Problemer med råt foder

15-01-2018 09:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny forskning viser, at det populære bone and raw food til hunde kan give store problemer for dyrene. Foderet kan nemlig indeholde e. colibakterier, listeria og salmonella. Det skriver Jyllands Posten. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi kender det jo godt. Vi vil gerne det allerbedste for vores kæledyr, og derfor vil vi også gerne fodre dem med det foder, der er bedst for dem.

En af de fodertrends, der er opstået som et resultat af den gode vilje, er det såkaldte bone and raw food eller Biologically Appropiate Raw Food (BARF). Filosofien bag foderet er, at det er den slags foder vilde hunde og ulve spiser. Derfor, mener BARF-folk, at den slags foder er bedst for hundene, da de gennem millioner af års evolution har udviklet sig til at spise dette.

Nyt hollandsk studie sætter dog et kraftigt spørgsmålstegn ved BARF’s lyksaligheder. Studiet viser nemlig, at diæterne kan være smittet med både bakterier og parasitter, hvilket kan være skadeligt for både hund og ejer.

I studiet blev 35 forskellige produkter analyseret. I otte produkter fandt man e. coli bakterier, i 15 fandt man listerie og i syv produkter blev der fundet salmonella.

— Katte og hunde, der spiser råt kød, har også større chance for at blive inficeret med antibiotikaresistente bakterier end dyr, der f.eks. spiser tørfoder. Det kan udgøre en alvorlig risiko for både dyre- og folkesundhed, siger Paul Overgaauw fra Utrecht Universitet til The Independant.

I Jyllands Posten har professor i Interne Medicin for Familiedyr på Københavns Universitet, Charlotte Reinhard Bjørnvad tidligere kritiseret det rå foder.

— Jeg vil ikke engang anbefale, at man varmebehandler foderet, og så lader dyret spise det. For det løser ikke problemet med, at det ernæringsmæssigt er ubalanceret, sagde hun dengang til avisen. 

Læs også

Hunde skal spise råt som ulve

22-01-2018 09:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sidste uge havde vi historien om, at raw food til hunde ikke var godt for dem på grund af diverse bakterier. Engelsk ekspert går nu i rette med den opfattelse. Hendes hunde har spist raw food de sidste ti år

Må min hund spise hyldebær?

14-08-2017 14:14, af Anne Ekenberg

Om lidt blive hyldebærrene modne, men lige nu hænger de grønne bær i klaser og er så småt begyndt at tage lidt farve. Så inden længe ligger de på jorden – lige til at spise for en uerfaren hund eller en hvalp.

Efterlysning af foder til hjemløses hunde gav pote

14-06-2014 08:33, af Tine Luther
Den fynske afdeling af forenigen Hjemløses hunde i Danmark stod i sidste uge med et næsten fuldstændig tomt foderlager. En efterlysning vis pressen har fået hjælpen til at vælte ind. Måske har du også lyst at hjælpe?

Vind foder og godbidder fra Oliver´s

07-06-2013 19:02, af Rikke Larsen
Vind 13,5 kg af OLIVER'S nye kornfrie hundefoder + 4 poser af vores mest populære godbidderpopul

STOR JULEKONKURRENCE: Vind med en ven - Uge 3

18-12-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen

Må min hund spise svampe?

01-08-2017 13:15, af Anne Ekenberg

Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.

Vinderen af ESSENTIAL FOODS konkurrencen er fundet

04-10-2013 08:35, af Vibe Madsen
Vi har nu udtrukket den heldige vinder af ESSENTIAL FOODS konkurrencen, hvor vinderen vinder 12,5 kg. valgfrit foder.

70 hunde døde af amerikansk hundefoder

18-01-2021 09:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun i Danmark, hundefoder bliver tilbagekaldt. I USA har man netop tilbagekaldt foder, som har kostet mindst 70 hunde livet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt