Hold hunden i snor

19-04-2017 15:26, af Kasper Larsson
Snart skærper Naturstyrelsen tilsynet med hundeejere, der ikke holder deres hund i snor
Copyright Ridehesten.com
Hold hunden i snor. Dyr som fasaner, harer, ænder og nattergale der har deres yngel på jorden, forsvinder fra området, hvis de bliver forstyrret. (Foto: Shutterstock)

Allerede fra maj skærper Naturstyrelsen tilsynet med hundeejere – og det kan koste dyrt. - Vi vil føre et hårdere opsyn. Når vi møder folk, der ikke har deres hunde i snor, påpeger vi det altid, men vi har jo også hjemmel til at opkræve folks navn og adresse og anmelde dem for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven, siger Sven Norup, der er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen i hovedstaden til mx.dk. Er man på tur med hunden uden at have den i snor, kan det udløse en bøde på 2000 kr. Kun 30 bøder blev uddelt sidste år, men dette tal kan stige markant, når Naturstyrelsen strammer grebet og udøver et skærpet tilsyn med hundeluftere, der har taget sig for stor frihed. Den skærpede overvågning igangsættes sammen med Friluftsrådets nye kampagne Flink af natur, der har til hensigt at give hundeejere en venlig påmindelse om, at hunde skal føres i snor, når de færdes i naturen – på nær et par få undtagelser. DKK’s formand, Jørgen Hindse, har været involveret i resursegruppen bag Friluftsrådets kampagnen, hvor han naturligvis har talt hundeejernes sag. Steder hvor hunde kan færdes uden snor indbefatter tilegnede hundeskove og i vinterhalvåret kan hunde også færdes på stranden, hvis intet andet er skiltet. Det eneste krav er, at hunden er under kontrol. Specielt nu er det vigtigt, at hunde holdes i snor, når de færdes i de danske skove. Det er nemlig nu, at mange af de dyrene i skovene yngler. En løs og forstyrrende hund er det sidste, disse ynglende dyr har brug for.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.