Dårlige forhold under WDS i Holland

15-08-2018 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad der skulle have været en fest for hunde og ejere, endte med at blive en udfordrende oplevelse grundet pladsproblemer og dårlige forhold for hundene

Copyright Ridehesten.com

Noget af det man hører oftest, når man snakker med de udenlandske dommere til danske hundeudstillinger, er, at det er særdeles velfungerende og godt arrangerede udstillinger. Den ros kan naturligvis forklares med, at de blot vil være høflige, men måske er der noget om snakken. I hvert fald hvis man skal opfatte WDS i Holland som et billede på, hvordan udenlandske udstillinger kører.

Det netop overståede show i Holland får kritik fra flere sider. Der var ganske enkelt for mange mennesker og hunde på for lidt plads. Derudover var der alt for meget, der ikke var styr på. Vi har derfor fået en øjenvidneberetning fra Lykke Due Bohn, som langt fra var tilfreds med sikkerheden for både hunde og mennesker.  

 

Ingen lyttede
– Vi deltog kun i special udstilling lørdag og wds om søndagen. Lørdag var nogenlunde ok. Man kunne finde frem til hal og ring fra parkeringspladsen, og der var ikke så meget ventetid ved indgang. Der var mange mennesker og der var lidt problemer med at finde plads ved ringside eller bare i nærheden af ringen, men efterhånden som folk forsvandt blev der bedre plads og det var ok, fortæller hun.

På Facebook fortæller andre dog om, at lørdagen også var kaotisk flere steder på udstillingen. Som kommentar til en artikel fra mandag, skriver Mette Blach:

– Torsdag ved Bennelux Winner skulle vores sloughi hvalp i BIS hvalp. Her ventede hvalpene 1,5 time i prejudging ringen. Inden de kom ind i Storring. Det er rigtig rigtig lang tid.
Fredag havde vi Euro Sighthound. Der var fin plads og alt fungerede. Stor ring var nede ved de almindelige ringe. Et par hunde uden opsyn blev endda konfiskeret, så vi oplevede et meget opmærksomt personale.
Lørdag WDS. Her sad vi som sild i tønde. Allerværst var det i Hal 9 hvor sloughi ringen var i nederst hjørne, med kun adgang fra en side. Det var umuligt at se ringen og man kæmpede sig frem.
Vi havde fat i en sikkerhedsmand, som var bekendt med problemet i hal 9 og han havde advaret de ansvarlige om de katastrofale forhold i hal 9. De ville ikke lytte til ham. Tør slet ikke tænke på hvis redningsmandskab skulle igennem.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Kaotisk søndag
Beskrivelsen af lørdagens tilstande i hal 9, ligner meget Lykke Due Bohns oplevelser fra søndagen, som ifølge den rutinerede udstiller var under al kritik.

– Søndag var kaos. Man kunne ikke følge skiltene ind. Faktisk skulle vi gå en ret lang omvej for at blive lukket ind, og det på trods af vi kig lige forbi hovedindgangen og nemt kunne være kommet ind til vores hal den vej. Inde i hallerne var ALT kaos. Det var SÅ mange mennesker og med alt det meget udstyr som nogle har med var det ganske umuligt at komme frem. Flere steder skulle du gå imellem burer, trimmeborder og løse hund, og der var måske ikke mere end 70-80 cm du kunne gå på. Faktisk var der flere steder, hvor det ikke var muligt at have hunde på din side, men hvor den skulle gå foran eller bagved. Hundene var mega stessede for manges vedkomne. Det kunne man bl.a. se på de mange tynde hundelorte der lå og flød flere steder, siger hun og fortsætter:

– Jeg tænker, at i tilfælde af brand, havde det kostet både hunde og menneskeliv, da det var stort set umuligt at komme frem og tilbage, og slet ikke ud i et højt tempo. Det var kaotisk og faktisk ikke ret sjovt at være med. Vi var også i Leipzig sidste år, og selv om der også var mange hunde der, var det slet ingen ting sammenlignet med. Faktisk var der på min race Tysk Pinscher tilmeldt flere sidste år, end i år.

Lykke Due Bohn mærkede også på sin egen hund, at forholdene langt fra var optimale i Amsterdam.

– Jeg forstår godt det er 'sejt' at man kan få tilmeldt 33.000 hunde, men det er ikke ok, når det går ud over hundene og deres velvære. En så stor udstilling er i forvejen stressende for dem, men de her forhold gør det ikke bedre. Vores havde faktisk kastet op i buret, efter hun havde været i ringen. Det har vi aldrig oplevet før, fortæller hun.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hunden.dk har forsøgt at få en kommentar fra arrangørerne, men det er endnu ikke lykkes. Vi vil gerne forholde dem kritikken og høre deres side af sagen. Vi fortsætter naturligvis med at forsøge at fange dem.

Læs også

World Dog Show: WDS afslutning

04-10-2021 09:12, af Cynthia Esperanza Jensen

Så kom sidstedagen på WDS for vores kære hundetosser, som de kalder sig selv, og sikke en afslutning, de fik

World Dog Show: Dag 4 i specialklubbernes navn

03-10-2021 12:19, af Cynthia Esperanza Jensen

Lørdag stod i specialklubbernes tegn med masser af succes for de danske deltagere

World Dog Show: Dag 3 – WDS for hønsehundene og terrieren

02-10-2021 14:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstilling af terrier, hønsehunde og gode oplevelser i Brno. Fredagen på WDS var slet ikke så tosset

Ballerup-succes gentaget

17-06-2012 21:18, af Tine Luther
Storpudlen Abica's Miles Ahead gentog gårdagens succes og vandt for anden dag i træk Dansk Kennel Klubs udstilling i Ballerup.

Kerry blue terrier sejrede i Roskilde

04-05-2013 18:33, af Tine Luther
Den norsk ejede- og opdrættede kerry blue Shyloch Obama vandt dagens internationale udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub.

Billeder fra Ballerup er online

27-09-2022 09:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nu kan du se alle billederne fra Ballerup og måske også købe et enkelt eller 50

Så er der billeder fra Bornholm

28-06-2023 10:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Tak for en fantastisk weekend på Bornholm. Nu er billederne klar

Dansk hund sejrede i Norge

17-03-2014 16:31, af Tine Luther
Det blev en dansk puli, der stod på sejrspoeiet ved den internationale udstilling, der blev afholdt i Kristiansand den forgangne weekend.

Bornholmsk hattrick

18-08-2014 08:40, af Tine Luther
Bullmastiffen Librrani's High Performance Alonso er for tredje gang i streg blevet Best in Show på en international udstilling på Bornholm.

Billeder fra DKK-udstillingen i Vejen er online

24-06-2014 13:39, af Tine Luther
Nu kan du se og bestille billeder fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Vejen.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.