Hundepension i kæmpe shitstorm

13-11-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er altid to sider af en sag. Det må være læren efter en hundepension i Sønderjylland i starten af måneden havnede i en voldsom shitstorm efter et hundeslagsmål på kennelen, der endte med at koste den ene hund livet

 

Copyright Ridehesten.com

Trusler på livet og om at brænde ”lortet” ned. Det er ifølge jv.dk blevet hverdag for Fritz Andersen, der er indehaver af Hundepension Hafran i Hjordkær og hans familie.

Sagen starter 27. oktober, hvor Melanie Rou og hendes mand afleverer deres tre hunde på hundepensionen. Parret skal holde dåb for deres datter den efterfølgende dag og har desuden valgt at krydre dåben med et surprisebryllup.

Søndag morgen skal de tre hunde luftes, og af uvisse årsager ryger de i totterne på hinanden.

I et facebookopslag beskriver Melanie Rou, hvordan Fritz Andersen senere har fortalt, at han måtte tæve hundene med en motorcykelstøvle for at få dem fra hinanden. Selv afviser han at have brugt den formulering, idet han mener, der blot var tale om et par dask.

Hundene bliver sat i hver deres bur, og Fritz Andersen mener ikke, der er behov for at kontakte familien, idet han ikke mener, hundene har lidt stor skade. Desuden vil han ikke forstyrre familiens store dag.

Festen er slut
Da festen er slut, ringer Melanie Rou til hundepensionen og får fortalt om slagsmålet. Parret skynder sig hen til pensionen og forstår ikke, at de ikke har fået noget at vide tidligere.
I facebookopslaget skriver Melanie Rou:

Da vi kom og så vores ambull/amstaff blanding var han helt tyk i den ene side af hovedet og som tidligere beskrevet total skambidet. Det ejer har at sige til det var, at de er barske hunde og kan tåle smerte. Hvis det havde været en kamphund var den blevet smidt i et bur og fået lidt antibiotika i nogle dage og så kommet i kamp igen. Hvad fanden er det for en sammenligning?? Vores dyr er familiedyr og ikke kamp dyr.

Parret tog hunden med til dyrlæge. Ifølge opslaget på Facebook, mente Fritz Andersen ikke, det var nødvendigt. Senere har han udtalt, at det var ham, der anbefalede det.

Resultatet blev, at parret så sig nødsaget til at aflive deres hund.

En kendt ejer
I skrivende stund er Melanie Rous opslag delt 7852 gange og kommenteret 2132 gange. Langt de fleste af kommentarerne er negative overfor hundepensionen, mens der er nogle enkelte, som støtter pensionen.

Ifølge jv.dk har Fritz Andersen drevet hundepensionen i 36 år. Der er 8000 overnatninger om året, og pensionen har udelukkende fået supersmileys uden anmærkninger. Pensionen passer blandt andet politiets hunde, vm-hunde og hunde fra kendte kenneler. Derfor er de mange negative kommentarer og trusler noget helt nyt for Fritz Andersen, der forsøger at få pensionen solgt og ellers vælger at lukke den. Alt det fortæller han til jv.dk.

Vi har forsøgt at gengive historien så nøgternt som muligt, idet vi ikke vil opildne konflikten. Dog synes vi, at historien er interessant, idet en åbenbart anerkendt pensionsejer bliver lagt for had på grund af en kundes dårlige oplevelser. På samme tid er den interessant, da den også rejser diskussionen om, hvordan ansatte og ejere af pensioner bør reagere i sådanne situationer.

Under alle omstændigheder er det en ulykkelig historie for alle parter.

Du kan læse hele historien på jv.dk (Dette link viser en til en af de artikler, der ikke skal betales for at læse)

 

Læs også

Hunderegister: En storm i et glas vand

05-02-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Dansk Hunderegister undrer man sig over den shitstorm, registeret har været udsat for de sidste par dage. Problemerne skyldes udelukkende den øgede trafik, lyder det

Årets Hunde 2010 kåret af Dansk Kennel Klub

11-11-2010 09:29, af Tine Luther
Hvert år kårer Dansk Kennel Klub ”Årets Hund” i forskellige kategorier.

8600 hunde til hundeudstilling i Herning (video)

05-11-2017 14:02, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hunde, høj musik og højt humør er kodeordene denne weekend, når Dansk Kennel Klub afholder årets afsluttende udstilling i MCH Messecenter Herning. Se hunden.dk's stemningsvideo fra udstillingen 

HUNDEN i kioskerne på torsdag

15-11-2010 11:38, af Tine Luther
Hvis du ikke er medlem af Dansk Kennel Klub og dermed får HUNDEN tilsendt hver måned, kan du købe bladene i kiosker, Bilka og Føtex. Novembernummeret er i handlen fra på torsdag. Neden for kan du læse lidt om, hvad novembernummeret byder på.

Weekend i hundens tegn

10-02-2011 14:45, af Anne Kristine Tollestrup
Denne weekend slår Fredericia Messecenter dørene op for årets første udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub.

DKK i P1 Morgen

28-12-2016 11:13, af Kasper Larsson
Med hele tre hunde indtog DKK’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen DR P1 Morgens studie for at snakke om danskerne, deres hunde og den verden, Dansk Kennel Klub i dag opererer i

Snehvid sejrsherre

20-06-2015 21:34, af Tine Luther
Dagens internationale udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub sluttede med dansk sejr. Best in Show blev samojedhunden Cabaka's Kiss The Rain.

Hundeslagsmål er et mareridt for alle hundeejere

25-05-2017 13:03, af Anne Ekenberg

Hunde, der bider andre hunde, er et mareridt for alle, der er indblandet. Som hundeejer er du altid ansvarlig for din hund, og selv små bid kan give skader, som altid bør tjekkes af en dyrlæge

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fredagsquiz: Hvad ved du om cavalier king charles spaniel

15-02-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Så er det igen tid til at quizze lidt

Janni Ree kastede stjerneglans over Fredericia

10-02-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den kendte realitydeltager og tidligere oddsetpige Janni Ree udstillede sin nye mops, Cobra, på udstillingen i Fredericia søndag

Så er billederne fra Fredericia online

14-02-2019 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Var du i Fredericia i weekenden, eller vil du bare gerne se, hvordan det så ud, så er billederne nu online

Se billederne: Lørdag i Fredericia

09-02-2019 20:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det har været en dejlig hundedag i Fredericia. Her får du en pose blandede billeder fra dagen

Forstyrret nattesøvn?

12-02-2019 08:27, af Astrid Gerd Holtet

At dele seng med en hund, kan være mindre forstyrrende og mere tryghedsskabende, end at dele seng med et andet menneske – det viser et nyt studie fra USA

Kennel Galaksi fik rørende hæder

10-02-2019 09:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I 42 år har Kennel Galaksi eksisteret, og her har man gjort det så godt, at DKK ikke kunne undgå at skulle give dem kennelklubbens opdrætterpris, som er den fineste hæder, man kan få i kennelklubben

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

HUNDEN i postkasserne

11-02-2019 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne uge dumper det nye nummer af HUNDEN ned i postkasserne, og der er masser af godt læsestof at fordybe sig i

Er din hund en hvalp eller en junior hund?

14-02-2019 15:01, af Marco Ishøj, Anicura

Langt de fleste hundeejere, skelner ikke imellem om deres hund er en hvalp eller junior hund, hvilket kan resultere i, at knogler og muskler ikke udvikles korrekt