Giv din hund lidt ekstra opmærksomhed under Distortion

28-05-2019 14:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange københavnere glæder sig til gadefesten Distortion, der løber af stablen fra 29. maj til 2. juni i forskellige dele af København. Men for nogle er festen ikke et af sommerens højdepunkter. Hvor der førhen har været fokus på butiksejere, småbørnsfamilier og beboere, som føler sig fanget i virvaret, er der en overset gruppe, som også kan have det svært under Distortion - nemlig hundeejerne og deres firbenede venner

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Hvis man bor i et af de områder, hvor Københavns store, årlige gadefest afholdes, så kan det være nødvendigt at gøre lidt ekstra for at passe godt på sin hund. Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen guider her hundeejerne omkring, hvad de skal være opmærksomme på:

Lyd-angst: Det høje lydniveau (over 100 decibel nogen steder) kan være ekstremt stressende for hundene. Hvis din hund var utryg eller bange nytårsaften, så kan den med stor sandsynlighed også finde på at reagere på det høje lydniveau. Utrygge hunde, hvalpe og unghunde bør ikke lades alene i områder med høj musik.

Mange mennesker: Selv hunde, der normalt er glade for at møde mennesker, kan blive meget pressede, når de konfronteres med de store menneskemængder. Særligt fordi mange af de mennesker, hundene møder, er påvirkede af alkohol og udviser en – for hunden – unaturlig og grænseoverskridende adfærd.
Glasskår og skrald: Selvom oprydningen starter lige efter festlighederne, så kan der godt ligge skrald og tabte flasker i gaderne i timerne umiddelbart efter Distortion. Skarpe glasskår og hundepoter er selvsagt en farlig kombination, så vær ekstra opmærksom, når du lufter hunden. Henkastet mad, opkast og lignende, kan også gøre din hund syg, så vær også opmærksom på det, hvis I færdes i festområdet.

Et alternativ: Tag hunden med på tur
Lise Lotte Christensen påpeger, at hvis hunden er meget bange, så kan det være en idé at tage den helt væk fra larmen, den dag gadefesten rammer netop din bydel:

 - Hvis du og din hund ikke er vilde med gadefesten, så er det måske nu, du skal arrangere at søge tilflugt hos familie eller venner uden for byen, eller man kan overveje at booke et sommerhus eller et hundevenligt hotelværelse uden for festområdet. I Kastrup finder man eksempelvis lufthavnshotellet Clarion, hvor værelserne er lydisolerede, og her er der i al fald fred og ro.

Trenden med at tage væk med hunden og skærme den fra larm og stress er ikke ny. Det er der mange, som vælger at gøre i forbindelse med nytåret. Clarion i lufthavnen havde hele 100 hunde og deres ejere overnattende nytårsaften, og hotellet byder også gerne hundeejerne velkommen under Distortion.

 - Hos Clarion elsker vi en god fest, men vi synes også, der skal være alternativer for dem, der ikke trives midt i festlighederne. Vi har haft rigtig gode tilbagemeldinger på vores hunde-ophold i forbindelse med nytårsaften, hvor mange hundeejere står i en lignende situation med hunde, der bliver skræmte af larmen. Til nytår boede 100 hunde og deres ejere hos os, og selvom vi ikke forventer lige så mange under Distortion, så glæder vi os til at få besøg af de firbenede gæster, fortæller Jesper Olesen, som er hoteldirektør på Clarion Copenhagen Airport.

Clarion Copenhagen Airport ligger tæt på Amager Strand, hvor man kan lufte hunden (i snor), og inde på hotellet bliver hverken ejere eller hunde generet af støj, hotellet har nemlig tre-lags vinduer, der blokerer lyden fra de mange fly, der letter og lander.

Læs også

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Hundeluftning hitter

04-05-2021 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I forbindelse med Danmark i Bevægelse er der lavet en større undersøgelse om danskernes motionsvaner, og her ligger gåtur med hunden faktisk ret højt

Hundens læsere støtter Dyrenes Beskyttelses forslag

21-12-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag fortalte vi om Dyrenes Beskyttelses forslag til fyrværkeri. Der var mange støtter til forslaget

Kennel Sieger's var ikke til at overse

12-11-2023 16:11, af Anne Cecilie Sohl

Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.

Hund dræbt af elledning

17-01-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hund mistede livet, da den kom i nærkontakt med en nedrevet el-ledning i Frederikssund

Gratis hundeluftning for dem, der har mest brug for det

29-03-2020 08:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det

Fornemme gæster hos Østrand

02-11-2019 13:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

35 meter langs muren i Hal C. Så meget fylder Østrands stand sig. Det er udstillingens største stand, og der er masser at byde på

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.