Jack russell terrier fik tungen revet ud

18-11-2012 20:38, af Tine Luther
En gåtur fik fatale konsekvenser for en engelsk jack russell terrier: En høg slog ned og rev hundens tunge ud. Hunden må formentlig aflives.
Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock

Den fire år gamle jack russel terrier Ollie var på gåtur med sin ejer Ian Farquhar, Dundee, da en høg, der blev trænet i nærheden, pludselig angreb hunden. Ian Farquhar hørte lyde fra slagsmål og så noget brunt angribe sin hund. Først troede han, det var en anden hund og prøvede at sparke den, men den ville ikke give slip. Så så han vingerne, og de gik op for ham, at det var en rovfugl, der angreb Ollies hoved. Hunden skreg og var i løbet af et splitsekund dækket af blod. Høgens ejer, Colin Kirk, kom ilende til og fik høgen fri af hunden. Til Ian Farquhars rædsel fik han øje på Ollies tunge, der nu var i høgeejerens hånd. Colin Kirk oplyste straks, at høgen var forsikret, og at Ian Farquhar ikke skulle bekymre sig om betaling af dyrlægeregningen. Han var også indforstået med, at Farquha muligvis vil kræve høgen aflivet. Kirk kørte hund og ejer til dyrlægen. Ollie blev opereret – væv blev syet fast, og halvdelen af hans mandler blev fjernet. Hvis ikke han kan lære at synke sin mad uden sin tunge, vil han skulle håndfodres resten af livet – og muligvis vil han heller ikke være i stand til at drikke bortset fra af en flaske. Ian Farquhar håber naturligvis det bedste for sin hund, men sandsynligheden for, at Ollie må aflives er stor. Læs mere og se billeder af Ollie via linket under billedet til højre. Kilde: dogworld.co.uk og dailymail.co.uk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.