Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Den sidste tid har der været et par mere end uheldige sager om hunde i flyvemaskiner. I mandags døde en 10 måneder gammel hund ombord på et US Airline fly mellem Houston og New York. Ejeren var blevet bedt om at placere hunden oppe i bagageboksen af en kabinemedarbejder, og det var en fejl, erkendte US Airlines efterfølgende.

Tirsdag var den så gal hos US Airlines igen. Her fløj en familie fra Oregon til Kansas. Da de efter landingen skulle hente deres schæferhund i en fragtcentral, fik de i stedet overrakt en grand danois. Der kunne jo være tale om en helt almindelig forbytning, som hurtigt kunne rettes. Men nu viste det sig bare, at familiens schæferhund var blevet fløjet til Japan, hvor grand danoisen egentlig skulle hen.

Problemet løste sig dog, da lufthavnspersonale i Japan fik sendt hunden retur til USA og til en utålmodig familie.

Men hvordan er det egentlig med hunde i flyvemaskiner? Må man have dem i kabinen, eller skal de lastes sammen med anden bagage? Det er der stor forskel på. Men herunder kan du finde et hurtigt overblik over selskabernes regler.

 

Fra selskab til selskab

Copyright Ridehesten.com

SAS

Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske må medbringes i kabinen. Større og andre slags dyr bliver transporteret i lastrummet, prisen afhænger af flyruten. Ledsagerhunde må medbringes gratis i kabinen. 

Priser:

I kabinen: 390-770 kroner

I lastrummet: 500-900 kroner

 

Copyright Ridehesten.com

Norwegian

Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen på indenrigsflyvninger i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Spanien. Større hunde og katte samt andre dyr og på øvrige ruter transporteres i lastrummet. 


Priser:

Online betaling, kabine/lastrum: 400-600 kroner

Betaling i lufthavn, kabine/lastrum: 500-700 kroner

 

Copyright Ridehesten.com

Ryanair

Tillader ikke dyr i hverken kabinen eller lastrummet. Dog er servicehunde med godkendte rejsedokumenter undtaget og kan medbringes gratis i kabinen, dog undtaget rejser til og fra Marokko og Israel. 

 

Copyright Ridehesten.com

Lufthansa

Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen samt service- og førerhunde uanset størrelse, der rejser gratis. Øvrige dyr fragtes i lastrummet. 

Priser:
I kabinen: 370 eller 520 kroner afhængig af ruten
I lastrummet, medium størrelse: 745 eller 1115 kroner afhængig af ruten.
I lastrummet, stor størrelse: 1490 eller 2230 kroner afhængig af ruten

 

Copyright Ridehesten.com

KLM

Tillader dyr på op til 75 kg. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter telefonisk reservation. Øvrige dyr på op til 75 kg inklusiv godkendt transportkasse transporteres i lastrummet. Service- og førerhunde er også tilladte uanset størrelse i kabinen. Hver passager må medbringe op til 3 dyr, hvis der er flere dyr eller de overskrider 75 kg skal de transporteres med fragtfly. Priserne afhænger af vægt og flyrute. 

Priser:
I kabinen: 410 kroner
I lastrummet: 745 kroner

 

Copyright Ridehesten.com

Finnair

Tillader hunde, katte og gnavere på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen efter godkendelse fra kundeservice. Større dyr på op til 50 kg inklusiv transportkasse bliver transporteret i lastrummet. Dyr inklusiv transportkasse på over 50 kg skal flyves med fragtfly. Prisen varierer afhængig af flyruten. 

Priser:

I kabinen: 300-560 kroner

I lastrummet: 560-2230 kroner

 

Copyright Ridehesten.com

British Airways

Kun førerhunde kan medbringes gratis i kabinen. Alle andre dyr skal transporteres i lastrummet eller med fragtfly og håndteres af søsterselskabet IAG World Cargo. Prisen udregnes på baggrund af størrelse og flyrute. 

 

Copyright Ridehesten.com

Air France

Tillader kæledyr på op til 75 kg, større dyr skal med fragtfly. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter godkendelse fra selskabets kundeservice. Hunde og katte inklusiv bur over 8 kg samt øvrige dyr bliver transporteret i lastrummet. Hver passager må maks. flyve med tre dyr, godkendte transportkasser kan købes hos Air France. Førerhunde må medbringes i kabinen uanset vægtklasse. 

Priser:

Indenrigsflyvninger: 225-450 kroner

Flyvninger i Europa og Nordafrika: 410-745 kroner

Øvrige flyvninger: 930-1490 kroner

Læs også

Hunden er vel også en slags passager

17-02-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation

USA: Kun hunde kan hjælpe på fly

27-01-2020 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen

Flyselskaber forbyder kortnæsede hunde og katte

01-10-2019 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed

United Airlines suspenderer rejser med kæledyr

21-03-2018 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du flyve med United Airlines det næste stykke tid, skal du ikke forvente at kunne få dit kæledyr med ombord

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

En fortælling om fællesskab og passion

04-03-2024 14:00, af Anne Cecilie Sohl

I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.

Skal din hund passes i ferien?

17-12-2017 10:03, af Astrid Gerd Holtet

For mange danskere byder julen på hygge derhjemme med familie og venner, men nogen udnytter feriedagene til at tage ud og rejse. Det kan betyde, at hunden skal passes – men hvad skal man tænke på, når hunden skal i feriepasning? 

Glem ikke hunden, når I tager på ferie

20-06-2020 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere danskere både lejer og køber sommerhuse i Danmark som aldrig før, nu hvor coronavirus forhindrer dem i at rejse udenlands. Nogle vælger at tage deres firbenede familiemedlem med på sommerferie, mens andre lader Fido blive hjemme. Når familien er afsted, er det vigtigt, at hundens behov stadig bliver opfyldt, og at den ikke føler sig glemt

10 gode råd, hvis du skal rejse med hunden

16-01-2018 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vejret er ikke rigtig noget i Danmark for tiden. Er man til vintervejr, er her ikke sne nok, og er man til varmegrader er her alt for koldt. Derfor kan man sagtens fristes til at tage på en ferie væk fra gråvejr, kulde og slud. Her er ti gode råd til dig, der gerne vil have din hund med på rejsen

Skal du rejse med hunden?

16-07-2012 08:32, af Maja Golles
Hvordan er det nu lige: Hvilke lande kræver hvad af papirer og vaccinationer, når du vil have hunden med på ferie?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.