hjælper til på dagen – men et par stykker, der vil hænge plakater op og uddele flyers op til arrangementet, efterlyses.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.