En god nytårsaften – 4 råd en nytårsaften med hund

30-12-2022 08:02, af Astrid Gerd Holtet

Fyrværkeri, fest og gæster kan være en overvældende oplevelse for mange hunde – heldigvis kan man let gøre aftenen lidt mere hundevenlig

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Står den på nytårsfejring med gæster, fest og fyrværkeri, og er der hund i huset, så bør du også tænke på, hvordan du gør aftenen hundevenlig. En festlig nytårsfejring kan være en voldsom oplevelse for hunden.

1) Luft hunden inden det bliver mørk

Når mørket falder på den 31. januar, begynder mange at fyre fyrværkeri af. Det er derfor en god idé at lufte hunden inden, da mange hunde ikke vil ud, når det brager udenfor. Gå en god lang tur, mens det stadig er lyst, så hunden er glad og træt, når festlighederne starter.

2) Lav et sikkert sted til hunden

Mange gæster, fest og musik kan være voldsomt og stressende for hunden. Hav et rum, hvor hunden kan trække sig tilbage, hvis gæsterne bliver for højrøstede. Er din hund bange for fyrværkeri, kan det også hjælpe at trække gardinerne ned, tænde en radio og lave en hule, hvor hunde kan gemme sig.

3) Hold altid dørene lukkede

Hvert nytår er der hunde, der bliver bange for fyrværkeriet og i panik løber væk hjemmefra. Sørg derfor for at holde alle døre lukkede, så hunden ikke kan løbe væk. Hav altid line på hunden, hvis I bevæger jer ud. Selv hunde der ikke plejer at løbe væk, kan løbe væk hvis de bliver meget forskrækkede.

4) Pas på nytårspynten

Meget af det traditionelle nytårspynt er ikke hundevenligt. Mundstykker fra truthorn og plastiklegetøj fra bordbomber, kan let ende i en hundemave og give problemer. Sørg derfor for at fjerne alt småt plastik fra gulvet – især hvis du har en hvalp eller en unghund i hjemmet.

/Astrid Holtet, dyrlæge

 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Hvalpens første jul er farlig: Antallet af dyrlægebesøg stiger med 20%

09-12-2020 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I løbet af dette særlige år er mange nye hvalpe flyttet ind hos deres nye familier og vil snart fejre deres første, strålende jul sammen. Men i juletravlheden er det vigtigt at holde øje med, hvad hvalpen stopper i sig lige fra juleguf til spændende julepynt, gavebånd eller guirlander. Der er meget, der skal holdes uden for rækkevidde. Agria Dyreforsikrings statistikker viser en stigning på 20% omkring jul og nytår i akutte besøg hos dyrlægen, især fordi hunden har spist noget, den ikke kan tåle

Hundeejere forsøgt afpresset

05-01-2022 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En af de hunde, der forsvandt nytårsaften var Trine, der er en golden retriever. Hun er nu hjemme igen, men ejerne oplevede desværre, at en person forsøgte at udnytte deres situation

Hvordan gik jeres nytårsaften

01-01-2022 11:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet 2022. Mange har sikkert festet i går. Vi vil gerne se, hvordan jeres nytår gik med hunden

Premiere: Beroligende hundefilm

21-12-2020 07:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Waoo har i forbindelse med det kommende nytår lanceret en beroligende film for hunde.Filmen kan ses gratis på youtube

Godt nytår

31-12-2020 14:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi vil gerne ønske alle vores læsere et godt nytår. Vi håber, at 2021 bliver en smule mere normal

Smerte i muskler og led kan forstærke lydfobier hos hunde

12-12-2021 12:23, af Astrid Gerd Holtet

Nyt internationalt studie tyder på at smerte i muskler eller led kan forstærke lydfølsomhed hos hunde, og forskerne bag studiet peger på at hunde med lydfobier derfor altid bør undersøges for ikke-opdagede smerteproblemer, især hvis fobien opstår senere i livet   

Palshof om nytår: Indret jer efter hunden

02-11-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr  til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.