Hunde lyver også

08-10-2021 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forskning fra Schweiz afslører, at hunde slet ikke er så ærlige som man går og tror. Faktisk har de ikke noget imod at lyve, hvis det er til deres fordel

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Et simpelt forsøg. Schweiziske forskere har taget 27 hunde og lært dem at føre et menneske hen til tre kasser. I den ene kasse var der pølser, den anden kiks, mens den tredje var tom. Hundene fik derefter en af to kvindelige fører.

Den ene af disse skulle samarbejde med hundene og give dem den godbid, der lå i kassen, som hundene gik hen til.

Den anden kvinde skulle selv beholde godbidden.

Hundene fik at vide, at de skulle vise ejeren en kasse med mad, og det var her, flere af hundene valgte at lyve for kvinden i den anden ende af snoren.

Hundene havde intet problem med at vise den samarbejdende kvinde, hvor der var mad, mens de var noget mere tilbøjelige til at vise den anden kvinde hen til den tomme kasse.

Da hundene fik til opgave at vise den modarbejdende kvinde hen til maden, nægtede de ganske enkelt at vise hende kassen med pølser, da hun jo så bare ville tage pølserne, som var hundenes favoritsnack.

To hunde var specielt snedige. Hver eneste gang bragte de den samarbejdende kvinde til pølserne, mens de aldrig førte kvinden, der modarbejdede dem, samme sted hen.

– Forsøget forløb over to dage, og begge dage var hundene bedre til at føre den samarbejdende kvinde til pølserne end den modarbejdende. Faktisk viste det sig, at den tendens blev større, des længere vi kom i forsøget, skrives der i resultatet fra forsøget, som er offentliggjort i Animal cognition.

På den baggrund konkluderer forskerne, at hunde faktisk er i stand til at lyve, når det er til deres eget bedste.  

Læs også

Hvorfor logrer hunde med halen?

07-02-2024 19:18, af Anne Cecilie Sohl

For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket. 

 

Millioner til forskning i hunde og andre dyr

25-01-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.

Hundens kolde snude

04-07-2023 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forskning peger på, hvad hunden bruger den kolde snude til. For den er ikke kun til at genere ejeren med om morgenen

Bobi var måske ikke verdens ældste hund alligevel

18-01-2024 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Den portugisiske hund, Bobi, af racen Rafeiro do Alentejo, afgik sidste år ved døden hele 31 år og 165 dage gammel. Men nu viser det sig at alderen måske ikke stemmer.

Dog dancing landshold inviterer til sjovt event

05-07-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august

Dansk VM-guld

19-10-2010 14:39, af Tine Luther
Danmark høstede både en individuel guldmedalje samt holdguld ved VM for tjenestehunde i Schweiz. Der er tale om ekstrem-sport, og både hunde og førere har leveret ubeskrivelige præstationer

Ingen larmende fyrværkeri i Davos

14-10-2020 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dags dato er der 78 dage til nytårsaften. Det betyder også næsten 79 dage til helvedet med larmende fyrværkeri skaber angst hos mange hunde. I Davos i Schweiz har man nu forbudt larmende fyrværkeri

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.