Chok: Svært at straffe sexforbryderne

26-10-2018 13:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I programmet Jagten på sexkrænkerne blev to mænd afsløret i, at de dyrkede dyresex. Nina Amdi fra Dyreværnet fortæller nu, at hun desværre tvivler på, de nogensinde bliver dømt

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Discovery Networks

Det var ikke rart at følge med i programmet Jagten på sexkrænkerne i onsdags. Her afslørede vært Sverre Quist sammen med Nina Amdi og Rikke Christensen-Lee fra Dyreværnet, at dyresex stadig lever i bedste velgående til trods for, at det er blevet forbudt.

Selv for Nina Amdi, der har set stort set alt indenfor dyreverdenen, var det overraskende at opleve, hvor udbredt dyresex stadig er.

– Det var slet ikke et rart emne. Man vidste jo godt, at det foregik, men det overraskede mig, hvor åbenlyst det foregår på forskellige sider på nettet. Der bliver jo ikke lagt fingre imellem, og folk skriver helt præcist, hvad de søger, fortæller hun.


Sagerne
I programmet afslørede Sverre Quist to mænd, som begge søgte kvinder til at dyrke sex med dyr. Den første mand havde en hund, som han indrømmede selv at have haft sex med, og nu søgte han altså en kvinde til at have sex med denne hund. Han var blevet introduceret til universet af sin ekskæreste og tændte nu selv meget på det.

Afsløringerne foregik med skjult kamera og en kvinde, som skulle foregive at være interesseret i at have sex med dyr.

Manden mødte op på en adresse med sin hund. Her var det meningen, at hunden skulle have sex med kvinden. Han havde i grafiske detaljer forberedt kvinden på, hvad hun skulle gøre for, at akten skulle blive en succes. Men da han ankom til adressen, stod Sverre Quist klar til at stille manden nogle spørgsmål om hans færden.

Den anden mand ønskede at stille sin pony til rådighed for den unge kvinde. Han lagde heller ikke skjul på, at han havde erfaring indenfor området. Han havde endda et specielt sted, hvor hun kunne stå, og så kunne han lukke ponyen ind til hende. Også han blev konfronteret med sine gerninger.

Efterfølgende har Dyreværnet meldt de to mænd til politiet. Umiddelbart skulle man tro, at disse sager var ret nemme at afgøre, men her kommer den anden overraskelse for Nina Amdi.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

– Nu kender vi ikke udfaldet af sagerne endnu, men det vil være meget overraskende for mig, hvis det viser sig, at loven faktisk er skruet sådan sammen, at man ikke kan straffe de to mænd, siger hun og fortsætter:

– Vi har fulgt sagerne hos politiet siden optagelserne i foråret, og jeg håber inderligt, at de vil prøve dem af i retten. Men skal jeg være helt ærlig, tror jeg ikke, de kan gøre ret meget. Det lyder til at være rigtig svært. Nu er jeg ikke jurist, men for mig og mange andre er det uforståeligt, hvis man ikke kan komme efter dem.

 

Lovstof
I dyreværnsloven kapitel 1 paragraf 3.a står der følgende:

Det er forbudt at have seksuel omgang med eller foretage seksuelle handlinger med dyr

Derudover fremgår det af lovforslag L134, som blev vedtaget 21. april 2015 med stemmerne 91 for, 5 imod og 8 hverken for eller imod, at det ikke kun er selve den seksuelle akt, der er forbud:

Med forslaget om at forbyde seksuel omgang med og det at foretage seksuelle handlinger med dyr, er det ikke kun selve den seksuelle handling, der kan straffes, men også det at medvirke til, at andre mennesker har seksuel omgang med eller foretager seksuelle handlinger med dyr.

Hele lovforslaget kan læses her 

Problemet er, ifølge Nina Amdi, at krænkerne nærmest skal tages i akten for at kunne straffes. Det er bare lidt vanskeligt, når ofrene ikke kan tale for sig.

– Dyrene kommer jo naturligvis aldrig til at melde disse mennesker. De er uskyldige væsener, der aldrig får en stemme, siger hun og fastslår, at hvis mændene ikke kan straffes, har loven spillet fallit.

– Det nytter jo ikke noget med en lovgivning, hvis den ikke kan bruges, siger hun.

 

Overlast
I programmet fremgik det også, at de pågældende dyr ikke har lidt fysisk overlast. Det var begge hanner, som blev opdraget til at opføre sig unaturligt. Derfor var problemet for de to dyr først og fremmest, at de havde lidt psykisk overlast ved at skulle lære noget, som er i direkte strid med deres normale væremåde.

Men sådan er det ikke for alle dyr. Der findes også tæver, der bliver misbrugt med fysiske skavanker som resultat. Det kan Nina Amdi bevidne.

– En bekendt havde en tæve, der tidligere var blevet misbrugt. Den havde ganske enkelt fået smadret underlivet, så der er altså også dyr, der får fysiske skader af misbruget. Vi har jo også tidligere hørt om dyrebordeller. Jeg har ikke selv set dyrebordeller, men de findes, og der har været en del dengang det ikke var forbudt at have sex med dyr, fortæller hun.

