Tre DKK-racevindere fra samme opdrætter

15-11-2011 13:26, af Tine Luther
Kennel Lapinlumon opdrætter tre forskellige racer – og i år er ”Årets DKK-racevinder” i de tre racer alle opdrættet og ejet af Lapinlumon.

Hvert år kåres der en DKK-racevinder i alle racer. Racevinderen er den hund, der er mest vindende i sin race gennem året på DKK-udstillingerne. At blive racevinder er således ikke noget, man bare lige opnår. Men at have hele tre af slagsen, som man oven i købet selv har opdrættet – det er vist ikke sket før. Tre på rad Kennel Lapinlumon ved Sarah Brandes og Jesper Brun Brandes opdrætter henholdsvis finsk lapphund, finsk hyrdehund og lagotto romagnolo. Med succes må man sige - det er ikke enhver forundt at stå med tre recevindere på rad. – Jeg fik min første lapphund for 20 år siden i 1991, da jeg boede hjemme ved min mor, og lapphunden var egentlig tænkt bare som familiehund, fortæller Sarah Brandes til hunden.dk. – Men hendes opdrætter fik os lokket på en udstilling, og så var jeg hooked. Jeg har boet i Finland i to år og har arbejdet rigtig meget med racen. – Den finske hyrdehund fik jeg til Danmark som den første for 11 år siden. Den fandtes ikke i landet, og det syntes jeg var synd, da jeg havde mødt racen flere gange i Finland. Det har altid været en "bi-race" for os, vi har "kun" to finske hyrdehunde og har på 11 år opdrættet seks kuld, men det har været vigtigt for mig at forsøge at etablere denne race i Danmark på et godt fundament. – Jeg trænede meget lydighed med lapphundene, da jeg var ung, men de var spidshunde og selvstændige, og jeg ville derfor gerne have en mere samarbejdsvillig hund. På en udstilling så jeg en lille krøllet italiensk hund og blev forelsket. På det tidspunkt var racen helt ny og fandtes slet ikke i Danmark, så jeg importerede Danmarks første lagotto i 1999 og fik det første kuld lagotto i Danmark i 2002. I den race fandt jeg en langt mindre selvstændig hund end lapphunden og en hund, der var lettere at arbejde sammen med. – Det føles da selvfølgelig dejligt efter mange års arbejde med de forskellige racer – og især da det som sagt er mig, der har introduceret de to af dem i Danmark – at vi i år kan stå med årets racevinder på eget opdræt i alle tre racer. Vi har haft årets racevinder mange gange før i hver race, men ikke i alle racer samme år. Se mere om Kennel Lapinlomun via linket under billederne til højre.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.