Thuja er giftig for hunde

04-10-2022 12:15, af Astrid Gerd Holtet

Thuja er en almindelig stedsegrøn plante i Danmark, og den indeholder et stof, der er giftigt for både mennesker og hunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Om lidt er bladene faldet af træerne og tilbage står de stedsegrønne planter. Blandt disse er thujaen, som hører til nåletræerne og som er en af de mest almindelige stedsegrønne planter i Danmark. Den ses ofte på kirkegårde, men også som træer eller hække rundt omkring i vores haver.

Thujaen indeholder en række æteriske olier, heriblandt terpenen. Terpenen er giftig – både for mennesker og for hunde – og findes i alle dele af planten.

Symptomer på forgiftning med thuja

Giften påvirker flere organer og giver blandt andet blødning i hjertemuskulaturen samt i maven og tarmen. Har din hund spist thuja, kan du blandt andet se symptomer som:

  • Slimhinden i munden bliver irriteret og der dannes blærer
  • Hunden virker utilpas og nedstemt
  • Hunden viser tegn på ondt i maven
  • Hunden kaster op
  • Hunden får diarré

Forgiftningen kan til sidste bevirke at hunden går i koma og dør.

Hvad kan du gøre hvis din hund har spist thuja?

Mistænker du, at din hund har spist thuja, er det vigtigt at du hurtigt kontakter din dyrlæge. Der ikke findes nogen egentlig modgift mod giftstoffet i planten, og derfor forsøger man at få den spiste plante ud af mavesækken inden giften optages i kroppen. Dette kan gøres ved at give hunden et brækmiddel, så den kaster det op igen. Det skal dog gøres hurtigt - og senest inden for de første par timer efter at hunden har spist det. Er hunden begyndt at vise symptomer på forgiftningen, er det eneste man kan gøre at støtte hunden, fx ved at give væske direkte ind i blodårerne, eller anden hjælpende behandling.

Læs også

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Kinesere dømt for salg af giftigt hundekød

18-05-2014 09:17, af Tine Luther
Elleve medlemmer af en bande i Kina er blevet idømt fængselstraf for at sælge giftigt hundekød. Hundene blev dræbt med armbrøster.

Isterninger i varmen

02-07-2017 11:23, af Anne Ekenberg

Når varmen melder sin ankomst, glæder rigtig mange mennesker sig. Så skal der spises is i lange baner. Men hvad med hunden? Må en hund egentlig få isterninger? Er det farligt?

Storbyhunde lever livet farligt

20-04-2015 10:28, af Tine Luther
Har hunden ingen sygeforsikring, kan ejeren ende i et frygteligt dilemma, hvis hunden bliver syg. I København og Nordsjælland er hunde i højere risiko for at blive smittet med den farlige parasit fransk hjerteorm, end i resten af landet. Er hunden først smittet, kan den kureres - men det er en dyr affære, hvis hunden ikke har en sygeforsikring.

Kastanjer er giftige for hunde

27-09-2021 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen og Astrid Gerd Holtet

Efteråret er godt i gang, og kastanjerne rammer jorden. De er sjove for børn, men giftige for hunde

Tyggegummi kan være livsfarligt for hunde

02-01-2018 08:37, af Astrid Gerd Holtet

Sødestoffet xylitol er bredt anvendt i blandt andet tyggegummi og tandpasta, men stoffet er livsfarligt for hunde

 

Politiet tager sag om døde hunde alvorligt

29-10-2020 08:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Greve tager politiet nu affære for at opklare sagen om de døde hunde i området

Pas på koralkirsebær

01-10-2021 15:28, af Astrid Holtet

Koralkirsebær er en almindelig stueplante i mange danske hjem og den kan give alvorlige forgiftninger hos hunde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.