Hundepension i kæmpe shitstorm

13-11-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er altid to sider af en sag. Det må være læren efter en hundepension i Sønderjylland i starten af måneden havnede i en voldsom shitstorm efter et hundeslagsmål på kennelen, der endte med at koste den ene hund livet

 

Copyright Ridehesten.com

Trusler på livet og om at brænde ”lortet” ned. Det er ifølge jv.dk blevet hverdag for Fritz Andersen, der er indehaver af Hundepension Hafran i Hjordkær og hans familie.

Sagen starter 27. oktober, hvor Melanie Rou og hendes mand afleverer deres tre hunde på hundepensionen. Parret skal holde dåb for deres datter den efterfølgende dag og har desuden valgt at krydre dåben med et surprisebryllup.

Søndag morgen skal de tre hunde luftes, og af uvisse årsager ryger de i totterne på hinanden.

I et facebookopslag beskriver Melanie Rou, hvordan Fritz Andersen senere har fortalt, at han måtte tæve hundene med en motorcykelstøvle for at få dem fra hinanden. Selv afviser han at have brugt den formulering, idet han mener, der blot var tale om et par dask.

Hundene bliver sat i hver deres bur, og Fritz Andersen mener ikke, der er behov for at kontakte familien, idet han ikke mener, hundene har lidt stor skade. Desuden vil han ikke forstyrre familiens store dag.

Festen er slut
Da festen er slut, ringer Melanie Rou til hundepensionen og får fortalt om slagsmålet. Parret skynder sig hen til pensionen og forstår ikke, at de ikke har fået noget at vide tidligere.
I facebookopslaget skriver Melanie Rou:

Da vi kom og så vores ambull/amstaff blanding var han helt tyk i den ene side af hovedet og som tidligere beskrevet total skambidet. Det ejer har at sige til det var, at de er barske hunde og kan tåle smerte. Hvis det havde været en kamphund var den blevet smidt i et bur og fået lidt antibiotika i nogle dage og så kommet i kamp igen. Hvad fanden er det for en sammenligning?? Vores dyr er familiedyr og ikke kamp dyr.

Parret tog hunden med til dyrlæge. Ifølge opslaget på Facebook, mente Fritz Andersen ikke, det var nødvendigt. Senere har han udtalt, at det var ham, der anbefalede det.

Resultatet blev, at parret så sig nødsaget til at aflive deres hund.

En kendt ejer
I skrivende stund er Melanie Rous opslag delt 7852 gange og kommenteret 2132 gange. Langt de fleste af kommentarerne er negative overfor hundepensionen, mens der er nogle enkelte, som støtter pensionen.

Ifølge jv.dk har Fritz Andersen drevet hundepensionen i 36 år. Der er 8000 overnatninger om året, og pensionen har udelukkende fået supersmileys uden anmærkninger. Pensionen passer blandt andet politiets hunde, vm-hunde og hunde fra kendte kenneler. Derfor er de mange negative kommentarer og trusler noget helt nyt for Fritz Andersen, der forsøger at få pensionen solgt og ellers vælger at lukke den. Alt det fortæller han til jv.dk.

Vi har forsøgt at gengive historien så nøgternt som muligt, idet vi ikke vil opildne konflikten. Dog synes vi, at historien er interessant, idet en åbenbart anerkendt pensionsejer bliver lagt for had på grund af en kundes dårlige oplevelser. På samme tid er den interessant, da den også rejser diskussionen om, hvordan ansatte og ejere af pensioner bør reagere i sådanne situationer.

Under alle omstændigheder er det en ulykkelig historie for alle parter.

Du kan læse hele historien på jv.dk (Dette link viser en til en af de artikler, der ikke skal betales for at læse)

 

Læs også

Hundeskove i Danmark – iPhone app

11-01-2013 14:44, af Tine Luther
Med denne app får du en oversigt over hundeskove i Danmark. Se hundeskove fordelt i regioner og afstand fra din position med mulighed for at kommentere og bedømme hundeskovene. Du kan også tagebilleder af hunden i skoven, af hundevennerne og dele dem med familie og venner via Facebook.

