Hunde er gode for økonomien

12-01-2018 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie fra Sverige viser, at hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi ved det jo allerede godt. Der er ikke meget negativt at sige om at eje en hund. Nu har svenske forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet fundet endnu flere gode grunde til at eje et af de kære firbenede dyr.

Forskerne har nemlig vist, at både hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien. Deres forskning viser, at hunde og katte samlet står for at skabe 8000 job i Sverige, ligesom der i 2015 blev brugt hele 16 milliarder kroner på de to slags dyr.

I 2007 blev der kun brugt otte milliarder. Der er altså sket en fordobling i forbruget på dyrene på otte år. I 2001 blev der kun brugt 4,5 milliarder kroner. Forbruget dækker over alt fra dyrlægeregninger til foder og andre indkøb.

Rune Hoffman, der er en af forskerne bag studiet, er ikke i tvivl om, hvorfor udviklingen er gået den vej.

 — For nogen er det lige så absurd at tage stilling til, hvor mange penge de vil bruge på deres kæledyrs sundhed, som hvis de skulle tage stilling til, hvor meget de ville bruge på deres barns sundhed. Desuden har dyrlægerne fået en masse nye muligheder for at hjælpe dyrene, og dem er ejerne villige til at betale for, siger han til Forskning.no.

Studiet viser da også, at det går ret godt for dyrlægebranchen. Af de 8000 job er næsten 2700 dyrlægejob. Hos dyrlægerne står hunden for langt de fleste behandlinger, idet 70 procent af behandlingerne foretages på hunde og 28 procent på katte.

Argumenterne imod at investere i en hund bliver altså færre og færre og snart er der ikke flere tilbage.

Læs hele rapporten her

 

Læs også

Symptomer på endokardiose

10-07-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endokardiose, eller myxomatøs mitral valvulær sygdom, er en tilstand i hundens hjerteklapper. Sygdommen er arvelig, men symptomerne ses først senere i livet, og kan i værste fald ende i hjertesvigt.

Diagnose: Kærestesorger

27-04-2023 09:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I tirsdags havde randrusianske Nynne Frederiksen sin hund til dyrlæge, og hun blev noget overrasket over diagnosen

Nu uddanner Sverige også coronahunde

11-03-2021 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er det et år siden, Danmark for alvor blev lukket ned, og verden har i den grad forandret sig. Også på hundefronten er meget forandret, og i Sverige melder de sig nu i køen af lande, der uddanner hunde til at opsnuse corona

Pludselig sygdom i nethinden

07-08-2022 08:20, af Astrid Holtet

Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage

KLUMME: Nyt Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr

20-10-2020 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som sædvanlig bringer vi månedens klumme fra Magasinet HUNDEN. Denne gang er det professor ved Københavns Universitet og leder af Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr, Peter Sandøe, der står for klummen

Millionbevilling til nyt dansk forskningscenter

02-01-2020 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Professor Peter Sandøe modtager bevilling på en million kroner. Bevillingen skal danne grundlag for etablering og første års drift af Dansk Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr. Centeret skal forske i velfærdsproblemer hos familiedyr. Det skriver dyrlægen.nu

Svenske myndigheder efterlyser indsmuglede hunde

28-03-2014 09:08, af Tine Luther
Intetanende hundeejere i det sydlige Sverige har muligvis købt hvalpe smittet med både rabies og dværgbændelorm. Nu efterlyser myndighederne mennesker, der de seneste seks måneder købt hvalpe med en serbisk hundepas.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.