Fryser min hund?

18-01-2023 14:20, af Astrid Gerd Holtet

Hunde er født med deres overfrakke på, og mange af dem er gode til at holde varmen, når det bliver koldt udenfor. Alligevel kan det godt blive for koldt – men hvordan kan du vide om din hund fryser? 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Nogle hunde har let ved at holde varmen i de kolde vintermåneder, mens andre hurtigt begynder at fryse. En af grundene til forskellen er at finde i pelsen. Der er stor forskel på hvor isolerende hundes pels er. Nogle hunde, som polarracerne, har en så isolerende pels, at de kan klare sig udenfor, selv ved grader langt under frysepunktet. De mere tyndpelsede racer har dog slet ikke den samme grad af isolering, og for nogle af dem kan temperaturer over frysepunktet allerede begynde at give problemer.

En anden forskel er hundenes størrelse. Er man lille, har man sværere ved at holde varmen, og derfor tolererer små hunde kulden langt dårligere, end de store hunde gør.

Hvor koldt hunden har det, kommer også meget an på hvad hunden laver. Mange hunde fryser ikke, hvis de løber og bruger deres krop, men skal de ligge stille i en kold, slukket bil i længere tid, kan de have svært ved at holde varmen.

Hvordan kan jeg se om min hund fryser?

1) Hvis den ryster og skælver

Ligesom hos os, begynder hundes krop at ryste, hvis den er kold. Når kroppen ryster skaber det varme, som er med til at holde kropstemperaturen oppe. Så ryster eller skælver din hund, kan det være tegn på at den fryser.

2) Hvis ørerne bliver kolde

Ørene er et af de første steder på kroppen der bliver kolde, hvis hunden ikke kan holde varmen. Ved at mærke på ørene, kan du derfor få en idé om, hvorvidt din hund har det lidt for koldt.

3) Hvis den bevæger sig anderledes

Hvis hunde fryser, kan de nogle gange begynde at bevæge sig anderledes end de plejer. Virker din hund ikke afslappet i sine bevægelser, men bevæger den sig i stedet langsomt, eller kryber den sammen, kan det være tegn på at den fryser. 

4) Hvis den piber og hyler

Nogle hunde kan finde på at pibe eller hyle, når de bliver kolde, mens andre bliver mere kontaktsøgende.

 

Så når temperaturen falder, og det bliver koldt, handler det altså om at holde øje med din hunds adfærd – opfører den sig anderledes end den plejer, kan det være et tegn på, at den ikke kan holde varmen.

 

 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Fryser din hund?

18-02-2015 09:32, af Nina Marie Villadsen
Især mindre hunde kan komme til at fryse, når temperaturen er lav, og så melder spørgsmålet sig; er det synd at give den overtøj på? Det kan du måske få svar på her

Hvordan skærmer du din hund mod kulden

27-02-2018 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er koldt derude. Hunde fryser også. Her er lidt inspirationsbilleder til, hvordan du kan beskytte hunden mod kulden

Hund og unge mænd reddede mand fra kuldedøden

10-12-2015 14:08, af Tine Luther
Det var en mørk og stormfuld aften – den aften for et par uger siden, da vinteren gæstede Danmark… Det var bidende koldt, vinden hylede, og sneen lå tykt, men Knud skulle lufte sin hund. Han kom til at sidde fast i sneen. Hans hund sank i, men kom fri af sneen og blev hans redning sammen med tre unge mænd.

Hvornår er det for koldt at lufte hund

16-01-2022 09:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rygterne siger, at kulden snart rammer Danmark igen. Hvordan er det nu lige med at lufte hund i kulde

Voldsomt frostvejr på vej: Efterlad aldrig din hund i en kold bil

05-01-2024 09:52, af Anne Cecilie Sohl

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.

Sygdommen bag vaccinationen – Kennelhoste

28-09-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Når efteråret melder sig med koldt og fugtigt vejr, begynder mange af os at hoste og snøfte. Der sker en opblomstring af sygdomme, der rammer luftvejene, fordi efterårsvejret giver gode betingelser for de virus og bakterier, der gør os syge – og det samme gælder for vores hunde. En af de sygdomme vi ser mere af hos hunde, når vejret bliver dårligt, er kennelhoste

Når hunden skal på slankekur

16-11-2021 13:00, af Astrid Gerd Holtet

Når det er mørkt og koldt udenfor kommer vi ofte ikke så meget ud som vi plejer - og det gør vores hunde heller ikke. Derfor ser man at mange hunde tager på i vægt i løbet af vinterhalvåret, og når de ekstra kilo så skal smides, kan det i mange tilfælde være en god idé at kigge lidt på hvad hunden får at spise

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.