Hundenes kamp om København

14-09-2016 14:24, af Kasper Larsson
Lørdag den 17. og søndag den 18. september bliver Ballerup Idrætsby fuld af hundeglam, højt humør og logrende haler, når Dansk Kennel Klub afholder international hundeudstilling for 3.400 hunde og deres stolte ejere. Der lægges ud med første bjæf lørdag kl. 10

Hundeslagsmål er et mareridt for alle hundeejere

25-05-2017 13:03, af Anne Ekenberg

Hunde, der bider andre hunde, er et mareridt for alle, der er indblandet. Som hundeejer er du altid ansvarlig for din hund, og selv små bid kan give skader, som altid bør tjekkes af en dyrlæge

Årets hunde

06-11-2011 19:02, af Tine Luther
I dag blev Dansk Kennel Klubs sidste årskonkurrencer afgjort og vinderne fejret.

Køb hund med tryghed og garanti: Danskerne skal klædes bedre på til hundekøb

05-10-2015 12:19, af Tine Luther
Det er nemt at købe hund, og danskerne kan købe hund lige hvor og når, de ønsker det. Alle hvalpe er nuttede, men hvordan finder du den, der matcher dig? Hvert år registreres 60.000 nye hunde - og hvert år aflives flere tusinde hunde, fordi deres ejer ikke magter hunden. Den udvikling vil Dansk Kennel Klub sætte en stopper for. Derfor lancerer vi en ny portal, der skal sikre bedre rådgivning, tryghed og garanti i købsprocessen, så hund og ejer kan få et godt og langt liv sammen.

Vind kalendergaver

02-12-2014 09:27, af Tine Luther
Via Petlands Facebook-side kan du gennem december vinde præmier til din 4-benede ven i en julekonkurrence.

Ny pjece om førstehjælp

16-11-2013 08:50, af Tine Luther
Dansk Kennel Klub og Agria Dyreforsikring har udgivet en gratis pjece om førstehjælp til hunde.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Giv din hund en fyrværkerifri nytårsaften

08-12-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du en af de mange hundeejere som ikke ser frem til at skulle holde en nytårsaften med krudt og kanonslag? Clarion Copenhagen Airport har løsningen til den perfekte nytårsaften for både dig og din hund. Invitér din bedste ven på et hotelophold bag tre-lags-tykke ruder med gulv til loft mørklægningsgardiner, så alle kan nyde årsskiftet

Fredagsquiz: Hvad ved du om rottweiler

07-12-2018 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Den smukke rottweiler. Hvad ved du om den

Mysteriet om huskyens blå øjne

13-12-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De smukke blå øjne er kendetegnende for racen siberian husky. Nu ved man, hvor den blå farve stammer fra

Fredagsquiz: Hvad ved du om whippet

14-12-2018 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Er du klar til fredagsquiz?

Hobros umageste par

10-12-2018 11:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hvide pudel, Luna, skulle naturligvis have en selfie med den store stjerne

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

Hvad er navlebrok?

08-12-2018 07:54, af Astrid Gerd Holtet

Navlebrok er en lille udposning ved navlestedet. Tilstanden er som regel ufarlig, og for mange hvalpe forsvinder den med alderen, men den kan også i nogle tilfælde volde problemer

USA: Ny lov mod eksport af hundekød vedtaget

12-12-2018 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad der måske burde være en selvfølge er netop blevet besluttet i USA, hvor man nu vil lægge pres på andre lande i kampen for bedre dyrevelfærd

Vinderen er fundet

14-12-2018 12:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Endnu engang fik vi en masse søde, sjove, dejlige, flotte billeder af jeres skønne hunde. En vinder er valgt

Julen er farlig for hunde

11-12-2018 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

December er typisk en måned, hvor Agria Dyreforsikring ser mange skader på kæledyr. Disse skader og sygdomme kunne være undgået, hvis ejerne var mere opmærksomme på julens faldgruber. Hunde- og katteejere kan med fordel notere sig disse farer, så det ikke er deres kæledyr, som får julen ødelagt.