Gammel artikel om Cesar Millan hitter

25-01-2018 15:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange har en mening om Cesar Millan og hans træningsmetoder. Torsdag har en gammel historie om netop ham ligget i toppen af læste artikler på vores hjemmeside

Copyright Ridehesten.com

Hele dagen har en seks år gammel artikel været meget populær blandt vores læsere. Vi har ikke rigtigt kunnet forstå hvorfor.

Vi er nu blevet gjort opmærksomme på, at Cesar Millan, som artiklen handler om kommer til Helsingborg til april, hvilket kan være årsagen til artiklens popularitet.

Derfor bringer vi her artiklen i en ny, pænere og let forbedret udgave. Lise Lotte Christensen har set artiklen og står stadig ved sine ord fra dengang:

Selvbestaltede guruer kendes i mange sammenhænge. Nogle af dem er harmløse, om end de jævnligt formår at lette folks tegnebøger. Andre kan forvolde skade.

Dansk Kennel Klub har tidligere advaret mod den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan og hans metoder

Dansk Kennel Klub er ikke alene med sine advarsler. Den amerikanske dyrlægeforening og en lang række adfærdseksperter råber også vagt i gevær, når de hører om hundetræneren og hans metoder.

DKK finder derfor anledning til at gentage en tidligere advarsel: Pas på med "hundehviskerens" metoder.

TV2 viste engang programmet, Hundehviskeren, som netop handlede om Cesar Millan. Det var efter DKK's adfærdskonsulent Lise Lotte Christensens mening lavmålet.

– Cesar Millans overdrevne brug af tvang, straf og såkaldt disciplinering er skammeligt. Han udsætter flere hunde for helt unødig angst og stress, og i nogle tilfælde er der tale om direkte fysisk og psykisk overgreb på hundene. Metoderne anvendt i hans håndtering og såkaldte adfærdsbehandling er i modstrid med moderne viden om hundens adfærd og adfærdsmodificerende træning. Beklageligvis var det dengang lykkedes for TV holdet og de tilsyneladende tilfredse hundeejere at få det til at fremstå, som om alle problemer er løst efter få timers træning. Men det er de ikke, og hunden er konsekvent taberen. Hundens "problemadfærd" er som oftest kun undertrykt og det reelle problem, ofte med afsæt i angst, ligger lige under overfladen, siger hun og fortsætter:

– Ikke alene er det fuldstændig unødvendigt at anvende tvang og magt i den viste udstrækning, det er også farligt. Det er muligt, at Cesar Millan kan slippe af sted med dens slags håndtering af en chihuahua eller vizsla, men hvis gennemsnitshundeejeren forsøger sig med samme metoder eksempelvis på en kønsmoden schæfer eller rottweiler, så kan det være direkte farligt. Og sker der så en skade, er der vist ingen af os der er i tvivl om, at det igen er hunden, som må betale prisen (læs: aflivning!).

Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent opfordrer derfor TV seerne til at være meget kritiske, når de ser Hundehviskeren Cesar Millan og advarer kraftigt mod at bruge hans meget hårdhændede metoder.

Helt grundlæggende er det Dansk Kennel Klubs holdning, at hunde skal håndteres, trænes og adfærdsbehandles med forståelse for og indlevelse i hundens særlige adfærd og behov.

Vi mennesker skal sætte os i hundens sted og vurdere situationen med hundens karakteristiske adfærd og reaktionsmønster i baghovedet.

I de sidste 15 år er vi mennesker kommet langt i vores forståelse håndtering og træning uden brug af tvang og ved de mange fordele ved primært at bruge positiv forstærkning i samværet med hunden - også når det gælder løsning af problemer.

Dansk Kennel Klub anbefaler, at man skal se sig godt for, når man søger råd og vejledning til at løse adfærdsproblemer. Man bør forholde sig kritisk til råd og vejledning og lade evt. tvivl komme hunden til gode.

Har man brug for telefonisk hjælp kan DKK's medlemmer evt. søge hjælp hos DKK's hundekonsulenter. Har man brug for praktisk hjælp, kan man evt. søge råd og vejledning hos dyrlæger med speciale i adfærdsbehandling via www.dskve.dk eller hos privatpraktiserende adfærdsbehandlere, evt. via: www.sea-hund.dk

Læs også

Reager på tvivlsomme trænere

26-01-2018 14:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub tager det meget alvorligt, at der bliver sået tvivl om nogen af deres træneres metoder. DKK opfordrer derfor folk til at sige til, hvis de oplever noget, der ikke er i orden

Dansk Kennel Klub advarer imod hundehvisker

06-01-2011 10:04, af Anne Kristine Tollestrup

Dansk Kennel Klub’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen advarer imod den mexikansk-amerikansk hundetræner Cesar Millan, der den 10. maj i år gæster danmark for med sit show: ”Cesar Millan LIVE".

Du kan ændre din hunds personlighed

09-02-2022 12:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forskning viser, at hundes personlighed ændrer sig meget i løbet af livet. Faktisk spiller hundens ejer en stor rolle i ændringerne

Vi keder os…gemte godbidder

02-08-2017 06:27, af Anne Ekenberg

Så regner det igen, så derfor kommer her er en leg, som både kan bruges indendørs – men også udendørs afhængig af præference. Det er en af de nemmeste og sjoveste lege set fra din hunds perspektiv – og hvis din hund ikke vil være med, er det lige før vi anbefaler, at du tager den til dyrlæge – sagt med et glimt i øjet forstås…

Tips til træning: I ro på tæppe

24-03-2020 15:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. Vi starter med i ro på tæppe, som blev udgivet i bladet i maj 2019

Politihunden Samson reddede afkølet mand

08-01-2021 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag var en af de dage, der i den grad viser, at de mange timer, der bruges på træning af politihunde, er det hele værd

Jackpot for dansk hundeplaystation i Las Vegas

10-01-2020 08:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Folkene bag Go Dogo er netop nu i USA til elektronikmessen CES 2020. Her oplever de stor interesse for produktet

Leg fremmer hukommelsen

18-09-2017 11:56, af Astrid Gerd Holtet

Mange bruger leg som belønning i forbindelse med træning, fordi det for nogle hunde virker bedre end en tør godbid. Ny forskning tyder dog på, at leg efter træning også har en hel anden fordel – det hjælper måske hundens hjerne til at lagre dét den lige har lært

Manglende socialisering af hvalpe kan give problemer

14-10-2022 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Bliver den gennemsnitlige familiehund socialiseret godt nok, imens det er hvalp? Canadisk forskning peger på at det måske ikke er tilfældet for mange hunde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.