Hvordan hilser du bedst på din hund?

28-10-2016 11:24, af Kasper Larsson
Vi kan ikke gøre for det. Som hundeejere er det vores kald at overøse vores hunde med kærlighed – specielt hvis vi har dårlig samvittighed over, at de har været alene hjemme en hel dag
Copyright Ridehesten.com
Måden du hilser på din hund, har stor indvirkning på hunden og dens bånd til dig. (Modelfoto: Shutterstock)

Det viser sig, at måden vi hilser på vores hunde, efter de har tilbragt dagen alene, har stor indflydelse på deres humør og hvorpå måden de føler kærlighed til os. Et nyt studie har undersøgt, hvordan hunde reagerer på verbale tegn og berøring efter at have været separeret fra en bekendt person i længere tid. I eksperimentet blev 12 beagles observeret imens de blev ladt alene i 25 minutter af en bekendt person. Hunde er ikke gode til at forstå tidslængder, hvorfor alt over et kvarter er lang tid for dem. Hver hund blev efterladt i et rum med en dyrlægestuderende, der ikke interagerede med den. Da personen som hunden kendte, igen trådte ind i rummet, blev måden hvorpå personen hilste på hunden noteret. En gruppe hilste på hunden med blød stemme og beroligende strøg over pelsen. En anden gruppe hilste udelukkende med verbale roser. Den sidste gruppe interagerede overhovedet ikke med hunden, men satte sig over i hjørnet for at læse et blad. Den første gruppe hunde, der både fik fysiske og verbale roser, viste et højt niveau af oxytocin – et hormon der produceres i forbindelse med kærlighedsfølelsen. Hunde der ikke blev klappet viste også et højt niveau af oxytocin, men det svandt langt hurtigere. Den sidste gruppe hunde, der slet ikke blev hilst på, viste også et øget oxytocinniveau, da den bekendte person trådte ind i rummet, men igen svandt det hurtigt, for at blive erstattet af tegn på stress. Flere af hundene vendte sig sågar imod den ukendte dyrlægestuderende for kærlighed. Eksperimentet viser således vigtigheden af den fysiske kontakt, når du hilser på din hund. Berøring vil i høj grad hjælpe på produktionen af oxytocin, og det lader din hund vide, at den er i sikkerhed og elsket. Det gør kun sammenholdet mellem dig og hunden stærkere. Sørg for at bruge god tid på at rose og overøse hunden med kærlighed, når du kommer hjem efter en lang da på arbejde. Kilde: Dogtime.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.