Rekordstort hundemøde i Fredericia

07-02-2018 08:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend danner Messe C i Fredericia rammer for årets første hundeudstilling organiseret af Dansk Kennel Klub. Med denne udstilling skydes hundeåret i gang med manér med et rekordhøjt antal tilmeldinger for årets første udstilling. I alt når udstillingen op på næsten 3.500 tilmeldinger fordelt over to dage

Copyright Ridehesten.com
De yngste vil også lege med: Til de yngste hunde findes der ”babyklasser” (3-6 måneder) og ”hvalpeklasser” (6-9 måneder). På søndagens udstilling er der tilmeldt hele 21 Labrador-babyer og -hvalpe. Foto: Wiegaarden/Erik Pedersen

Lørdag og søndag bliver årets første hundeudstilling afviklet i Fredericias Messe C. Her samles hunde fra både Danmark, Norden og store dele af Nordeuropa for at sætte hundeåret i gang på udstillingen, der samtidigt sætter rekord med det højeste tilmeldingsantal nogensinde for årets første hundeudstilling. Med 3.486 tilmeldinger fordelt over 258 racer er udstillingen altså en oplagt mulighed for at opleve de mange hunderacers forskelligheder og dermed blive klogere på deres udseende såvel som temperament. Uanset om du overvejer at købe hund eller bare gerne vil have en hyggelig dag i hundenes tegn, så giver udstillingen dig rig mulighed for at møde alt fra den mindste chihuahua til den enorme grand danois.

Talstærkt fremmøde fra lille til stor

Til weekenden har hundeverdenens kæmper meldt et talstærkt fremmøde. Blandt andet er der tilmeldt 82 grand danois på udstillingen, foruden de 25 irske ulvehunde, som bekendt er verdens største hunderace og kan måle helt op til 90 cm i skulderhøjde. Desuden er Danmarks mest populære hunderace, labrador retriever, udstillingens absolutte topscorer med hele 117 tilmeldte hunde.
Men selv om de store hunderacer topper i antal tilmeldinger per race, så overgår de mindste selskabshunde dem i antal. De små selskabshunde, herunder f.eks. coton de tulear, chihuahua, pudel eller mops, når op på 719 tilmeldte hunde fordelt på 39 racer.

Et rigt program

Der er ingen chance for at komme til at kede sig på udstillingens to dage. Både lørdag og søndag åbner indgangen kl. 8.30, og konkurrencerne starter kl. 10.00 med racebedømmelser. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der begge dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen søndag kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
Der er altså lagt an til to dage fyldt med hund og med rig lejlighed for både at opleve, at en race konkurrerer indbyrdes, men også at racerne dyster mod hinanden om at blive udstillingens bedste hund.
Det er dog vigtigt at bemærke, at hunderacerne udstilles på forskellige dage. Så hvis du ønsker at opleve en bestemt hunderace, kan du tjekke hvilken dag, du skal besøge udstillingen HER

Endnu et hundeår skydes i gang

Dansk Kennel Klub holder årligt 11 udstillinger over hele landet. Men udstillingen i Fredericia markerer noget specielt, mener Wilfred Olsen, formand for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg.
– Det er altid spændende at starte på et nyt udstillingsår. Stemningen er god, og det er tydeligt med det rekordhøje tilmeldingsantal, at udstillerne har glædet sig til at komme i gang igen.

Udstillingens adresse:

Messe C Fredericia
Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia.
Udstillingen foregår indendørs

Entré:

Voksne: kr. 60,- pr. dag.
Børn: 6-12 år: kr. 10,- pr. dag.
Børn under 6 år: gratis
Familiebillet: kr. 120,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn)
Entré for gæstehund: kr. 30,- (hvalpe under 3 måneder må ikke medbringes)

 

Dansk Kennel Klub (DKK) er Danmarks største organisation for hundeejere med ca. 30.000 medlemmer i selve DKK og ca. 45.000 medlemmer i de 72 tilsluttede racespecialklubber. Man kan være medlem, hvad enten man har en racehund, en blandingshund eller måske blot holder af hunde. DKK er stiftet i 1897 og beskæftiger sig med stort set alle sider af hundelivet i Danmark f.eks. rådgivning om valg af hund, ”før du køber hund-kurser", barn og hund-undervisning i folkeskolen, hvalpemotivation, kørekort til hund, træning, prøver, konkurrencer, udstilling, avl og stambogsføring, støtte til forskning – og ikke mindst med hundes velfærd generelt.

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Tusindvis går i hundene

03-02-2015 14:15, af Tine Luther
Vi danskere elsker vores hunde, og vi synes også, at det er sjovt at se på andres hunde. Alle kender en labrador og en schæferhund, men der findes over 250 racer i Danmark, og i den kommende weekend kan man se hele 249 af dem i Fredericia ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling.

Se billederne: Dansk spids i Fredericia

12-02-2023 12:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

I Ring 18 er syv hunde af racen dansk spids blevet udstillet. Her får du lidt billeder af de fine hunde

Naya tog søndagens juniorhandling

12-02-2023 16:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en flot juniorhandlingkonkurrence er slut, og i dag gik sejren til Naya Kühne Andersen, der vel nærmest er på hjemmebane

Konkurrence: Vind et gratis foto i Fredericia

10-02-2022 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden er der hundeudstilling i Fredericia. Wiegaarden møder op med professionelt fotostudie, hvor du kan få taget et billede af dig og din hund. Alle der får taget et foto, deltager også i en spændende konkurrence

Janni Ree kastede stjerneglans over Fredericia

10-02-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den kendte realitydeltager og tidligere oddsetpige Janni Ree udstillede sin nye mops, Cobra, på udstillingen i Fredericia søndag

Hunde i centrum på Vild Med Dyr

13-03-2012 13:43, af Tine Luther
Hunden, Danmarks mest populære kæledyr, får helt naturligt en fremtrædende plads, når MESSE C Fredericia i weekenden den 31. marts/1. april blænder op for Danmarks største kæledyrsmesse: Vild med Dyr 2012.

Sjældne hunde på bedding i Fredericia

11-02-2017 07:50, af Kasper Larsson
Hunde i alle afskygninger gæster Fredericia, fra de store og kendte racer, til de langt mere sjældne

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.