Dyreværnet forventer ikke, hunde kommer tilbage til Lolland

20-04-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der har været snak, om at fire af de 21 hunde skulle retur til hjemmet på Lolland, men Dyreværnets direktør tvivler på, det bliver sådan. I en anden sag oplyser Østjyllands Politi, at der er rejst tiltale mod parret fra Gjerlev ved Randers, der risikerer fængselsdom

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyreværnet

Flere har undret sig over, at Dyreværnet havde lavet en aftale om, at 4 af de 21 udsultede hunde fra Lolland igen skulle hjem til den familie, der havde fejlet i pasningen af dem. Direktør Rikke Christensen-Lee forstår godt, at man undrer sig, men forklarer, at det er sådan Dyreværnet arbejder.

– Vi er ikke ude på at være bussemænd. Vi er ude på at hjælpe hundene. Nu har vi fået dem neutraliseret, så vi er sikre på, der ikke kommer flere hvalpe. Disse mennesker har været meget uvidende om, hvordan man passer hunde. Det har vi forklaret dem, og så har det været aftalen, at de kunne få 4 hunde tilbage, siger hun og fortsætter:

– Men det er jo ikke sådan, at vi bare giver dem hundene igen, og så er den sag glemt. Vi ville jo selvfølgelig komme på uanmeldte besøg og kontroller, så vi hele tiden havde styr på, om hundene havde det godt.

 

Mislykket kontakt
Dyreværnets direktør forsikrer om, at der er sager i denne stil, hvor Dyreværnet ikke vil levere hunde tilbage til deres ejere.

– Det vil ofte være i sager, hvor det er gengangere. Hvis de har fået at vide, hvordan man passer hundene og alligevel ikke lever op til det, så er det med fuldt overlæg, at man mishandler hundene, og så er det en helt anden sag, siger hun.

Aftalen om at tilbagelevere de 4 hunde, falder efter al sandsynlighed til jorden, da hundeejerne i går ikke viste den store vilje til samarbejde.

– Vi var ude for at levere 2 af hundene tilbage, men vi blev ikke lukket ind. De er meget sure på os og vil hverken se på os eller snakke med os. Derfor tror jeg ikke på, at de 4 hunde kommer tilbage. Sådan går det faktisk tit i denne slags sager, siger Rikke Christensen-Lee.

I går kom det desuden frem, at Dyreværnet har valgt at anmelde ejeren af de 21 hunde for misrøgt.

– I henhold til dyreværnsloven formoder jeg, at der er tale om groft uforsvarlig behandling og vanrøgt af dyr, da der er hunde, som i varierende grad ikke er blevet passet omsorgsfuldt eller har fået tilgodeset hverken deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov gennem længere tid, konstaterer dyreværnsdirektøren.

 

Sagen fra Randers
De 21 hunde er dog ikke de eneste, der er i vælten for tiden. Vi skrev tidligere om den store sag fra Gjerlev ved Randers fra februar sidste år, hvor 61 hunde blev fundet.

Her skrev vi, at det Veterinære Sundhedsråd skulle færdiggøre deres undersøgelser af hundene, før Østjyllands Politi besluttede sig for, hvad der videre skulle ske.

Undersøgelserne er nu færdige og parret, som er en mand på 58 og en kvinde på 70, tiltales for mishandling og grov uforsvarlig behandling af 61 hunde, som blev opdrættet på stedet uden tilladelse. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

På adressen blev der fundet 16 døde hunde, som parret selv havde aflivet. I den forbindelse tiltales parret for at have mishandlet hundene ved at aflive dem ved skud med en riffel og ved at slå dem gentagne gange i hovedet.

Parret tiltales også for mishandling af én af de levende hunde, som politiet fandt. Den havde fået en metalfjeder ind mellem tænderne, så den ikke kunne spise.

I forhold til de andre hunde tiltales kvinden og manden for grov uforsvarlig behandling, idet hundene blev holdt under uhygiejniske forhold og havde meget begrænset adgang til vand, mad og motion.

Ud over tiltalerne for mishandling og uforsvarlig behandling tiltales parret også for ulovlig våbenbesiddelse, da der blev fundet to geværer og en pistol på deres adresse. De er også tiltalt for brud på hundeloven, da ingen af hundene var registreret.

Ud over en fængselsstraf nedlægger anklagemyndigheden påstand om, at parret skal frakendes retten til at holde dyr.

 

Læs også

IGEN: Hund finder pølse med skrue

06-08-2021 08:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu er det desværre sket igen. En hund har fundet en godbid, som viste sig at indeholde en skrue. Heldigvis skete der ikke noget med hunden

Dansk par ville købe misrøgtede hunde af polsk smugler

22-01-2021 07:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et dansk par blev natten til torsdag bremset i at købe hundehvalpe på gaden i Flensborg fra en skrupelløs polsk smugler

50.000 kroner i bøde for grov dyremishandling

05-06-2020 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt

Politihunde i aktion på Lolland og Falster

30-01-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag havde politihundene travlt på de to sydlige øer 

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Første sag om hundehandel afgjort

23-09-2019 08:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed i Nordjylland har siden opstarten 1. juli 2019 arbejdet målrettet med at finde og tage hånd om bl.a. ulovlig handel med hunde. Den første sag er nu afgjort med bøder på i alt 35.000 kroner

Åbent hus hos Dyreværnet

23-08-2018 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På søndag afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i Kolding fra 12.30 - 16.30. Det er gratis at komme på besøg

Færre dyreværnssager bekymrer Dyrenes Beskyttelse

24-04-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød

Kampagne skal klæde danskerne på til at købe sundere hunde

23-01-2024 11:19, af Anne Cecilie Sohl

Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred. 

Kristine købte hund hos berygtet sælger

26-04-2020 10:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tre dage efter Kristine Stimse Andreasen havde købt en hvalp, opdagede hun, at den var syg. I torsdags måtte familien sige farvel til deres elskede hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.