Overskuddet fra loppeting gav pote

06-08-2019 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ægteparret Lisbeth og Jens Steensgaard fra Holstebro har fra en stand i loppe-supermarkedet Kirppu solgt nogle af de ting i hjemmet, som de ikke brugte mere. For overskuddet har de købt en hund, der giver liv i hjemmet og hjælper til at stresse af

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Lisbeth og Jens Steensgaard fra Holstebro er nogle af dem, der sparer op ved at sælge ud af de ting, som de ikke selv bruger mere. For to år siden bookede de en stand i loppesupermarkedet Kirppu på Lundholmvej i Holstebro, hvorfra de kunne sælge deres ting. Og overskuddet herfra skulle gå til opsparingen til en hund.

 

Når det hele betaler sig
Det var ikke tilfældigt, at målet var at kunne købe den helt rigtige hund. Parret ønskede at få en hund, der kunne skabe mere liv og glæde i hverdagen. En glæde, som materielle ting ikke kunne give Lisbeth, der lider af PTSD – posttraumatisk stress.

At have Rosa ved min side betyder, at jeg møder nye mennesker, og det er rigtig dejligt. Vi taler med dem, vi møder, men kun i det omfang som min tilstand tillader det. Rosa er en helt fantastisk hund. Hun er som en social magnet, der giver mig dét, jeg har brug for og kan klare, siger Lisbeth Steensgaard.

Standen hos Kirppu var effektiv. Allerede efter seks måneder kunne de købe Rosa, der hurtigt blev en stor støtte for Lisbeth i hverdagen.

 

Klar, parat – sælg
Varerne på parrets stand stammer fra deres eget hjem, men også fra ting, de har fundet på loppemarkeder. Efterhånden er der gået sport i, hvem der sælger flest ting på Kirppu-standen. Når Lisbeth og Jens Steensgaard sætter nye varer til salg, vædder de om, hvem af dem, der får solgt flest ting først. Den, der sælger mindst, får en helt særlig tjans i hjemmet.  

Det er super sjovt med lidt konkurrence. Taberen af væddemålet skal stå for aftensmaden. Desværre lykkes det oftest for min mand at få solgt alle hans ting først, og så er det jo mig, der må i gang med aftensmaden, smiler Lisbeth Steensgaard.

 

Bæredygtig tankegang
Lisbeth Steensgaard har købt ting på loppemarkeder og har været stor fan af genbrugstanken, siden hun var lille. Hun nyder stadig at gå på loppejagt for at finde nye ting med sjæl og historie.

Det betyder rigtig meget, at vi har kunne spare op til Rosa på en bæredygtig måde. Jeg har altid selv gået i genbrugsbutikker. Det er helt fantastisk, at man kan gøre sig nogle gode loppefund. På den måde får tingene liv et andet sted i stedet for at blive smidt ud. Det er synd, når folk smider ting ud, der ikke fejler noget, siger Lisbeth Steensgaard.

Læs også

Se video: Hund dumper eksamen med et brag

27-02-2020 12:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er gode, hunde er søde, hunde er kloge og hunde er uundværlige. Men ikke alle hunde kan klare jobbet som servicehund

Dyrehelt: Hund hjalp ung pige gennem svær depression

13-10-2018 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I gymnasiet havde Jórunn fra Næstved så høje krav til sig selv, at hun gik nedmed en voldsom depression. Under sit lange sygdomsforløb kæmpede hun med viljen til at leve. Mens lægerne prøvede alt for at hjælpe, var det hunden Sisu, der blev Jórunns redningsmand. Nu er han sjællandsk regionsvinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence “Danmarks Dyrehelt 2018”

Nej tak, servicehund forbudt

16-08-2018 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Frank Loklindt Sørensen er for tiden indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov med en psykose. Derhjemme har han god hjælp af sin servicehund. Den er dog ikke velkommen på hospitalet, skriver Aarhus Stiftstidende

BLOG: Vi melder os klar

08-02-2019 20:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt udstillingsår, ny hund - Det kan kun blive stort

Husk at støtte gode opdrættere

17-03-2020 12:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi kan ikke sige det ofte nok. Hunde skal købes af mennesker, man har tillid til, og fra steder som man har set. Man kan ikke bare gå ind på Den Blå Avis og købe den første, den bedste hund

Hvilken hund vælger vi?

20-07-2013 11:48, af Signe Wiese
Labradoren er den mest populære hund i Sverige, men listen i Danmark toppes af Schæferhunden

BLOG: Hvalpen Zacho flytter ind

16-12-2022 08:44, af John Frank Ahm

Vi har føjet en ny hund til vores lille kennelfamilie og hvalpen Zacho er flyttet ind hos os. Zacho kom hertil som 8 uger gammel, og er ligesom vores andre hunde, en welsh springer spaniel. Han er den første hund vi har importeret fra Holland.

 

Allergi er blevet mere udbredt hos hunde

23-03-2021 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er en stærkt øget forekomst af allergi hos hunde, noget, det er klogt at tage med i sine overvejelser, hvis man står for at skulle købe ny hund. Agria Dyreforsikring kommer her med deres råd og vejledning ift. hunde og allergi

Ny hund til prinserne

16-06-2011 12:37, af Anne Kristine Tollestrup
Prinserne Nikolai og Felix nyder, sammen med resten af familien, deres nye hvalp Lily.

Stjernetegn: Hvilken hund passer du til

19-03-2021 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ifølge Psychic World er stjernetegn også en ting for kæledyr. Her får du en oversigt over, hvilket stjernetegn dit kæledyr helst skal have

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.