MyDOG: Weightpull på svensk

03-01-2019 16:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Få sportsgrene er så unge og så kontroversielle som weightpull. På MyDOG er der plads til både en præsentation og en opvisning i sporten

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag klokken 14.00 trådte Johanna Eriksson fra Weightpull Göteborg op på cafescenen på MyDOG. Her fortalte hun om den sport, som her været i gang i Sverige i cirka 15 år. Meget symptomatisk startede hun med at fortælle om sine egen oplevelser og om hvordan hendes hund ikke havde haft en eneste skade i de seks år, den har været med.

For med hendes ord anses weightpull som en højrisikosport, hvilket blandt andet betyder, at hundene skal gennem dyrlægetjek inden konkurrencerne.

– Det er svært at slippe af med det ry, at sporten er en højrisikosport. Vi vil gerne ændre det ry, da vi naturligvis ikke mener, sporten er farlig for hundene, sagde hun.

I den halve time, der var sat af til at fortælle om sporten, gjorde Johanna Eriksson meget ud af at fortælle det talstærke publikum, at weightpull er andet og mere end styrketræning.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

– Vi træner lige så meget teknik, som vi træner styrke, fastslog hun fra scenen.

I den sidste del af oplægget fik Johanna Eriksson besøg af Martin Junhav og hunden Helmer, der er regerende europamester i -30 klassen.

Han fortalte lidt om sine egne erfaringer, og gjorde det klart, at weightpull ikke er for alle hunde.

– Jeg vil råde folk til at tage forbi en klub med hunden og lade den prøve sporten. Hvis den synes, det er sjovt, kan man jo bare begynde, sagde han.

Både Martin og Johanna lagde vægt på, at det skulle være sjovt at dyrke sporten.

– Det skal være sjovt for både ejer og hund, ellers bliver det aldrig godt, slog Johanna Eriksson fast, inden foredraget sluttede, og de to havde 13 minutter til at gøre sig klar til en opvisning i Store Ring.

 

En overraskende opvisning
Under foredraget havde Johanna Eriksson fortalt, at det var et problem, at flere af de racer, der bruges i sporten, er forbudt i Danmark og Norge. Derfor kan der ikke holdes internationale turneringer i disse lande.

Og da Martin gik på scenen, viste det sig da også, at hans hund, Helmer, var en amerikansk staffordshire terrier, der ganske rigtigt er på forbudslisten i Danmark.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Derfor havde man også en forventning om at skulle se nogle hårdtpumpede hunde ved opvisningen i Store Ring, og der var da også nogle rigtig skarpskårne eksemplarer blandt hundene. Men noget overraskende trissede også en smuk lille gravhund ind i ringen.

Men den lille skønhed viste sig at indeholde mere end bare ynde. Den kunne skam også trække med kæder og en lille vogn med en bamse, lykkedes det den også at trække rundt med.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

De større hunde trak naturligvis større kæder, og på deres vogne blev der sat vaskeægte og ellevilde svenske børn, som fik sig en lille køretur på 4,8 meter i smukke ring.

Man kan sige og mene meget om weightpull, men opvisningen var fascinerende, og det var tydeligt, at hunden nød at arbejde.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Og så var det altså imponerende at se, hvor mange mennesker, der sad på tribunerne rundt om Store Ring. Sådan må det også gerne blive i Danmark  .

Læs også

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Podcast: Yasmin, Riley og weightpull

21-12-2022 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dette nye podcastafsnit kan du høre Yasmin Bøllehuus fortælle om weightpull og om hvordan man dyrker sporten på en sund måde for hunden

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.