Hvad er baglænskædning

09-04-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I det nyeste nummer af HUNDEN har vi en artikel om baglænskædning. Men hvad er det egentlig for noget? Få svaret her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Baglænskædning er en træningsform, hvor man så at sige vender hele processen på hovedet. Den primære forskel på forlænskædning og baglænskædning er om man bevæger sig fra start til slut i adfærdskæden eller omvendt.

Laver man en forlænskædning, starter man med den første adfærd og kobler så den næste på. Sådan fortsætter man, indtil hele kæden er koblet sammen.

Skal man for eksempel ud at gå med sin hund, er der en adfærdskæde, som hunden skal gennemføre. Det kan for eksempel være, at hunden sætter sig, bliver siddende og får snor på, døren åbnes og på ”værsgo” går man sammen ud ad døren.

Her består adfærdskæden af ”sit”, ”vent” og ”gå fremad”. At komme udenfor er hundens belønning.

Skal man lære hunden det samme gennem baglænskædning, vil man starte med det sidste punkt. Altså ”gå fremad.” Når hunden har styr på dette, kobler man ”vent” på. Når hunden har styr på ”vent”, får den igen belønningen ved at komme ud. Slutteligt kobler man ”sit” på, og kæden er komplet.

Den store fordel ved baglænskædning er, at hunden hele tiden bevæger sig mod noget den kender godt. Det bliver den sidste del af kæden, hunde gennemgår flest gange, og derfor vil hunden hele tiden have noget kendt foran sig. Det gør tingene lettere at huske for hunden.

Vil du læse mere om baglænskædning, kan du læse Astrid Gerd Holtets glimrende artikel om emnet i det nye HUNDEN, som rammer postkasserne i denne uge. Artiklen står på side 20-26.

Læs også

Har du en god nyhed eller historie?

16-01-2024 10:51, af Anne Cecilie Sohl

Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Indog lancerer nyt og forbedret hundetelt

27-10-2023 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten. 

Hundemesse i Vejen - hvor hunde og hundeelskere mødes

19-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kom til hundemesse i Vejen Idrætscenter den 21. – 23. juni, hvor du kan møde ikke færre end 9.041 hunde af 254 forskellige racer og ikke mindst de engagerede opdrættere, der kan give dig uvurderlig rådgivning om hunden. Mød tusindvis af hunde og besøgende til alle tiders hundefest

Forgiftninger: Del 1 - Når hunden forgiftes

15-07-2011 09:59, af Anne Kristine Tollestrup
Tema: Forgiftninger - Mange stoffer fra vores nærmiljø kan udgøre en risiko, såfremt hunde indtager eller kommer i kontakt med dem.

Nana: Hunden med mange talenter

26-12-2013 09:10, af Tine Luther
Det er ikke uden grund, at border collien anses for at være en af de mest lærenemme hunderacer. Mød border collien Nana, der sammen med sin ejer Marisa Zilli viser imponerende og sjove tricks.

BLOG: Open for business

22-02-2019 15:00, af Charlotte Laursen

Hej igen til HUNDEN.dk’s læsere, så er det igen blevet min tur til at fortælle jer lidt om, hvad jeg går og laver, og der er sket en del siden sidst

Cavalier fandt brystkræft hos sin ejer

01-08-2012 13:11, af Tine Luther
En cavalier king charles spaniel blev gennem måneder ved med at sætte poterne mod sin ejers ene bryst. Det vistes sig, at ejeren havde en kræftknude præcis der, hvor hunden ”pegede”.

Hunden 11 kommer straks

16-11-2020 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage kommer årets andensidste nummer af HUNDEN. Her er lidt om, hvad du kan læse i bladet

VIND med hunden.dk og BigBullies

16-05-2011 10:11, af Anne Kristine Tollestrup
Svar på et enkelt spørgsmål og vær med i konkurrencen om en lækker Kudos Easy Traveller seng!

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.