Dobermann blev besøgshund

19-12-2018 08:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da dobermannen Utah for to uger siden besøgte sin families handicappede søn, blev alle så positivt overraskede over ham, at han nu er fast besøgshund på bostedet

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Karina Bak-Larsen er mor til Jonas på 23, som er handicappet og kørestolsbruger. Derudover har hun hunden Utah, der er en dobermann på 3 år, som stammer fra Dobergaarden Forever.

Karina har kontaktet os med denne søde historie, som vi gerne vil dele med vores læsere.

Copyright Ridehesten.comPrivatfotoSøndag 2. december havde jeg Utah med over til min handicappede søn Jonas, der er kørestolsbruger og født med en hjerneskade i lillehjernen, som gøre at han intet sprog har men forstår alt omkring ham og kommunikerer med en talemaskine. Utah plejer at være med, når vi går en tur med Jonas. På gåturene "går" Jonas med Utah, og det hygger de sig begge rigtig meget med.
Søndag skete der dog noget nyt. Utah fik lov at komme med ind på det bosted, hvor Jonas bor sammen med andre handicapppede beboere. Både Jonas og jeg var noget spændte på, hvordan Utah ville reagere, da nogle af beboerne kommer med nogle ret høje lyde og udbrud.
Utah tog det hele i stiv pote, og han var faktisk rigtig god til det. For eksempel var der en beboer, som sad lidt i sin egen verden. Utah var jo selvfølgelig nysgerrig og gik hen til ham for at finde ud af, hvad han var for en. Utah slikkede på hans hånd, hvorefter beboeren lyste helt op. Det var kærlighed ved første blik, han var simpelthen blevet forelsket i Utahs venlige sind

Også personalet var imponerede over hans blide væsen og gode tilgang til beboerne.

Dagen efter, vi havde været på besøg, talte jeg med lederne af bostedet om oplevelsen.

Utah er nu blevet besøgshund på bostedet, måske som den første dobermann nogensinde ... Er stolt af den brune bandit.

Det at Utah er besøgshund betyder en hel del både for Jonas og for selve racen, da der er så mange fordomme om dobermann. For Jonas betyder det, at han er en del af noget, som er godt, og han kan vise, at en Dobermann ikke er blodtørstig og aggressiv.
Det hele handler om en hund, som er godt socialiseret og tryg i de uvante omgivelser, og en hund, der ikke viser noget negativt men derimod viser medfølelse overfor de handicappede beboere. 

Copyright Ridehesten.comPrivatfotoSiden det første møde har Utah ikke været på besøg på bostedet, men Karina Bak-Larsen fortæller, at hun selv har været forbi til julefrokost.
– Der talte jeg med lederen om at her i det nye år, skal der tages nogle billeder af hende,Utah og Jonas og selve området, hvor bostedet er. Og hun vil kom med en lille udtalelse når Utah har været nogle flere gange, lyder det fra en meget stolt Karina Bak-Larsen

Læs også

I 10 år har Karsten og hans hunde bragt glæde til de ældre

18-11-2022 11:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For 10 år siden meldte Karsten Mikkelsen sig til TrygFonden Besøgshunde. En beslutning, der har betydet glæde og stjernestunder til både ham selv, hans to hunde og de ældre i den vestjyske by Tarm og omegn. Og hvis det står til Karsten selv, vil han fortsætte i ordningen 10 år mere

Hvordan er livet som besøgshund?

09-10-2021 09:20, af Astrid Gerd Holtet

Mange steder i Danmark, såvel som i udlandet, er besøgshunde blevet en værdifuld måde at forbedre syge og ældres livskvalitet. Ved at komme på besøg på hospitaler og plejehjem, kan hundene sprede glæde hos beboerne, men hvordan oplever hundene besøget? Et nyt amerikansk studie har forsøgt at give et svar! 

Dårlig narkohund får fantastisk nyt job

30-03-2021 12:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Dexter dumpede sin eksamen hos Metropolitan Police i London. Men så fandt man et andet job til hunden

Hund ydede det ultimative offer for sin familie

18-07-2016 09:22, af Kasper Larsson
En dobermann i landsbyen Sebekapur, Indien stoppede fire giftige slangers indtrængen i familiens hus

15 dobermann-hvalpe på en gang

26-02-2013 14:39, af Maja Golles
Dobermann-tæve fødte selv hele 15 hvalpe - alle store og sunde

Unghund fandt brystkræft

07-02-2014 13:41, af Tine Luther
En ung dobermann fandt kræftknude i sin intetanende ejers bryst.

Fredagsquiz: Hvad ved du om dobermann

27-04-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Ugens fredagsquiz handler om dobermannen. Hvor mange rigtige får du

Hjælp med at finde My

11-07-2020 16:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

My er en 11-årig dobermann tæve, og hun er forsvundet ved Kolding 8. juli

Hvad tobaksskabet gemte

16-12-2020 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man tømmer gamle huse, dukker der nogle gange sjove ting frem. Se bare  her

For dobermann-elskere og andet godtfolk

13-07-2017 10:38, af Anne Ekenberg

Kennel Dobergaarden Forever v/Hanne Lundahl Tistrupvej 3, 6862 Tistrup inviterer til dobermann træf/åbent hus d. 22. og 23. juli 2017

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.