Påskemaden forgifter hunden

17-03-2016 08:26, af Tine Luther
Påsken nærmer sig med hastige skridt. Mange familier samles i helligdagene om frokostborde, der er fyldt med lækkerier. I et uopmærksomt øjeblik kan hunden få mulighed for at tage for sig af retterne. Men der er stor risiko for, at hunden kan blive forgiftet som følge heraf. Agria Dyreforsikring giver tips til en tryg påskeferie for din firbenede ven.
Copyright Ridehesten.com

Påskeferie er for mange lig med havearbejde, påskeæg og op til flere veldækkede frokostborde. Den gode stemning kan dog hurtigt blive ødelagt, hvis din hund pludselig bliver syg og kaster op. Det er derfor vigtigt, du sørger for at holde nysgerrige hundesnuder langt væk fra maden, da mange af ingredienserne på påskebordet kan forgifte familiens firbenede medlem. Det forklarer Lena Bjurström, der er dyrlæge og hundeekspert hos Agria Dyreforsikring. “De fleste ved, at hunde ikke har godt af at spise chokolade. Vær dog særligt opmærksom, når det gælder mørk chokolade, som kan være livsfarligt for hunde. Det høje kakaoindhold indeholder theobromin, et stof som er meget giftigt for hunde,” siger Lena Bjurström. Det afhænger af hundens størrelse, hvor mange chokoladepåskeæg, der skal til, før det bliver farligt. En hund på 10 kilo kan spise op til 40 gram mørk chokolade, uden det får alvorlige konsekvenser. For den lyse chokolade ligger grænsen på cirka 100 gram. Pas på salt, nødder og druer Fed og salt mad fra påskebordet skal også holdes væk fra hunde. “Hvis din hund indtager for meget salt ved at drikke saltvand eller spise salt mad, kan den få alvorlige mave- tarmproblemer, men også saltforgiftning. Det hænder, at nogle giver hunden salt som brækmiddel, men det kan være direkte livsfarligt for den,” siger Lena Bjurström. Hårde nødder eller rosiner er dejlige snacks for mennesker, men man skal ikke lade sig friste til at give lidt godter videre under bordet. Hunde kan ikke nedbryde nødder med skaller på, som derfor kan sætte sig fast i hundes mave- og tarmsystem. Vær ekstra opmærksom på macadamianødder, som anses for at være meget giftige for hunde. Både friske druer og rosiner kan forårsage akut nyresvigt hos din hund. Påskepynten lever livet farligt Nysgerrige og legesyge hunde kan hurtigt få påskepynt indenbords. Det kan føre til problemer med luftvejene og maven. Hvis pynten ikke kommer ud den naturlige vej, kan det blive nødvendigt med en operation. Hvis du har mistanke om, at din hund har været på rov og spist noget, den ikke kan tåle, skal du kontakte din dyrlæge. Symptomerne kan være, at hunden ikke vil æde eller drikke, som den plejer, eller at den rammes af intens opkastning eller diarre. Andre tegn på forgiftning er vaklende gang, stor tørst eller mavepine. Den kan også få rystelser eller øget savlen. Forbered dig inden påsken ved at finde ud af, hvilke dyreklinikker i nærheden, der har åbent i helligdagene. De største farer for hunden i påsken ? Mørk chokolade kan være livsfarligt for hunde. ? Hårde nødder kan sætte sig fast i hundes mave- og tarmsystem. ? Fed og salt mad fra påskebordet kan give saltforgiftning. ? Vindruer og rosiner kan forårsage akut nyresvigt hos din hund. ? Påskepynt kan føre til problemer med luftvejene og maven. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.