Sæson for hotspots

04-08-2016 12:04, af Kasper Larsson
Når vejret er varmt og luften fugtig, er der større chance for hot spots – en hudlidelse hos hunde der opstår, fordi hunden rammes af en betændelsestilstand
Copyright Ridehesten.com
Det er badesæson, men det desværre lig med fugtig pels. Det betyder, at en del hunde udvikler hot spots i det varme vejr. (Modelfoto: Shutterstock)

Hot spots kan opstå hele året, men sæsonen for hudlidelsen er i sommermånederne, hvor fugten og varmen er højest. Tilstanden opstår, fordi huden eller pelsen på den ene eller anden måde generer hunden, hvorefter hunden klør, kradser eller bider i området, hvor der dannes sår, og en betændelsestilstand opstår. Desto mere hunden klør sig og selv prøver at imødekomme problemet, desto værre bliver det. Et hot spot kan således vokse fra et lille lokalt område til et større og mere alvorligt problem på ganske kort tid. Det er meget smertefuldt for hunden at lide af hotspots, eller som tilstanden også kaldes; retriever-eksem, akut fugtig hudbetændelse eller sommersår. Lidelsen ses oftere hos hunde med problemer med ørene, analkirtlerne, hunde der har smerter på kroppen, eller har fugt i pelsen. Sidstnævnte ses især, når hunden har været en tur på stranden og badet i bølgen blå – specielt hos racer med tæt underpels. Hos disse racer har fugten svært ved at tørre helt, hvorfor der kan opstå kløe og irritation. Udover ovenstående muligheder kan lidelsen også forsages af lopper, allergi, parasitter og ræveskab. Racer der trimmes og klippes er også disponible overfor hot spots. Hvis din hund har fået et hot spot, eller du er i tvivl, så kontakt din dyrlæge og få ham til at stille diagnosen. Alt efter hvor slemt skaden er, vil behandlingen bestå af sæbebade, cremer, antibiotika eller binyrebarkhormon. Undgå hot spots Hvis du vil undgå, at din hund får problemer med hot spots, er der en række ting, du som ejer kan gøre. Hvis I har været en tur i skoven eller besøgt andre områder, hvor der er mulighed for at pådrage sig flåter eller parasitter, skal du tjekke hunden ved hjemkomst. Det er langt nemmere at fjerne flåter, inden de for alvor har bidt sig fast. Det er en god ide at børste hunden jævnligt i sommermånederne, for at fjerne den døde underuld. Denne uld kan være årsag til gener for hunden, der instinktivt vil klø og kradse i området og dermed risikere et hot spot. Hvis hunden har været i saltvand, er det en god ide at skylle hunden omhyggeligt, så der ikke sidder saltrester og irriterer huden. Husk også at tørre hunden grundigt efterfølgende. Slutteligt skal du dagligt tjekke din hund for små sår eller rifter. Hvis du finder et område, hvor hårene er klistrede og ildelugtende, kontakt da straks dyrlægen. Kilde: Dyrekassen.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.