En weekend med Hunden i Fokus

06-09-2018 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden afholder Dansk Kennel Klub årets store hunde-event HUND I FOKUS i og omkring Mørkøv Hallen – en aktiv oplevelse for hele familien OG hunden

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Lørdag den 8. og søndag den 9. september vil Mørkøv Hallen genlyde af glade bjæf og fyldes med vandskåle, hundesnore og logrende haler, når menneskets bedste ven sættes i fokus.

Dansk Kennel Klub afholder nu for andet år i træk eventdagene Hund I Fokus med masser af aktiviteter for både de firbenede og deres ejere. Og der bliver masser af hundeaktiviteter både at kigge på og deltage i. Der lægges ud med første bjæf lørdag kl. 8.30, og der er gratis adgang for både to- og firbenede.

 

DM i hop og hurtighed
Hundens – og ikke mindst førerens – evner sættes i denne weekend på prøve. Du kan opleve hundene konkurrere i både rally og lydighed (sidstnævnte kun lørdag), og her kan vi almindelige hundeejere, som kan have svært nok ved at få vores hunde til at gå pænt i snor, nemt imponeres over et fantastisk samarbejde mellem hund og fører.
Hele weekenden skydes i gang med intet mindre end et danmarksmesterskab i Agility. Det engelske ord ”agility” kan oversættes til hurtighed, smidighed eller præcision, og det er præcis, hvad der kræves af såvel hund som ejer i agility-sporten, hvor hunden så hurtigt som muligt, og med så få fejl som muligt, skal gennemløbe en fastlagt bane med kombinationer af forskellige forhindringer. Hunden skal bl.a. springe over forhindringer, løbe slalom, balancere på en vippe og bevæge sig igennem en tunnel. DM i agility og rally og lydighedsprøverne er kun for udtagne ekvipager, men publikum er meget velkomne til at komme og heppe.

 

Danser med hunde
Søndag kan du også nyde de imponerende præstationer, når dog dancerne konkurrerer i opvisning til musik. Ligesom skøjteløberne er der både programmer, hvor der skal vises nogle helt bestemte øvelser, og freestyle, hvor fantasien får endnu mere frit løb. Der vil helt sikkert blive vist nogle imponerende fortællinger. Danmark har flere internationale topekvipager – bl.a. tidligere verdensmestre, så der er noget at se på.

 

Jagten på haren
I samarbejde med Myndeklubben inviterer vi desuden til lure coursing for alle racer. Her tager vi udgangspunkt i hundens naturlige instinkt og efterligner den rigtige harejagt ved at lade hunden jage en plasticstrimmel, der fungerer som hare.
Mød op med din hund – det kræver ingen forberedelse. Der er tilmelding på dagen og det er gratis at deltage. Alle publikumshunde løber alene på banen og vær forberedt på, at du som ejer måske skal gå med og motivere hunden. Alle kneb gælder i jagten på haren.

 

Kom og vis din hund
Har du en hund, synes du helt sikkert, at den er noget af det smukkeste… Men måske har du også lyst til at få en dommers ord for det – og er du ikke klar til at tilmelde den til en officiel udstilling, er Hund I Fokus en god og uforpligtende måde at få snuset lidt til, hvad det hele egentlig handler om. Kl. 10 står Katrine Jeppesen og Anne Orholt klar til at kigge på, røre ved og tale med alle de venlige hunde, der kigger forbi, og giver deres ejere en ide om, hvordan den vil kunne begå sig i en rigtig udstillingsring. Det er gratis at deltage, og lørdag formiddag er der desuden gratis træning, så både du og hund kan lære at vise jer rigtigt frem for dommeren.

 

Gode næser – også for gode tilbud
Det nye sort inden for hundesport i Danmark er Nose Work. Her træner man hunden til at finde forskellige dufte i forskellige miljøer – og at bruge næsen er noget, næsten alle hunde af alle racer og aldre elsker - og hundene står gerne på potespidser for at finde f.eks. lige netop den lavendelduft, der er gemt i en sprække, revne eller hængt op i en gren. Skal din hund også lære at bruge næsen, så kig forbi søndag og prøv egne og hundens evner af.
Der er også masser af konkurrencer og andet sjov og gode oplevelser for børn og barnlige sjæle. Og hvis dankortet keder sig, finder du centralt på området et torv med en masse handelsstande, der blandt andet sælger foder, tilbehør til hunde, kurve, beklædning, brugskunst og andre hundeartikler. Tag familie, venner og hunde med til et par hyggelige dage i området omkring Mørkøv Hallen – der er gratis entré og masser af oplevelser for både de små og store to- og firbenede.

Info

Adresse og entré:

Hund I Fokus afholdes ved Mørkøv Hallen, Skamstrupvej 7, 4440 Mørkøv på Vestsjælland fra kl. 10.00-15.00 (begge dage).

Der er gratis adgang for to- og firbenede.

Læs mere om Hund I Fokus her: https://www.dkk.dk/udstillinger-og-events/events-i-dkk/hund-i-fokus

Hund I Fokus foregår udendørs.

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Hund i Fokus i ny forklædning

20-08-2020 12:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens alle udstillinger er aflyst resten af året, består Hund i Fokus i en noget anderledes udgave

Hund i Fokus er godt i gang

28-08-2021 11:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vilhelmsborg summer af hundeliv i denne weekend, og lørdagen er kommet i gang med masser af action ved K9 Biathlon og meget meget mere

Stort tillykke til danmarksmestrene i rally

29-08-2021 10:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går blev DM i rally afgjort. Her får du vinderne

Hundens dag: Masser af pels på i sommervarmen

05-06-2018 08:00, af Birte Fromberg

Vi har modtaget denne lille fine historie fra Hundens dag i Skagen fra Birte Fromberg.

Hundens dag i Tivoli

12-09-2016 16:00, af Kasper Larsson
I omegn af 1.000 hunde var på plads i haven, da Tivoli åbnede dørene til den store Hundens Dag. Traditionen tro var dagen akkompagneret af et tema – som dette år var det ”filmhunde”

Den nye sport: Trøffelsøg på Hund i Fokus

28-08-2021 13:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ved Hund i Fokus kan man opleve lagottoer, der søger efter trøfler. En af de hunde, der har været i aktion er hvalpen Rufus

Våd men tjekket start på Hund i Fokus

26-08-2023 10:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens regnen siler ned, kan man ikke undgå at lægge mærke til, at der er kælet for detaljerne på årets Hund i Fokus

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.