Mild dom i sag om hundemishandling

16-08-2017 14:22, af Anne Ekenberg

Der er faldet dom i den sag om mishandling af hunde, som er kaldt Danmarks største hundesag. Ingen bøde, en betinget fængselsstraf, og kun frakendelse til at holde hund i 3 år – andre dyr er ikke omfattet af frakendelsen. Det er de barske realiteter. “Grotesk og helt uacceptabelt” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Copyright Ridehesten.com

To år tog det at behandle sagen ved domstolene, og det fik betydning for vidneudsagnene. Hunden.dk bringer her en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse:

__________

Efter mere end to år, er der endelig faldet dom i sagen: Ingen bøde, frakendelse af retten til at holde hunde i 3 år og en betinget fængseldom på 30 dage. Dømte må stadig holde andre dyr privat. Anklageren havde krævet fængselsstraf.

“Det er fuldstændig grotesk og uacceptabelt, at hun ikke er frakendt retten til at holde dyr i enhver forstand og at forbuddet mod at holde hunde ikke er gjort permanent,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

UACCEPTABEL SAGSBEHANDLINGSTID

“Over to år er helt enkelt en uacceptabelt lang sagsbehandlingstid. Især når det gælder hvalpefabrikker, hvor bagmændene i mellemtiden frit kan avle videre og fortsætte opdræt under samme dårlige kår,” siger Britta Riis.

Desuden har den lange sagsbehandlingstid betydet, at vidnerne har haft svært ved at huske detaljer fra sagen. Det er kommet den anklagede til gode.

Britta Riis peger på politiets og anklagemyndighedernes prioriteringer som forklaring på den lange og utilfredsstillende sagsbehandling.

“Når vi som organisation har sørget for at levere alt det nødvendige bevismateriale for hundenes forfærdelige levevilkår og tilstand, er sagen ude af vores hænder. Her er det politiet og anklagemyndighederne, der tager over og har til opgave at følge sagen til dørs. Vi oplever en generel nedprioritering af dyreværnssager og ser gang på gang kritisable behandlingstider, hvor sager syltes eller udskydes som i tilfældet her”.

BRUG FOR DYREPOLITI OG FLERE RESSOURCER 

Britta Riis peger på et dyrepoliti som en løsning. Hun efterlyser dedikerede ressourcer, så sager om hvalpefabrikker og anden vanrøgt af dyr ikke ryger ned mellem to stole.

“Der er stadig et åbenlyst behov for uddannede og dedikerede politifolk, som kan forfølge sager som disse. Selvom politiet har mange opgaver, bør vanrøgtede dyr ikke nedprioriteres. Vi har et kollektivt ansvar for at sikre, at dyremishandling aldrig kan betale sig og altid straffes efter gældende lovgivning,” siger Britta Riis.

Læs også

På jagt efter hundemishandler i Malmø

02-02-2024 10:16, af Anne Cecilie Sohl

I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu. 

Uhyggelig hundemishandling i USA

06-12-2018 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange bliver man bare chokeret over menneskers mangel på empati. Her er et eksempel på ufattelig mishandling af en hund i USA

Yolo døde, da ejer efterlod den uden mad eller vand

08-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En uhyggelig sag om hundemishandling hærger netop nu England. En kvinde på 28 efterlod sin hund alene uden mad eller vand. Hunden Yolo døde en rædselsfuld død

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.