 

Kontakt Dyreværnet
Nina Amdi lægger ikke skjul på, at hun naturligvis har svært ved at forstå, hvad der driver de mennesker, der har sex med dyr.

– Man kan så mange ting i dag med latex, dildoer og lignende, så hvorfor skal man absolut involvere levende væsner, som ikke kan sige fra eller til. Det forstår jeg simpelthen ikke.

Dyreværnet afventer nu, hvad udfaldet af sagerne fra udsendelsen bliver, og ender det med, at man rent faktisk ikke kan straffe de to mænd, vil Dyreværnet have politikerne i tale for at få udformet loven, så overtræderne rent faktisk kan straffes for deres udåd.

– Og så vil jeg opfordre til, at man kontakter os, hvis man kender til steder, hvor der foregår dyresex, lyder det fra Nina Amdi.

Den opfordring vil vi fra hunden.dk gerne støtte op om.

 

Læs også

Dyreværnet og Kanal 5 jagter dyresexforbrydere

23-10-2018 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag aften bliver det rigtig ubehageligt at tænde for kanal 5. Klokken 21.00 kommer første afsnit af Sexkrænkere, som denne gang handler om dyresex

Forbud mod dyresex på vej

13-10-2014 12:50, af Tine Luther
Fødevareminister Dan Jørgensen vil nu ændre dyreværnsloven, så sex med dyr bliver ulovligt.

Dokumentar om dyresex i Danmark

26-08-2014 13:39, af Tine Luther
Dokumentaren ”Animal Fuckers” om dyresex omhandler bl.a. det faktum, at dyresex er tilladt i Danmark. Vi møder også dyreværnsaktivister, som arbejder på at få dyresex forbudt. Se dokumentaren via link i denne nyhed.

10 gode råd til en dyresikker jul

13-12-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnet melder sig nu i koret blandt gode organisationer, som vil os og dyrene det godt i julen. Her er ti gode råd til en sikker jul for dyrene

Hundene fra Lolland har kørt på pumperne alt for længe

19-04-2018 09:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De 21 hunde, Dyreværnet reddede fra et kummerligt liv i fredags, er alle stadig i live. Onsdag var en af dem dog tæt på at dø, da hun fik to hjertestop. Vi har talt med Dyreværnet og her er status på hundene

Dyreværnet forventer ikke, hunde kommer tilbage til Lolland

20-04-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der har været snak, om at fire af de 21 hunde skulle retur til hjemmet på Lolland, men Dyreværnets direktør tvivler på, det bliver sådan. I en anden sag oplyser Østjyllands Politi, at der er rejst tiltale mod parret fra Gjerlev ved Randers, der risikerer fængselsdom

Strandturen kan være fatal for din hund

09-08-2018 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom varmen så småt er ved at stilne af, kan en strandtur være fristende. man skal dog være meget opmærksom som hundeejer, skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.

Dog Dancing på DR3 i nat

30-01-2013 12:12, af Tine Luther
I nat – og hver tredje nat det næste stykke tid – kan du se et program om Dog Dancing på den nye kanal DR3.

TV2 Zulu søger erfaren, krævende og venlig DKK-opdrætter

23-02-2017 15:45, af Kasper Larsson
En ny sæson af TV2 Zulus program Zulu Comedy Fight Club er på trapperne – et program hvor seks komiker-opkomlinge bliver sendt på udflugt for at lære om verden og samfundet omkring os

Åbent hus hos Dyreværnet

23-08-2018 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På søndag afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i Kolding fra 12.30 - 16.30. Det er gratis at komme på besøg

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Neutralisation? Ny vejledning til landets dyrlæger

12-01-2019 08:30, af Astrid Gerd Holtet

Fordele og ulemper ved kastration og sterilisation har været til debat længe. Den Danske Dyrlægeforening har nu lavet en vejledning til landets dyrlæger

Brexit får konsekvenser for hundefolket i Danmark

15-01-2019 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften skal briterne stemme om brexit-aftalen. Stemmer de nej, hvilket meget tyder på, kan konsekvensen blive, at det bliver vanskeligere at have hunde med fra England til Danmark

FORSLAG: Forbyd fyrværkeri

09-01-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netop nu forsøger fire danskere at samle nok underskrifter til at stille et borgerforslag om forbud mod brug af fyrværkeri for private

 

Forskning: Kamphunderacer bag flest angreb

09-01-2019 08:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny svensk forskning viser, at hunde, der oprindeligt er avlet til kamp, står bag de fleste angreb på andre hunde

Advarsel mod brug af kakaoflis

13-12-2011 14:15, af Tine Luther
Kakaoflis indeholder samme – for hunde giftige – stof som chokolade.

Forskning: Hanhunde vinder oftere

13-01-2019 09:47, af Astrid Gerd Holtet

Hanhunde vinder oftere på udstillinger end tæver, viser ny australsk forskning

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

Wilfred Olsen er genvalgt

16-01-2019 13:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Stemmerne fra DKK's bestyrelsesvalg er nu talt op og resultatet ses i denne artikel