De satte sig på sejren i Roskilde

02-05-2016 11:29, af Tine Luther
Konkurrencerne ved Dansk Kennel Klubs udstillinger den forgangne weekend sluttede med henholdsvis en svensk og en dansk sejr. Læs mere om vinderhundene i denne nyhed.

Lørdag var det en svenskejet hund, BIS-dommer Horst Kliebenstein satte på sejrspodiet ved DKK’s udstilling i Roskilde, nemlig den irske terrier MerryMac You Are The Winner ejet af Gertrud og Thomas Hagström. Hunden, der er født i maj 2014, nåede også BIS-finalen søndag i Roskilde, hvor den blev nr. to. Trods sin unge alder har den allerede gode resultater i baggagen. Den blev eksempelvis nr. 10 i ”Årets vackraste Irländsk terrier 2015” i den svenske specialklub. I øvrigt var der ikke mindre end fem MerryMac-hunde på top 10 i denne konkurrence. De øvrige tre BIS-placeringer lørdag i Roskilde gik til tre velkendte danske top-hunde, nemlig 2 Amerikansk cocker spaniel Galaksi This Is Me ejet af Michael Kristensen og Ruth Henny Kristensen 3 Bullmastiff Ali Honey Dynasty ejet af Mayanna J. Riis, Imran Durrani, Stig B. Pedersen 4 Puli, øvrige farver Bubbleton Told You So ejet af Jesper Ravn og Klaus Andersen DANSK SEJR SØNDAG Søndag lykkedes det en dansk hund at blive Best in Show. Det var chow chowen Piuk Chow Possesses Black Passion ejet af Stine Hjelme, der imponerede BIS-dommer Hans Almgren så meget, at den fik den store pokal. Denfind chow er fra 2010 og har høstet masser af sejre og titler, bl.a. kan nævnes BIS2 & Winner Cup Winner 2016 - Show Of Winners, ÅRETS CHOW CHOW 2015, DKK Racevinder 2015, Klubvinder 2015. De øvrige BIS-placeringer søndag: 2 Irske terrier MerryMac You Are The Winner ejet af Gertrud og Thomas Hagström, Sverige 3 Pude, stor Abica's Billy Elliot ejet af Marianne Nielsen og Kathy Arnold 4 Amerikansk cocker spaniel Galaksi This Is Me ejet af Michael Kristensen og Ruth Henny Kristensen

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

ADVARSEL: Parvovirus i Vestsjælland

20-01-2019 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

SCT. Jørgensbjerg Dyreklinik i Kalundborg advarer om, at der er udbrud af Parvovirus i området

 

Neutralisation? Ny vejledning til landets dyrlæger

12-01-2019 08:30, af Astrid Gerd Holtet

Fordele og ulemper ved kastration og sterilisation har været til debat længe. Den Danske Dyrlægeforening har nu lavet en vejledning til landets dyrlæger

Hund dræbt af elledning

17-01-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hund mistede livet, da den kom i nærkontakt med en nedrevet el-ledning i Frederikssund

Quiz: Genkender du racen

18-01-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Hermed en ny slags fredagsquiz. Vi giver dig billedet, kan du genkende racen. God fornøjelse

Brexit får konsekvenser for hundefolket i Danmark

15-01-2019 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften skal briterne stemme om brexit-aftalen. Stemmer de nej, hvilket meget tyder på, kan konsekvensen blive, at det bliver vanskeligere at have hunde med fra England til Danmark

Hundens tarmbakterie kan påvirke dens adfærd

19-01-2019 08:03, af Astrid Holtet

Nyt studier peger på, at sammensætningen af mikroorganismer i hundens tarm muligvis kan have betydning for hvorvidt hunde udviser aggression overfor andre hunde

BLOG: Mit sted

18-01-2019 15:24, af Charlotte Laursen

Det er blevet Charlotte Laursens tur til at blogge for hunden.dk igen. Og man må sige, at hun leverer en rørende og dejlig tekst, som alle kan bruge. 

Wilfred Olsen er genvalgt

16-01-2019 13:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Stemmerne fra DKK's bestyrelsesvalg er nu talt op og resultatet ses i denne artikel

Overvægtige hunde lever 2,5 år kortere

17-01-2019 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overvægtige hunde kan leve op mod 2,5 år kortere sammenlignet med normalvægtige hunde. Det er resultatet af en ny undersøgelse fra University og Liverpool og Mars Petcares WALTHAM Centre for Pet Nutrition.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.