Politiet vil lære af dyreværnsorganisationerne

04-07-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kommunikationen mellem politiet og dyreværnsorganistaionerne blev styrket onsdag formiddag

Copyright Ridehesten.com
Foto: Nordjyllands Polit

Onsdag formiddag mødtes betjente og anklager fra Nordjyllands Politi med repræsentanter fra Dyrenes Beskyttelse og Hundens Tarv. Meningen med mødet var at kickstarte samarbejdet mellem den nye dyreværnsenhed i politiet og dyreværnsorganisationerne.

Betjent Henrik Taagaard, der får ansvaret for den nye afdeling i Nordjylland, indledte mødet med at fortælle lidt om, hvad det er den nye enhed skal tage sig af.

– Der kommer ikke til at ske en ændring af politikredsens nuværende indsats på dyreværnsområderne. Den nye enhed bliver en slags overbygning på disse, der skal tage sig af efterforskningen i komplekse dyreværnssager, lød det fra Henrik Taagaard.

Den replik fik flere til at rynke brynene, for hvad er en kompleks sag? Heldigvis havde den nye leder svar på dette:

– Komplekse sager har vi defineret ved, at der skal være tale om organiserede og systematiserede overtrædelser. Derudover skal der være en økonomisk vinding ved overtrædelsen, fastslog han.

Noget af det, den nye enhed også vil tage sig af, er at foretage en præventiv indsats overfor dyreværnssager. Mens mødet stod på, var to af enhedens tre betjente på en opgave, som netop var af præventiv karakter.

– Vi har fået en melding om, at der bliver lukket for vandet på en ejendom. Vi ved, at der er heste på ejendommen, og derfor skal vi lige have en snak med ejerne for at være sikre på, at hestene ikke kommer til at lide. Det er en af de måder, vi kan forebygge på, fortalte Henrik Taagaard.

Generelt var der en rigtig god stemning ved mødet, hvor også kommunikationen mellem politi og dyreværnsorganisationer blev drøftet. For der er ingen tvivl om, at politiet rigtig gerne vil have en masse oplysninger fra organisationerne, men hvor meget må politiet egentlig sige?

– Det er helt sikkert noget, vi skal have styr på. Vi kan jo ikke bare gå ud og spørge organisationerne, hvad de ved om en bestemt person, men det vil helt sikkert være godt, hvis vi kan bruge den ekspertise, de sidder med. Derfor handler det først og fremmest om, at organisationerne fodrer os med oplysninger, og så må finde en måde at spørge dem på, hvis vi har brug for noget viden på et område, ræsonnerede Henrik Taagaard med hjælp fra anklager Mette Bendix.

Under mødet skortede det ikke på gode råd fra Dyrenes Beskyttelse og Hundens Tarv.

Især fyldte en bestemt sag meget på mødet. Det var en sag om en mand, hvis retssag for overtrædelse af dyreværnsloven er blevet udskudt mange gange. Ifølge de fremmødte skulle manden stadig avle på sine hunde, selvom de er syge af giardia og andet.

– Det lyder helt sikkert som en sag, vi skal have kigget på, lød det fra Henrik Taagaard.

 

Info

De tre specialiserede dyreværnsenheder, der er placeret i henholdsvis Nordjylland, Sydøstjylland og Midt- og Vestsjælland, får følgende primære opgaver:

• Sager om ulovlig handel med hunde, herunder de såkaldte ”hvalpefabrikker”

• Sager om import eller eksport af dyr

• Sager om handel med levende truede dyrearter

• Dyrevelfærdsenhederne skal endvidere have fokus på sager, der er udtryk for nye tendenser på dyreværnsområdet, som dyreværnsenhederne i politikredsene endnu ikke har erfaring med

• Ud over den efterforskningsbaserede indsats forventes dyrevelfærdsenhederne også at varetage en præventiv indsats med henblik på at forebygge eller opfange vanrøgtsager i opløbet

Sagsområderne er ikke udtømmende, men forventes at blive justeret løbende i takt med opbygningen af erfaring på området.

Læs også

Kampagne skal klæde danskerne på til at købe sundere hunde

23-01-2024 11:19, af Anne Cecilie Sohl

Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred. 

Skal vi indføre kørekort til kæledyr

21-07-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark

10 råd til at undgå dårlige hundehandlere

05-05-2022 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem

Hund forvandt efter indbrud. Nu er den død

23-05-2022 14:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hannibal forsvandt efter et indbrud. Siden er han ikke blevet set. Nu har ejer Daniel Christensen fået at vide, at Hannibal er fundet død

Ejere til hund efterlyses

20-12-2021 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i nat fået indleveret en hund, som mangler sine ejere. Kender du hunden

Efterlyser schæferhvalps ejer

27-10-2020 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Østjyllands Politi leder efter ejerne af en schæferhvalp 

Fyns Politi får sprængstofhunde

22-06-2020 15:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fyns Politi bliver hjemsted for en gruppe af sprængstofhunde. I alt 10 sprængstofhunde og deres hundeførere vil få deres arbejdsplads i politikredsen

Gittes hund forgiftet to gange

06-01-2020 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er ikke grænser for, hvor langt nogen vil gå for at skade andres hunde. Det er denne historie et godt eksempel på

Politianmeldt: Gipote vildleder forbrugere

30-04-2020 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Virksomheden Petimo, der står bag Gipote.dk er sammen med tre andre webbutikker politianmeldt af forbrugerombudsmanden for at vildlede om abonnementer

Hund aflivet af politiet efter knivstik

06-06-2019 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et slagsmål i Aarhus udviklede sig i går til knivstikkeri. I den forbindelse blev en hund ramt af knivstik. Hunden blev aflivet af politiet på stedet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.