Importerede hunde skal gennem danskhedsprøve

01-04-2018 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Integrationsministeriet har sammen med Miljø- og Fødevareministeriet præsenteret et nyt lovforslag, hvor importerede hunde skal gennem en test for få lov at blive i landet. Denne nyhed var naturligvis en aprilsnar 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Har man kastet sin kærlighed på en græsk gadehund eller en forsømt hund fra Rumænien, skal man forberede sig på, at reglerne for import af hunde kan blive ændret fra 1. januar 2019.

Det kan man læse i et nyt lovforslag, som Integrationsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet netop har offentliggjort.

– Vi skal sikre os, at hundene forstår kommandoer på dansk, så vi ikke risikerer, at de ikke kan kaldes tilbage, hvis de løber væk eller angriber et barn på fortovet, lyder det fra en central kilde i Integrationsministeriet.

Ministeriet erkender, at det ligger noget ud over ministeriets normale ansvarsområde at have med hunde at gøre, men da det handler om integration af de udenlandske hunde, træder det gerne til, og deler ud af de erfaringer, det har gjort sig, når det handler om flygtninge og indvandrere.

I Miljø- og Fødevareministeriet glæder man sig over, at forslaget endelig er blevet præsenteret.

– Det er jo klart, at vi skal sikre, at hundene er lige så renlige som de danske hunde. Ellers risikerer vi, at vi får en hel sværm af nye bakterier ind i landet. Disse bakterier kan vi faktisk begrænse til de importerede hunde, hvis vi sikrer os, at de er lige så renlige som de danske hunde, skriver en anonym kilde i en mail til Hunden.dk.

25 spørgsmål og en praktisk øvelse
Der er i lovforslaget lagt op til, at testen, som hundene skal igennem, kommer til at foregå to steder i landet.

Hunden.dk erfarer, at hundeejere på Sjælland kan tage testen i DKK’s lokaler i Solrød, mens jyder og fynboer skal tage til Hobro, hvor Wiegaarden lægger lokaler til den teoretiske test.

Testen kommer til at bestå af 25 spørgsmål, hvor hundeejere blandt andet skal krydse af i ja eller nej på spørgsmålet om, hvorvidt hunden kan forstå simple kommandoer som sit og dæk.

Den teoretiske test kommer i høj grad til at teste ejernes ærlighed, da hunden senere vil blive sendt på træningsbanen, hvor den skal bevise, at den faktisk kan de ting, som hundeejeren har krydset ja til.

Her skal hunden blandt andet kunne kende forskel på det danske og andre flag, ligesom den skal kunne forstå de danske kommandoer og spise en lille bakke leverpostej.

Dumper hunden i nogle af de spørgsmål, som ejeren har erklæret, at den faktisk kan klare, kan det få store konsekvenser.

– Det er jo klart, at hunden ryger tilbage til Grækenland eller Rumænien eller hvor den nu kommer fra. Men da hundeejeren på samme tid bryder en meget dansk værdi ved at lyve, så skal hundeejeren op til en danskhedsprøve, og dumper man, arbejder vi på, at man skal følge hunden til det land, den kommer fra, lyder det fra den centrale kilde i Integrationsministeriet.

Alle, der importerer hunde fra andre lande, vil blive indkaldt til prøverne via e-boks, hvis lovforslaget bliver vedtaget.

En hurtig rundringning viser, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti kommer til at sikre regeringen det flertal, der skal til for at sikre lovforslaget.

Til gengæld er både Enhedslisten og Alternativet dybt forargede, da de mener, dette vil skabe et A- og et B-hold blandt danske hundeejere.

Læs også

Øget fokus på ulovlig grænseoverskridende hundehandel

04-11-2021 12:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nordjyllands Politis Dyrevelfærdssektionen vil fremover sigte flere købere af importerede hunde, hvis de ikke har registreret importen af hunden ved Fødevarestyrelsen

Illegale hunde sælges i Danmark

24-06-2020 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften sender DR1 Kontant, som i aftenens afsnit handler om illegal hundehandel. I programmet kommer det blandt andet frem, at den illegale handel af importerede hunde i høj grad har overtaget fra hvalpefabrikkerne

Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

BLOG: Rejse til Grækenland og Bosnien-Hercegovina, del 1.

13-11-2020 08:12, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland

Trafik-kyndig gadehund

04-05-2014 08:21, af Tine Luther
Se hvordan en smart gadehund gebærder sig i trafikken.

Grækenland vil indføre tvangssterilisation

26-05-2021 09:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I søndags protesterede hundredvis af hundeejere i Athen, fordi et lovforslag om at tvangssterilisere hunde er på vej til afstemning

Rabies hos hunde

17-09-2021 12:13, af Astrid Gerd Holtet

Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen

BLOG: Fra bosnisk internathund til dansk familie hund

15-02-2021 15:33, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.