BLOG: Min travle december

04-01-2019 15:00, af Cecilie Krarup

Den travle december er nu ovre og sikke mange nye ting der er sket

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Jeg har i december måned gravet mit hoved ned i bøger og faglig viden, da jeg har skrevet SRP (den største opgave i 3.g) i gymnasiet. En opgave sammensat af to fag, med valgfrit overemne, og hvad vælger man mon at skrive om som et rigtigt hundemenneske? Hundefoder selvfølgelig. En meget spændende ting at skrive om og fordybe sig omkring. Noget jeg helt klart også kan bruge ud i fremtiden. Et emne som man aldrig kan udtømme for ny viden. 

Midt I min SRP, fløj vi endelig til Belgien for at hente vores nye hund. En ting jeg har ventet længe på og som jeg har glædet mig så meget til. 

Mayzie er en Field Spaniel, hun er nu 12 uger gammel og det er nu ved at være en måned siden, at vi hentede hende i Belgien. 

Det var en underlig følelse, at skulle flyve ned og hente sin hund. Heldigvis har jeg været omringet af rigtig mange dygtige opdrættere, som har hjulpet mig til at finde den helt perfekte hund - for det er hun virkelig. 

Flyveturen hjem gik bedre end forventet. Hun snork sov, det var nok alle de sanseindtryk hun havde fået i løbet af dagen. 

Field Spaniel er en jagthund, som tilhører FCI gruppe 8 - de apporterende jagthunde. Derfor vil jeg både træne Mayzie til udstillinger, men også til jagt herunder apportering. Hun er en del af familien og nyder, at vi ligger sammen i sengen om natten. 

Luna har også taget godt imod Mayzie. Det fungerer så godt imellem de to, bedre end jeg nogensinde havde drømt om. De ligger ofte sammen og sover, leger og driller hinanden som man jo skal som søskende. 

Jeg glæder mig til vores nye eventyr sammen. Alleredet på lørdag deltager vi for første gang til lydighedstræning i Kleiner Münsterlander klubben, hvilket jeg glæder mig helt vildt til. 

Der er mange spændende ting i vente i fremtiden, som jeg glæder mig til, at dele med jer. 

Info

Cecilie Krarup
18 år
Går i 3.G på Hillerød Handelsgymnasium
Tidligere juniorhandler
Har blogget for hunden.dk i halvandet år

Læs også

BLOG: CRUFTS 2019 – En helt igennem vild oplevelse

15-03-2019 15:00, af Camille Marie Saugmann Ørbæk

Camille Marie Saugmann Ørbæk repræsenterede Danmark i juniorhandling ved Crufts. I dette blogindlæg fortæller hun om sine oplevelser

BLOG: Mille

08-03-2019 15:00, af Fiona Wennberg

Fiona Wennberg fortæller her om sin hund Mille, der ikke længere løber agility, men er en fantastisk hyggehund

BLOG: En ny begyndelse

04-03-2019 08:51, af Kimmie Wolsted

Kimmie Wolsted fortæller her om, hvordan hun fik sin nyeste hund

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Uhyggelig hundesag ved Randers

12-03-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En mand er tiltalt for at ville aflive sin hund med kniv. Han skulle have været for retten i Randers, men sagen er udsat på ubestemt tid på grund af sygdom

Jes Dorph? Hans Pilgaard? Hvad ser hunde i fjernsynet

13-03-2019 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er, ligesom mennesker, glade tv-kiggere, men hvad får hundene egentlig ud af at kigge på skærmene i huset? Det har forsker kigget på

1. juni er hundens dag

14-03-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Traditionen tro er første lørdag i juni udnævnt til Hundens Dag i Danmark. Du kan nu lægge dit eget arrangement op, så det bliver vist i oversigten over de ting, der sker på Hundens Dag

BLOG: CRUFTS 2019 – En helt igennem vild oplevelse

15-03-2019 15:00, af Camille Marie Saugmann Ørbæk

Camille Marie Saugmann Ørbæk repræsenterede Danmark i juniorhandling ved Crufts. I dette blogindlæg fortæller hun om sine oplevelser

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

Hunde er gode til at høre deres navn

16-03-2019 09:40, af Astrid Gerd Holtet

At skelne sit navn fra anden snak er en evne mennesker lærer med alderen – nyt studie viser, at hunde også i udtalt grad besidder denne evne 

Bravecto sendt til undersøgelse

19-07-2017 12:10, af Anne Ekenberg

På de sociale medier har der længe verseret en heftig diskussion for og imod utøjsmidlet og tyggetabletten Bravecto. Rigtig mange har ikke haft problemer i forbindelse med, at deres hund har indtaget pillen, men nogle har desværre oplevet  mere eller mindre alvorlige bivirkninger. Nu har den europæiske lægemiddelmyndighed, European Medical Agency, set på sagen.

Når korsbåndet går i stykker

17-03-2019 09:35, af Astrid Gerd Holtet

I lighed med mennesker, kan hundens korsbånd gå i stykker – og et sprunget korsbånd giver akut halthed hos hunden

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik