Chok: Svært at straffe sexforbryderne

26-10-2018 13:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I programmet Jagten på sexkrænkerne blev to mænd afsløret i, at de dyrkede dyresex. Nina Amdi fra Dyreværnet fortæller nu, at hun desværre tvivler på, de nogensinde bliver dømt

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Discovery Networks

Det var ikke rart at følge med i programmet Jagten på sexkrænkerne i onsdags. Her afslørede vært Sverre Quist sammen med Nina Amdi og Rikke Christensen-Lee fra Dyreværnet, at dyresex stadig lever i bedste velgående til trods for, at det er blevet forbudt.

Selv for Nina Amdi, der har set stort set alt indenfor dyreverdenen, var det overraskende at opleve, hvor udbredt dyresex stadig er.

– Det var slet ikke et rart emne. Man vidste jo godt, at det foregik, men det overraskede mig, hvor åbenlyst det foregår på forskellige sider på nettet. Der bliver jo ikke lagt fingre imellem, og folk skriver helt præcist, hvad de søger, fortæller hun.


Sagerne
I programmet afslørede Sverre Quist to mænd, som begge søgte kvinder til at dyrke sex med dyr. Den første mand havde en hund, som han indrømmede selv at have haft sex med, og nu søgte han altså en kvinde til at have sex med denne hund. Han var blevet introduceret til universet af sin ekskæreste og tændte nu selv meget på det.

Afsløringerne foregik med skjult kamera og en kvinde, som skulle foregive at være interesseret i at have sex med dyr.

Manden mødte op på en adresse med sin hund. Her var det meningen, at hunden skulle have sex med kvinden. Han havde i grafiske detaljer forberedt kvinden på, hvad hun skulle gøre for, at akten skulle blive en succes. Men da han ankom til adressen, stod Sverre Quist klar til at stille manden nogle spørgsmål om hans færden.

Den anden mand ønskede at stille sin pony til rådighed for den unge kvinde. Han lagde heller ikke skjul på, at han havde erfaring indenfor området. Han havde endda et specielt sted, hvor hun kunne stå, og så kunne han lukke ponyen ind til hende. Også han blev konfronteret med sine gerninger.

Efterfølgende har Dyreværnet meldt de to mænd til politiet. Umiddelbart skulle man tro, at disse sager var ret nemme at afgøre, men her kommer den anden overraskelse for Nina Amdi.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

– Nu kender vi ikke udfaldet af sagerne endnu, men det vil være meget overraskende for mig, hvis det viser sig, at loven faktisk er skruet sådan sammen, at man ikke kan straffe de to mænd, siger hun og fortsætter:

– Vi har fulgt sagerne hos politiet siden optagelserne i foråret, og jeg håber inderligt, at de vil prøve dem af i retten. Men skal jeg være helt ærlig, tror jeg ikke, de kan gøre ret meget. Det lyder til at være rigtig svært. Nu er jeg ikke jurist, men for mig og mange andre er det uforståeligt, hvis man ikke kan komme efter dem.

 

Lovstof
I dyreværnsloven kapitel 1 paragraf 3.a står der følgende:

Det er forbudt at have seksuel omgang med eller foretage seksuelle handlinger med dyr

Derudover fremgår det af lovforslag L134, som blev vedtaget 21. april 2015 med stemmerne 91 for, 5 imod og 8 hverken for eller imod, at det ikke kun er selve den seksuelle akt, der er forbud:

Med forslaget om at forbyde seksuel omgang med og det at foretage seksuelle handlinger med dyr, er det ikke kun selve den seksuelle handling, der kan straffes, men også det at medvirke til, at andre mennesker har seksuel omgang med eller foretager seksuelle handlinger med dyr.

Hele lovforslaget kan læses her 

Problemet er, ifølge Nina Amdi, at krænkerne nærmest skal tages i akten for at kunne straffes. Det er bare lidt vanskeligt, når ofrene ikke kan tale for sig.

– Dyrene kommer jo naturligvis aldrig til at melde disse mennesker. De er uskyldige væsener, der aldrig får en stemme, siger hun og fastslår, at hvis mændene ikke kan straffes, har loven spillet fallit.

– Det nytter jo ikke noget med en lovgivning, hvis den ikke kan bruges, siger hun.

 

Overlast
I programmet fremgik det også, at de pågældende dyr ikke har lidt fysisk overlast. Det var begge hanner, som blev opdraget til at opføre sig unaturligt. Derfor var problemet for de to dyr først og fremmest, at de havde lidt psykisk overlast ved at skulle lære noget, som er i direkte strid med deres normale væremåde.

Men sådan er det ikke for alle dyr. Der findes også tæver, der bliver misbrugt med fysiske skavanker som resultat. Det kan Nina Amdi bevidne.

– En bekendt havde en tæve, der tidligere var blevet misbrugt. Den havde ganske enkelt fået smadret underlivet, så der er altså også dyr, der får fysiske skader af misbruget. Vi har jo også tidligere hørt om dyrebordeller. Jeg har ikke selv set dyrebordeller, men de findes, og der har været en del dengang det ikke var forbudt at have sex med dyr, fortæller hun.

 

Kontakt Dyreværnet
Nina Amdi lægger ikke skjul på, at hun naturligvis har svært ved at forstå, hvad der driver de mennesker, der har sex med dyr.

