Nu kommer foråret – og allergien!

17-05-2017 10:02, af Tine Luther
Nu kommer foråret med sol og varme og fornyet energi - men desværre også med tilbagevendende problemer for de allergiske patienter. Læs her om de forskellige ting, man kan være allergisk overfor, og om, hvad du som dyreejer kan gøre.
Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Kæledyr med pollenallergi mærker til problemerne nu. Stofferne, man er overfølsom overfor i pollen, kaldes allergener. Kemisk består de af aminosyrer, som er byggesten i proteiner. Hvert allergen har sin egen sammensætning af aminosyrer. Enkelte typer pollen har en sammensætning, som en del hunde har en nedsat tolerance overfor og desværre reagerer på. Det viser sig ved kløe, snue, dårlige ører mm. Pollen er svær at undgå Pollen kan være svære at undgå, da de er luftbårne. Men man kan gøre nogle ting for at begrænse hundens kontakt til dem: · Hvis hunden er glad for vand, er det en god ide at vaske den/skylle den over om aftenen, hvorved man fysisk får skyllet allergenerne af kroppen. · Udlad også at lufte ud midt på dagen, hvor pollenkoncentrationen er størst, men vent til om aftenen. Lager- og husstøvmideallergi Disse allergener er vores kæledyr udsat for hele året. Lagermider lever i korn, mel, hø og græs etc. De er såvel udendørs som indendørs. Hvor stor deres betydning er i tørfoder er endnu uafklaret. Husstøvmider trives bedst ved fugt og varme, og man kan prøve at begrænse kontakten ved at: · Reducere mængden af tæpper i hjemmet. · Anvende kurve og hundetæpper som er nemme at rengøre eller kan maskinvaskes. · Vaske tæpper en gang om ugen ved min. 60 grader. · Undlade at have hundene oppe i senge og møbler, hvor der er en stor koncentration af allergener. · Lufte meget ud. Tilskud til allergikere Man kan fremme sund hud og understøtte hudbarrieren mod allergener ved at anvende specialfoder. Det har et stort indhold af essentielle fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan danne, men er vigtige at få tilført via kosten. De to hovedfamilier – omega-3 og omega-6 – styrker hud og pels og optimerer immunforsvaret. Man kan også supplere eget foder med essentielle fedtsyrer. De kan fås som koncentreret fodertilskud. En livslang lidelse Allergi er desværre ikke noget, vores kæledyr kan blive helbredt for, men en livslang lidelse. Du kan lette generne ved at anvende diverse lægemidler, plejeprodukter og specialfoder ordineret af dyrlægen. Efterhånden, som vi kender reaktionsmønstrene hos vores dyr i de forskellige årstider, kan vi være på forkant med støttebehandling. Sammenholdt kan det være med til at give dyrene en god tilværelse trods den kroniske tilstand. Kilde: Dyrlæge Boysen, Hudklinik for Hund og Kat – dyrlaegeboysen.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.