Virkelighedens Lassie er en basset

24-04-2018 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Benjamin Thorsen fredag skulle ud at nyde solen i skoven, blev det en skovtur han sent kommer til at glemme. Det skyldes især en flot indsats af hans hund, Malte

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto: Facebook

I fredags fejrede solen for alvor, at foråret er kommet. Det dejlige vejr trak mange mennesker og dyr af huse og ud i naturen. Et af disse mennesker var 46-årige Benjamin Thorsen. Hans skovtur blev dog ikke som alle andre.

Pludselig lå han nemlig på jorden ved siden af sin elscooter. Benjamin Thorsen er halvsidig lammet og hans ene fod sad fast. I 5 timer lå han i skovbunden og råbte på hjælp. Men han og hans hund, Malte, som er er en basset, havde bevæget sig så langt ind i skoven, at hans råb var forgæves. Efter en time på den kolde jord forsvandt Malte fra Benjamin Thorsen, hvilket gjorde den forulykkede mand nervøs.

– Jeg lå bare og skreg på hjælp. Men fordi vi var så langt inde i skoven, var der ikke nogen, der hørte mig. Jeg fik det også pludselig dårligt, da Malte var væk. For tænk nu, hvis der skete ham noget, siger Benjamin Thorsen.

 

Ulykke på ulykke
Før 2007 levede Benjamin Thorsen et helt almindeligt liv. Han havde et stort bilfirma, var forlovet og havde en schæferhund.

Pludselig en dag, ændrede alt sig. Benjamin fik en blodprop og blev halvsidig lammet. Han lå på hospitalet i et halvt år. Han kunne ikke længere gå. Schæferen blev meget overbeskyttende og gik til angreb, hvis nogen nærmede sig Benjamin. Derfor måtte han skille sig af med den.

Hans forlovede forlod ham og virksomheden gik konkurs. Ulykkerne væltede ned over ham, og han besluttede sig for at flytte ud i et gammelt sommerhus, han havde.

– Det var rart med et nyt sted. Her var der ingen, der kendte mig, og jeg kunne starte forfra, fortæller han.

Han anskaffede sig også en ny schæferhund, men måtte hurtigt indse, at han ikke kunne stimulere den i tilstrækkelig grad.

– Jeg syntes det var synd for den, og den fik et nyt liv, hvor dens behov blev tilgodeset, lyder det fra Benjamin Thorsen.

Han ville dog gerne have en hund igen, og mange foreslog ham at købe en lille hund.

– Men jeg kan ikke så godt lide små hunde. Derfor søgte jeg på Facebook, hvor jeg fortalte, hvad jeg kunne tilbyde en hund, siger han.

En dame på Øland så hans opslag. Hun boede på en gård med 120 køer, 8 heste, 10 katte, 6 hunde og 7 børn. De havde en basset, som hun mente var stresset, og hun troede, at den ville være det perfekte match til Benjamin, og hun havde ret.

– En basset er jo ikke en høj hund, men alligevel en stor hund. Det var kærlighed ved første blik. Vi sover sammen, vi spiser sammen og han stortrives, fortæller Benjamin Thorsen.

 

Ud i solen
Benjamin Thorsen fik sin elscooter efter at have fået Malte, og sammen har de taget flere ture ud i den skov, der ligger 300 meter fra deres fælles hjem.

– Nu har vi haft meget sne, så i den periode har vi ikke været så meget ude, men da sneen smeltede for nogle uger siden, begyndte vi igen, siger han.

Malte går altid ved Benjamins side, og da han en dag fik motorstop ude i skoven og måtte vente 9 timer på hjælp, stod hunden troligt ved hans side, som skulle den beskytte ham.

Da solen for alvor brød kulden i fredags, var det også den store skov, der var endemålet for de to venners tur. Stien langt inde i skoven var noget ujævn, og det var det, der havde forårsaget styrtet. Denne gang var Malte altså ikke blevet hos Benjamin. Den var væk.

– Pludselig hørte jeg en stemme over mit hoved. Jeg genkendte stemmen. Det var min bedste ven. Det viste sig, at Malte havde løbet gennem skoven og en masse mudder og hjem til min nabo. Hun havde undret sig over, at hunden var alene og helt mørkebrun af mudder. Derfor fik hun fat i min ven, som kunne se, at min elscooter var væk, fortæller Benjamin Thorsen.

Vennen gik derfor ind i skoven for at lede efter Benjamin, og heldigvis kom hun tæt nok på den forulykkede mand til, at hun kunne høre hans råb om hjælp.

Malte havde reddet Benjamin.

– Jeg er bare så stolt over, at min lille kluntede basse kunne regne ud, at han skulle handle og ikke bare pisse op af alle træer i en radius af 100 meter, som ellers ville være meget normalt af ham, lyder det fra en tydelig stolt og rørt hundeejer.   

 

Læs også

Har din hund en ægte Lassie gemt i sig?

14-04-2022 09:48, af Astrid Gerd Holtet

Vil din hund redde dig, hvis du kommer i nød? Måske, siger nyt studie fra Argentina, også selvom hunden ikke er trænet til det 

Hund reddede sin 78-årige ejer

09-03-2022 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er fantastiske. Det ved vi. I Balle ved Silkeborg er der en hund, der nok får lidt ekstra godbidder de næste par dage

Hund reddede hikers liv

05-01-2022 12:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den otte år gamle alaskan malamute North reddede i weekenden sin ejers liv, da han var faldet under en vandretur i de kroatiske bjerge

Mød Vicki Berlin i HUNDEN

08-10-2010 07:41, af Wicky
Skuespiller og komiker Vicki Berlin fortæller om sit liv med basset hounden Walter

Petit basset griffon vendeen vandt Crufts

11-03-2013 12:44, af Tine Luther
Soletrader Peek A Boo stod I går som Best in Show på verdens støreste hundeudstilling. Danskopdrættet storpudel blev nr. tre i gruppen!

Snemanden sejrede i Herning

05-11-2016 22:41, af Kasper Larsson
Første udstillingsdag af to i Herning er overstået. Årets andensidste internationale udstilling, arrangeret af Dansk Kennel Klub sluttede med Hollandsk sejr. Best in Show blev grand basset griffon vendeen Frosty Snowman

Bassetklubben fylder 50 - Det skal fejres

29-06-2018 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden kan man være med til at fejre bassetklubbens 50-års jubilæum. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.