Når hunden går bort

28-11-2017 11:33, af Lina Porsborg Laursen

Når den triste dag kommer, hvor din firbenede ven går bort, kan du få den begravet på en dyrekirkegård. Det kan være en god måde at få sagt det sidste farvel og mindes hunden på

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Doris Jensen har 6 seks hunde begravet på dyrekirkegården, Dyrenes Mindelund "Løvhøj" i Horsens. Doris er formand for dyrekirkegården og driver den sammen med sin mand. Derfor besøger hun ofte stedet flere gange om ugen. 

 – Det betyder meget at vide at mine dyr er behandlet godt, og det giver mig ro, at de er blevet begravet ordentligt og respektfuldt, siger Doris Jensen.

Hvilke muligheder har du, når hunden dør?
Når den svære tid er kommet, og du skal sige farvel til din hund, dukker spørgsmålet op, om hvad der så skal ske med dit kæledyr? 

Her er mulighederne mange. Hvis hunden er blevet aflivet hos dyrlægen, kan du efterlade eller indlevere hunden på klinikken, og så vil dyrlægen sørge for, at hunden bliver destrueret. 
Du kan også vælge at tage hunden med hjem og begrave den i din egen have. Her skal hullet graves tilpas dybt, så rovdyr ikke kan grave liget op igen, ifølge Fødevarestyrelsen. Det vil i praksis være mellem 0,5-1 meter dybt. Du må heller ikke begrave dit dyr i nærheden af en drikkevandsboring, da det kan skade grundvandet. I sådanne tilfælde skal der søges dispensation hos kommunen. 

Du kan også vælge, at få din hund kremeret og tage den med hjem i en fin urne, som du derefter kan begrave i haven. Hos PetForever kan du få kremeret dit kæledyr. Prisen afhænger af dyrets vægt, og du kan blandt andet vælge at få træfrø i urnen, så der med tiden vokser et lille mindetræ oven på graven. 

En tredje mulighed er at få hunden begravet på en dyrekirkegård. Der er flere forskellige dyrekirkegårde rundt omkring i Danmark, som kan kontaktes efter interesse. 

Dyrekirkegården er en god måde at sige farvel på 
I Dyrenes Mindelund "Løvhøj" i Horsens begraver de cirka 30 kæledyr om året. Fra første januar 2018 koster det 800 kr., og dyret kan begraves på enten fællesgrav eller enkeltgrav. Det er muligt at få en gravsten til sin hund, hvis den begraves på en enkeltgrav. Stenen skal dog ligge plant med jorden, og den må ikke være over 25x25 cm. Kæledyret behøver ikke at være kremeret for at blive begravet. De fleste kæledyr bliver pakket ind i deres yndlingstæppe eller lagt forsigtigt i en papkasse før begravelsen. 

Doris Jensen har været formand for Dyrenes Mindelund siden 1996 og forsøger altid at overbevise folk om at overvære begravelsen af deres kæledyr. 

 – Jeg anbefaler, at dyrejeren overværer begravelsen af dyret, fordi det er en god måde at få sagt det sidste farvel på. Hermed er man også sikker på, at dyret er blevet pænt stedt til hvile, siger Doris Jensen. 

Copyright Ridehesten.com
Gravpladsen på Dyrenes mindelund "Løvhøj" Horsens

 

Læs også

Ikke nye parvotilfælde

28-01-2019 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Gørlev Dyreklinik, hvor parvovirus blev konstateret sidste uge, har man endnu ikke hørt om nye tilfælde

Vi keder os…Lær din hund at gå ved siden af dig

23-07-2017 19:35, af Anne Ekenberg

Det er ikke svært at lære sin hund at gå ved siden af dig. Hunden.dk guider dig igennem en sjov og hyggelig øvelse, som du kan starte med at lave inden døre.  Din hund vil synes om den, og den vil sikkert komme dig til gavn, når I senere bevæger jer udenfor.

Rævens dværgbændelorm

30-10-2017 09:37, af Astrid Gerd Holtet

Rævens dværgbændelorm er en lille bændelorm, der er ufarlig for hunde, men som kan være dødelig for mennesker – vi ser på hvad du skal gøre for at undgå den!  

Herning og hunden, HUNDEN og Herning

01-11-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når årets sidste udstilling i DKK-regi åbner dørene i Herning lørdag, er HUNDEN naturligvis med, og vi har brug for din hjælp

Farvel til de kongelige corgier

25-04-2018 09:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag den 15. april døde den sidste af Dronning Elisabeths corgier. Hermed blev det til 85 år med den lavbenede hund i det britiske kongehus

Sygdommen bag vaccinationen – Hundesyge

17-09-2017 12:51, af Astrid Gerd Holtet

Hundesyge er en alvorlig virussygdom i familie med mæslinger, der blandt andet findes hos hunde, ræve, ulve og mink. Der ses en meget høj dødelighed blandt de hunde, der smittes med den, og den er derfor en af de sygdomme, de fleste danske hunde bliver vaccineret for

En alsidig dommer

09-02-2019 15:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde- og hestedommer, det er en sjældenhed, men Helle Juul Pedersen er en af dem, der dømmer i begge verdner

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Otodectes cynotis - hundens øremide

18-03-2019 08:24, af Astrid Holtet

Otodectes cynotis er navnet på hundens øremide, der kan give irritation i øregangen og i værste fald øregangsbetændelse

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

Hunde er gode til at høre deres navn

16-03-2019 09:40, af Astrid Gerd Holtet

At skelne sit navn fra anden snak er en evne mennesker lærer med alderen – nyt studie viser, at hunde også i udtalt grad besidder denne evne 

Når korsbåndet går i stykker

17-03-2019 09:35, af Astrid Gerd Holtet

I lighed med mennesker, kan hundens korsbånd gå i stykker – og et sprunget korsbånd giver akut halthed hos hunden

Må min hund spise peberfrugt?

25-07-2017 09:39, af Anne Ekenberg

Rød, gul, grøn – som et trafiklys lyser de op i maden. Rå eller stegte smager de godt – de røde og gule peberfrugter er mine favoritter, da sukkerindholdet er lidt højere end i de grønne peberfrugter. Sukker… Vi elsker det, og mange hunde er også glade for det. Men er peberfrugter nu godt for vores hunde?

Bravecto sendt til undersøgelse

19-07-2017 12:10, af Anne Ekenberg

På de sociale medier har der længe verseret en heftig diskussion for og imod utøjsmidlet og tyggetabletten Bravecto. Rigtig mange har ikke haft problemer i forbindelse med, at deres hund har indtaget pillen, men nogle har desværre oplevet  mere eller mindre alvorlige bivirkninger. Nu har den europæiske lægemiddelmyndighed, European Medical Agency, set på sagen.

Fremragende arbejde af unge Smilla

20-03-2019 15:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Smilla er under uddannelse til narkohund. Tirsdag viste hun dog, at hun er mere end klar til at træde ind i den virkelige verden som fuldblods narkohund

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Er jeg overhovedet klar til hund?

20-03-2019 08:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er et spørgsmål, man altid skal stille sig selv, hvis man overvejer at købe hund. Impulskøb ender hurtigt som fejlkøb, og det betyder desværre af og til, at hunden bliver aflivet eller givet væk til dyreinternater. Nedenstående miniguide kan være med til at afklare, om man er klar til hund