Cannabis giver forgiftninger hos hunde

10-11-2018 09:02, af Astrid Gerd Holtet

Indtager hunde cannabis, kan det blandt andet lede til forstyrrelse af nervesystemet med hallucinationer, muskelsvaghed og umotiveret aggression

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Cannabis er en fællesbetegnelse for de aktive stoffer der findes i hampplanten, og bruges som rusmiddel, oftest i form af hash eller marihuana. Hunde kan spise cannabisen, hvis de finder den i deres omgivelser. Det kan ske, hvis ejer har det i hjemmet, eller hvis de finder det i parker eller lignende, hvor det er blevet efterladt.

Hvad sker der hvis hunde indtager cannabis?

I cannabis findes blandt andet det aktive stof THC, eller delta-9-tetrahydrocannabinol. THC påvirker nervesystemet og kan påvirke hundens krop på en række ubehagelige måder. Når hunden har indtaget THC vil den blive nedstemt og den kan udvikle muskelsvaghed. Derudover vil den få hallucinationer og sanseforstyrrelser, hvilket medfører unormal adfærd, som eksempelvis umotiveret gøen. Hunden kan også blive angst og aggressiv uden grund, da opfattelsen af virkeligheden forstyrres. Derudover kan hunden udvikle diarré, opkast og overdreven savlen, og den kan have svært ved at styre sin kropstemperatur. Hunden kan også ende med at virke træt, døsig eller nærmest sovende.

Symptomer på forgiftning med cannabis

Nogle af de mest almindelige symptomer på forgiftning med cannabis:

  • Hunden virker træt og døsig
  • Hunden virker forvirret og konfus
  • Hunden har svært ved at koordinere sine bevægelser og kan virke svag i muskulaturen
  • Hunden opfører sig underligt og reagerer mærkeligt på sine omgivelser
  • Hunden virker aggressiv eller angst uden årsag
  • Hunden gør uden grund
  • Hunde kaster op
  • Hunden har diarré
  • Hunden savler meget

Hvad kan man gøre hvis ens hund er forgiftet med cannabis?

Mistænker man, at ens hund har indtaget cannabis, bør man kontakte sin dyrlæge. Inden for de første par timer efter indtagelse, er det muligt at give hunden et brækmiddel, der får hunden til at kaste op, og på den måde forhindre at giften bliver optaget i kroppen. Er hunden begyndt at vise symptomer på forgiftning, kan man kun hjælpe den med støttende behandling.

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

Pas på chokoladen i december

26-12-2022 10:00, af Astrid Gerd Holtet

For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
 

Forgiftninger: 3 ting du skal passe på om efteråret

14-09-2022 10:04, af Astrid Gerd Holtet

Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?  

Pas på – anemoner er giftige for hunde

23-04-2022 09:20, af Astrid Gerd Holtet

Foråret er lige om hjørnet og med foråret følger fine farverige blomster, men mange af blomsterne er giftige og kan være dødelige for hunde – én af de blomster, som hundeejere skal være særligt opmærksomme på, er anemonen   

En god dag på jobbet

11-12-2023 08:44, af Anne Cecilie Sohl

I sidste uge, torsdag den 7. december, fandt et par gode hundenæser tilfældigt et laboratorium med cannabisplanter i Viborg.

Hjælp Universitetshospitalet for Familiedyr

01-08-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Universitetshospitalet for Familiedyr er netop nu i gang med at undersøge, hvor mange danske kæledyr, der behandles med cannabis. De har bedt os sprede budskabet, og det gør vi naturligvis gerne

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.