Når hunden går bort

28-11-2017 11:33, af Lina Porsborg Laursen

Når den triste dag kommer, hvor din firbenede ven går bort, kan du få den begravet på en dyrekirkegård. Det kan være en god måde at få sagt det sidste farvel og mindes hunden på

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Doris Jensen har 6 seks hunde begravet på dyrekirkegården, Dyrenes Mindelund "Løvhøj" i Horsens. Doris er formand for dyrekirkegården og driver den sammen med sin mand. Derfor besøger hun ofte stedet flere gange om ugen. 

 – Det betyder meget at vide at mine dyr er behandlet godt, og det giver mig ro, at de er blevet begravet ordentligt og respektfuldt, siger Doris Jensen.

Hvilke muligheder har du, når hunden dør?
Når den svære tid er kommet, og du skal sige farvel til din hund, dukker spørgsmålet op, om hvad der så skal ske med dit kæledyr? 

Her er mulighederne mange. Hvis hunden er blevet aflivet hos dyrlægen, kan du efterlade eller indlevere hunden på klinikken, og så vil dyrlægen sørge for, at hunden bliver destrueret. 
Du kan også vælge at tage hunden med hjem og begrave den i din egen have. Her skal hullet graves tilpas dybt, så rovdyr ikke kan grave liget op igen, ifølge Fødevarestyrelsen. Det vil i praksis være mellem 0,5-1 meter dybt. Du må heller ikke begrave dit dyr i nærheden af en drikkevandsboring, da det kan skade grundvandet. I sådanne tilfælde skal der søges dispensation hos kommunen. 

Du kan også vælge, at få din hund kremeret og tage den med hjem i en fin urne, som du derefter kan begrave i haven. Hos PetForever kan du få kremeret dit kæledyr. Prisen afhænger af dyrets vægt, og du kan blandt andet vælge at få træfrø i urnen, så der med tiden vokser et lille mindetræ oven på graven. 

En tredje mulighed er at få hunden begravet på en dyrekirkegård. Der er flere forskellige dyrekirkegårde rundt omkring i Danmark, som kan kontaktes efter interesse. 

Dyrekirkegården er en god måde at sige farvel på 
I Dyrenes Mindelund "Løvhøj" i Horsens begraver de cirka 30 kæledyr om året. Fra første januar 2018 koster det 800 kr., og dyret kan begraves på enten fællesgrav eller enkeltgrav. Det er muligt at få en gravsten til sin hund, hvis den begraves på en enkeltgrav. Stenen skal dog ligge plant med jorden, og den må ikke være over 25x25 cm. Kæledyret behøver ikke at være kremeret for at blive begravet. De fleste kæledyr bliver pakket ind i deres yndlingstæppe eller lagt forsigtigt i en papkasse før begravelsen. 

Doris Jensen har været formand for Dyrenes Mindelund siden 1996 og forsøger altid at overbevise folk om at overvære begravelsen af deres kæledyr. 

 – Jeg anbefaler, at dyrejeren overværer begravelsen af dyret, fordi det er en god måde at få sagt det sidste farvel på. Hermed er man også sikker på, at dyret er blevet pænt stedt til hvile, siger Doris Jensen. 

Copyright Ridehesten.com
Gravpladsen på Dyrenes mindelund "Løvhøj" Horsens

 

Læs også

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

18-10-2019 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.

 

Store bøder for ulovlig import og erhvervsmæssig handel med hundehvalpe

14-02-2020 10:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To mænd og én kvinde fra Fyn blev i sidste uge dømt i en sag om ulovlig import og salg af minimum 55 hundehvalpe fra Polen

Usædvanligt dyrehospital med buddhistisk indretning

16-01-2012 13:53, af Tine Luther
Et besøg hos dyrlægen kan virke stressende på både dyr og ejer. Derfor er det nye dyrehospital i Nordsjælland blevet indrettet efter buddhistisk mønster i kombination med malerier, pejs, sorg-rum og mindelund. En opbygning, der næppe findes magen til i Danmark eller i udlandet.

Kredsformand med stort hjerte

30-12-2018 08:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da en ældre mand lå for døden, og nægtede at forlade sine dyr, trådte kredsformand for Dyrenes Beskyttelse til og hjalp den aldrende mand og hans dyr

 

Viggo er død

22-09-2022 13:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle hunde er noget ganske særligt, og Viggo er en af dem, mange sikkert har haft et forhold til

Uhyggelig hundesag giver mild straf

22-04-2022 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En 45-årig mand blev onsdag I Retten i Odense dømt for flere tilfælde af dyremishandling

Mystisk: Tre hunde døde i Greve

30-09-2020 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De sidste par uger er tre ellers raske hunde døde i Greve Kommune. Alle er døde af en eller anden forgiftning

Ingen nye dødsfald

07-09-2019 07:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura i Norge melder om, at der ikke har været nye dødsfald i Norge, men man tager stadig situationen meget alvorligt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.