Hvorfor opfører hunden sig dårligt?

28-03-2017 17:41, af Kasper Larsson
Der kan være mange årsager – her får du et par af dem
Copyright Ridehesten.com
Der kan være mange årsager til, at hunden ikke opfører sig, som du gerne vil have. (Foto: Shutterstock)

1. Mangel på motion Hvis du er væk 12 timer om dagen, og din hunds gåtur består af en hurtig tur i haven, så tilbyder du ikke din hund nok mulighed for at få afløb for sin energi. I stedet ville denne energi blive brugt på at spise dine sko, stjæle din mad eller kradse i væggene. En mentalt træt hund er en god hund. 2. Mangel på træning Det lyder som logik for perlehøns, men hvis du stoppede med at træne din hund efter den havde lært at sitte, dække og besørge udenfor, så er det på tide at komme i gang igen. Og der er ingen grund til at tro på det gamle ordsprog om, at gamle hunde ikke kan lære nye tricks – for det kan de! Prøv at introducere en ny kommando hver uge, og øv de gamle sammen. Udover at hunden vil få en bedre forståelse for dine ønsker, så vil det mentale arbejde involveret i øvelserne gøre den træt på den gode måde. 3. Forstærker forkert adfærd Hvis din hund gør for at få opmærksomhed – hvordan reagerer du så? Råber du af den, for at få den til at stoppe? I så fald har du netop givet den, hvad den gerne have. Skælder du den ud hvis den stjæler en bøf fra spisebordet, og ser så nedslået på, mens den lykkeligt fortærer resten? Det eneste du opnår er, at hundens dårlige opførsel gav pote. Tænk over hvad hunden prøver at opnå, når den opfører sig uhensigtsmæssigt og lad den ikke blive belønnet for det. Giv den i stedet muligheden for succes (evt. bed en tiggende hund om at gå hen og lægge sig, og giv den en godbid for at gøre som den bliver bedt om). 4. Racens behov Dette punkt går pote i pote med nummer 1. Hvis din border collie terroriserer dit hjem, og du giver den en gåtur hver morgen og aften, kan du godt tænke at den ikke har behov for mere motion. Men det er forkert. En god gåtur hver morgen og aften er nok for nogle racer, men en border collie er avlet til at udføre et decideret arbejde – og det har de brug for. En rask omgang apport burde være nok. Sportsgrene som agility er også perfekte for racen. 5. Hunden er i ”bøllealderen” Dette punkt har intet med dig at gøre, men måden du reagerer kan gøre stor forskel for din hunds adfærd. Lige som mennesker, så har hunde en lømmelalder (når de er omkring 5-18 måneder). I denne tid vil de teste vores tålmodighed til det yderste for at se, hvad de kan slippe afsted med. Det er vigtigt, at du er fast og konsekvent i din opdragelse – og ikke mindst tålmodig. Kilde: akc.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.