Russeren der elsker sin familie

19-08-2018 12:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

En hund der lever for at elske sin familie. Sådan beskrives racen Russkaya tsvetnaya bolonka. Helle Sydendal har tre af slagsen. Hun udstiller på Bornholm i weekenden med den lille sorte russer Boris.  

Copyright Ridehesten.com
Helle med sin Russkaya tsvetnaya bolonka på Bornholm

Den lille hunderace med det mundrette navn Russkaya tsvetnaya bolonka hviler roligt på Helle Sydendals arm. Hun har hele tre af slagsen, men til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Bornholm har kun hun medbragt den lille hanhund Russkaya Roskosh Ilyusha, i daglig tale Boris.

Helle Sydendal startede med at have cotton de tulear, som hun også har lavet flere kuld på. Men for et par år siden besøgte hun sin gode ven, som havde fået en ny hund. Den lille pelsklump fra Rusland hoppede straks op i skødet på Helle, og så var hun solgt.

– Jeg havde mest af alt lyst til at tage den med hjem. Så jeg begyndte at undersøge racen, og så tog jeg til Tjekkiet og hentede den første, fortæller Helle Sydendal.

Copyright Ridehesten.com

Siden da har hun også været i Moskva og hente den lille sorte Boris med hjem til hundeflokken i Holbæk, som også tæller en cotton de tulear.

Den lever for sin familie
På koebhund.dk beskrives den lille russer som ”En intelligent hund, der glad og tilfreds nærmest lever for at elske sin familie.”

Copyright Ridehesten.com

Helle Sydendal fortæller, at racen er meget kontaktsøgende, og den skal være tæt på familien for at trives. Derfor ligger Boris da også tit i arm eller i sofaen derhjemme.

– Bolonkaen er simpelthen så god og mild en hund. Den er nem at træne, den fælder ikke, og så falder den hurtigt til i flokken, siger Helle Sydendal.

Copyright Ridehesten.com

Det er en forholdsvis ny race i Danmark, og til udstillingen i Bornholm er der kun to hunde. Det er første gang, at Helle er til hundeudstilling på Bornholm, og hun er godt tilfreds.

– Det er en rigtig dejlig udstilling, og Boris har fået super god kritik fra dommerne, fortæller Helle Sydendal.

Læs mere om hunderacen her.

Husk at du kan se alle billederne fra DKK’s udstilling på Bornholm på hunden.dk senere på ugen.

 

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Alle gode gange fire…

21-09-2015 11:24, af Tine Luther
Roskilde, Vejen, Bornholm – og nu også Hillerød. Bullmastiffen Librrani's High Performance Alonso har endnu engang vundet Best in Show på en international udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub.

Bornholm: Nej det var ikke Morten, der vandt

12-08-2022 18:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øverst på skamlen efter en varm dag i Rønne stod Pi Johanne Rasmussen med hendes Chic Choix Parti Celebris, der ifølge hende er noget nær den perfekte hund

 

Se billederne: Bornholm 2019

20-08-2019 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er vi tilbage igen. Her får du en række billeder fra årets udstilling på Bornholm

Første brugshund tog det hele

14-08-2021 12:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For første gang nogensinde stillede en parson russell terrier op i brugshundeklassen, og den fine svenske hund endte med at blive Bedst i Racen

To champions på én dag

20-08-2017 14:42, af Anne Ekenberg

Det blev en rigtig god dag for Susanne og Roine Lindberg fra Finland, som udstillede deres to pyrenæiske mastiffer.

Nu må det stoppe

27-11-2019 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en gang har en hundeejer fundet lokkende godbidder med farligt indhold på sin tur med hunden. For et par uger siden skete det på Bornholm, nu er det sket i Rungsted

Endelig international champion

15-08-2021 11:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coronaen satte en stopper for planen om at gøre Dobergaarden Forever Emiko til international champion. Men søndag lykkedes det endelig

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.