Luft hunden sammen med andre

21-09-2011 11:50, af Tine Luther
DGI agility starter et nyt koncept med motionshold, der kombinerer fællesskab med gå- og løbeture for hundeejere. Konceptet er døbt ’Motioner med din hund – og DGI’ og skydes i gang d. 2. oktober med en landsdækkende event.
Copyright Ridehesten.com
Foto: DGI Agility

»Hvorfor løbe alene, når man har en dejlig hund som den perfekte løbepartner, og når man kan gøre det sammen med andre?« siger Uffe Larson, formand for DGI agility. Han har været med til at udvikle ideen om at starte motionshold i landets hundeklubber. Og det handler ikke om lydighed, men derimod om at være sammen om en løbetur eller at gå en tur i skoven. Sammen med sin hund og andre hundeejere. Landsdækkende event Konceptet er døbt ’Motioner med din hund – og DGI’ og skydes i gang d. 2. oktober. Her inviteres hundeejere og hunde af lokale foreninger fra hele landet til at komme med på en gratis løbe- eller gåtur i naturen. Formålet med dagen er samvær og motion, der krydres med råd og tips fra lokale instruktører. Det kan f.eks. være om, hvordan gåturen bliver sjovere, eller hvad du skal være opmærksom på, når du motionerer med din hund. »Det er op til den enkelte forening at være kreativ og finde lige den måde, de vil gøre det på,« siger Uffe Larson og forklarer, at der allerede findes hundeklubber, som eksperimenterer med motionshold. Sammenhold mellem hundeejere Aktiv Hundeskole ved Kjellerup er en af de klubber, der deltager i den landsdækkende event, og her har man allerede erfaring med motionsture. »Vi har været i skoven og lege med træstubbe og gået på gågaderne i Viborg og Silkeborg,« siger Anne-Mette Klink Christoffersen og tilføjer, at de lige nu planlægger en tur til Djurs Sommerland. Klubben holdt den første skovtur lige før jul sidste år, hvor der dukkede 35 af klubbens medlemmer op. Der er endnu ikke et fast motionshold i klubben, men lysten til at starte et er der. »Det er en god måde at skabe sammenhold mellem os hundeejere,« siger Anne-Mette Klink Christoffersen. Hun fortæller, at klubben glæder sig til at vise sig frem og fortælle om mulighederne for motion sin hund. ----- ------ ------ Fakta om arrangementet ’Motioner med din hund – og DGI’ Mød op og luft din hund sammen med andre. Arrangementet foregår d. 2. oktober fra 10.00-11.00 og kræver ingen tilmelding. Det er gratis at være med og kræver ikke medlemskab. Find den nærmeste forening, der tilbyder ’Motioner med din hund – og DGI’ på www.dgi.dk/agility (du kan bruge linket under billedet til højre)

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Mysteriet om huskyens blå øjne

13-12-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De smukke blå øjne er kendetegnende for racen siberian husky. Nu ved man, hvor den blå farve stammer fra

Fredagsquiz: Hvad ved du om whippet

14-12-2018 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Er du klar til fredagsquiz?

Lave temperaturer kan give kuldeskader

15-12-2018 08:51, af Astrid Gerd Holtet

Når vinterkulden rammer landet, er der risiko for kuldeskader hos hunde

 

Hobros umageste par

10-12-2018 11:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hvide pudel, Luna, skulle naturligvis have en selfie med den store stjerne

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

Giv din hund en fyrværkerifri nytårsaften

08-12-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du en af de mange hundeejere som ikke ser frem til at skulle holde en nytårsaften med krudt og kanonslag? Clarion Copenhagen Airport har løsningen til den perfekte nytårsaften for både dig og din hund. Invitér din bedste ven på et hotelophold bag tre-lags-tykke ruder med gulv til loft mørklægningsgardiner, så alle kan nyde årsskiftet

Vinderen er fundet

14-12-2018 12:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Endnu engang fik vi en masse søde, sjove, dejlige, flotte billeder af jeres skønne hunde. En vinder er valgt

USA: Ny lov mod eksport af hundekød vedtaget

12-12-2018 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad der måske burde være en selvfølge er netop blevet besluttet i USA, hvor man nu vil lægge pres på andre lande i kampen for bedre dyrevelfærd

Julen er farlig for hunde

11-12-2018 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

December er typisk en måned, hvor Agria Dyreforsikring ser mange skader på kæledyr. Disse skader og sygdomme kunne være undgået, hvis ejerne var mere opmærksomme på julens faldgruber. Hunde- og katteejere kan med fordel notere sig disse farer, så det ikke er deres kæledyr, som får julen ødelagt.

Fredagsquiz: Hvad ved du om rottweiler

07-12-2018 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Den smukke rottweiler. Hvad ved du om den