Flåtsæsonen er lige om hjørnet

15-03-2014 08:37, af Tine Luther
Ifølge en ny undersøgelse foretaget for Merial Norden A/S blandt 1.512 danskere med hund finder langt størstedelen af de danske hundeejere (88 pct.) flåter på deres hund. Sidste år fandt danskerne i gennemsnit 11 flåter på deres hund, og 17 pct. af de danske hundeejere finder ugentligt flåter på hunden i flåtsæsonen, der varer, fra frosten slutter, til den igen sætter ind.

Så snart termometeret viser plusgrader, begynder flåterne at blive aktive rundt omkring i det danske land. Har man hund, er det derfor nu, at man så småt skal begynde at overveje, om hunden er tilstrækkeligt beskyttet mod flåtangreb og ikke mindst den farlige borrelia-bakterie. Bakterien kan nemlig medføre feber, smerter, haltheder og i værste fald kroniske nyreproblemer hos hunde. Borreliose Borreliose er en af de hyppigste flåtbårne sygdomme i Norden, og 3 ud af 4 danske hundeejere (75 pct.) bekymrer sig i høj eller nogen grad for, om deres hund smittes med borrelia. Alligevel gør knap hver tredje hundeejer (31 pct.) ikke noget for at forebygge flåter på deres hund, men nøjes med at fjerne flåterne, når de ser dem på hunden. Flere og flere tilfælde Antallet af både flåter og borreliose-tilfælde er stigende, og det anslås, at op mod hver femte flåt i Danmark er inficeret med borrelia. Studier har ligeledes vist, at mellem 15-20 pct. af de danske hunde på et tidspunkt har været smittet med borrelia. Derfor bør man holde godt øje med sin hund, hvis den færdes i naturen, fortæller Per Moestrup Jensen¸ Lektor ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Zoologi og Botanik, Københavns Universitet: ”Det er altid en god ide at tjekke hunden for flåter, når man kommer hjem, så man kan få dem fjernet, men man skal være meget opmærksom, da flåterne kan være svære at få øje på i hundens pels og øregange. Det vigtigste er, at flåten ikke når at bide sig fast, for når den først har gjort det, er der risiko for, at hunden kan blive smittet.” Forebyggelse Det er muligt at vaccinere sin hund mod borrelia, men nogle hunde har mere gavn af vaccinen end andre, fortæller dyrlæge Finn Jørgensen, som er fagspecialiseret dyrlæge og indehaver af Centrum Dyrehospital i Rødovre: ”Det er ikke alle hunde, som har brug for at blive vaccineret mod borrelia, men færdes hunden jævnligt i skoven, eller områder med højt græs eller krat, kan det være en god idé at overveje at lade sin hund vaccinere inden flåtsæsonen, så man er på den sikre side. Hvis man nøjes med flåtforebyggende behandling, skal behandlingen påbegyndes i det tidlige forår, når frosten forsvinder, og man skal fortsætte kontinuertligt gennem hele sæsonen indtil det sene efterår, når flåterne igen bliver inaktive. /pressemeddelse fra Merial Norden A/S

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.