– Man kan så mange ting i dag med latex, dildoer og lignende, så hvorfor skal man absolut involvere levende væsner, som ikke kan sige fra eller til. Det forstår jeg simpelthen ikke.

Dyreværnet afventer nu, hvad udfaldet af sagerne fra udsendelsen bliver, og ender det med, at man rent faktisk ikke kan straffe de to mænd, vil Dyreværnet have politikerne i tale for at få udformet loven, så overtræderne rent faktisk kan straffes for deres udåd.

– Og så vil jeg opfordre til, at man kontakter os, hvis man kender til steder, hvor der foregår dyresex, lyder det fra Nina Amdi.

Den opfordring vil vi fra hunden.dk gerne støtte op om.

 

Læs også

Dyreværnet og Kanal 5 jagter dyresexforbrydere

23-10-2018 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag aften bliver det rigtig ubehageligt at tænde for kanal 5. Klokken 21.00 kommer første afsnit af Sexkrænkere, som denne gang handler om dyresex

Forbud mod dyresex på vej

13-10-2014 12:50, af Tine Luther
Fødevareminister Dan Jørgensen vil nu ændre dyreværnsloven, så sex med dyr bliver ulovligt.

Dokumentar om dyresex i Danmark

26-08-2014 13:39, af Tine Luther
Dokumentaren ”Animal Fuckers” om dyresex omhandler bl.a. det faktum, at dyresex er tilladt i Danmark. Vi møder også dyreværnsaktivister, som arbejder på at få dyresex forbudt. Se dokumentaren via link i denne nyhed.

Hjælp Dyreværnet med at hjælpe

27-02-2018 15:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kulden er hård. Især for dem, der ikke har noget sted at sove. På flere herberg og varmestuer er hunde ikke tilladt. Derfor har dyreværnet valgt at tilbyde logi til hjemløses hunde

Hunde i bil led ikke overlast

10-10-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær

Strandturen kan være fatal for din hund

09-08-2018 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom varmen så småt er ved at stilne af, kan en strandtur være fristende. man skal dog være meget opmærksom som hundeejer, skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.

Ny mobil dyreklinik skal hjælpe dårligt stillede danskeres dyr

10-04-2018 08:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik

 

Dog Dancing på DR3 i nat

30-01-2013 12:12, af Tine Luther
I nat – og hver tredje nat det næste stykke tid – kan du se et program om Dog Dancing på den nye kanal DR3.

TV-program på hundens præmisser

07-09-2017 11:17, af Marie Helene Rigård Rohleder

I disse uger kan du på TV 2 FRI følge otte internathundes jagt på et kærligt og blivende hjem. Dyreværnets adfærdsbehandler, Nina Amdi, bestemmer, hvilken  af de tre familier som må beholde hundene, fordi det er et program på hundens præmisser

Spørg Dyreværnet

10-05-2018 14:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag tager hunden.dk på tur med Dyreværnets Nina Amdi for at opleve hverdagen som udrykningsleder hos Dyreværnet. Hvilke spørgsmål kunne du tænke dig at få svar på

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundepension i kæmpe shitstorm

13-11-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er altid to sider af en sag. Det må være læren efter en hundepension i Sønderjylland i starten af måneden havnede i en voldsom shitstorm efter et hundeslagsmål på kennelen, der endte med at koste den ene hund livet

 

Dyrlæge advarer mod medlidenhedskøb

15-11-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste gør det af et godt hjerte, men ifølge dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen bør man ikke købe hunde i 3. lande for at redde dem fra en ond skæbne

Jagthund reddet af kloak-tv efter halvandet døgn i drænrør

14-11-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Jagthunden Mille sad fast sammen med en ræv i halvandet døgn, indtil den blev fundet af et fjernstyret kamera fra kloakservicefirma

Hvorfor begynder hunde at slingre?

18-11-2018 08:13, af Astrid Gerd Holtet

Slingerhed, eller ukoordinerede bevægelser, er et sygdomstegn hos hunde – vi ser på hvilke sygdomme, der kan være årsag til sådanne bevægelsesforstyrrelser

Politihunde vandt i gemmeleg

13-11-2018 14:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det lykkedes ikke for en røver at undslippe politiets hunde, selvom han havde valgt et gemmested, der havde fået ham til at vinde enhver udgave af barndommens gemmeleg

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

HUNDEN 11 er på trapperne

15-11-2018 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I næste uge udkommer novembernummeret af HUNDEN. Her er lidt af det, du kan glæde dig til

Fredagsquiz: Hvad ved du om porcelaine

16-11-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets avlshund var en porcelaine, men da den er relativt ny i Danmark, er den stadig ukendt. Nu kan du slå dig løs i en quiz om racen

Arrangør af Dogdays: Hundefolket har manglet en messe

20-11-2018 09:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden var der for første gang Dogdays i Frederiksborgcentret. Arrangør Linn Radsted fra Dogcoach er ikke i tvivl om, hvordan det gik

Kemoterapi til hunde

17-11-2018 08:39, af Astrid Gerd Holtet

Hunde kan også få kræft, og ved nogle kræfttyper kan kemoterapeutisk behandling være en mulighed – med hvad er kemoterapi, og hvordan påvirker det hunden?