For mange hunde er fyrværkeriet nytårsaften en voldsom oplevelse – så voldsom at flere af dem udvikler lydfobier efterfølgende. Har hunden først udviklet et reel angst over for fyrværkeri, kan den let blive bange for andre høje lyde, som eksempelvis torden - og lydfobier kan dermed forringe hundens livskvalitet, ikke bare omkring d. 31. januar, men hele året. Reagerede din hund på fyrværkeriet sidste weekend, er det derfor vigtigt, at tage fat i problemet med det samme.
Lydfobier kan trænes væk, men det tager lang tid og kræver meget arbejde. Desværre kommer mange først i tanke om, at deres hund har problemer nytårsaften, når årsskiftet nærmer sig, og der er det ofte for sent at sætte ind med træningen. Det er derfor nu man skal i gang, hvis man vil gøre næste nytår lidt lettere for sin hund.
Væn din hund til fyrværkeri
Kernen i træningen er, at hunden skal finde ud af, at der ikke sker noget ubehagelig, når bragene lyder – men er man først blevet bange for noget, kan dette godt tage lidt tid.
En af de måder man kan vænne sin hund til skuddene, er ved at træne med en CD eller lydfil. Det giver en mulighed for at skue ned for volumen, og gå stille og roligt frem. Der findes en masse CD’er og lydfiler med fyrværkerilyde til netop dette.
Sådan gør du:
1) Find nogle rolige og behagelige omgivelser at arbejde i, hvor hunden er glad og afslappet.
2) Sæt CD’en eller lydfilen til at spille på en så lav volumen, at hunden kun lige præcis kan høre det. Den må IKKE virke bange. Giv gerne din hund godbidder imens lyden spiller.
3) Når hunden slapper helt af, og er HELT ligeglad med lyden, kan du skrue en smule op. Du må IKKE skrue så meget op, at hunden bliver forskrækket. Giv fortsat gerne godbidder, imens lyden spiller.
3) Når hunden igen slapper helt af, skruer du en smule mere op – og dette gentager du, indtil du kan spille lyden på fuld volumen.
VIGTIGT: Du skal ikke nå alle trinene på én dag – du skal forvente, at det kan tage uger eller måneder før I er færdige. Det er vigtigt at du tager dig god tid og ikke presser hunden. Bliver hunden bange, er du gået for hurtigt frem, og du bliver nødt til at gå et par trin tilbage eller starte helt forfra.
Lider din hund af udtalt lydfobi, bør du altid kontakte en hundetræner eller dyrlæge, der kan vejlede dig i, hvordan du bedst hjælper din hund.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Netop nu forsøger fire danskere at samle nok underskrifter til at stille et borgerforslag om forbud mod brug af fyrværkeri for private
Vi ønsker alle vores læsere et rigtig godt nytår
Fyrværkeri, fest og gæster kan være en overvældende oplevelse for mange hunde – heldigvis kan man let gøre aftenen lidt mere hundevenlig
Så er det igen tid til at quizze lidt
Den kendte realitydeltager og tidligere oddsetpige Janni Ree udstillede sin nye mops, Cobra, på udstillingen i Fredericia søndag
Var du i Fredericia i weekenden, eller vil du bare gerne se, hvordan det så ud, så er billederne nu online
Det har været en dejlig hundedag i Fredericia. Her får du en pose blandede billeder fra dagen
At dele seng med en hund, kan være mindre forstyrrende og mere tryghedsskabende, end at dele seng med et andet menneske – det viser et nyt studie fra USA
I 42 år har Kennel Galaksi eksisteret, og her har man gjort det så godt, at DKK ikke kunne undgå at skulle give dem kennelklubbens opdrætterpris, som er den fineste hæder, man kan få i kennelklubben
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.
Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.
Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!
Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.
I denne uge dumper det nye nummer af HUNDEN ned i postkasserne, og der er masser af godt læsestof at fordybe sig i
Langt de fleste hundeejere, skelner ikke imellem om deres hund er en hvalp eller junior hund, hvilket kan resultere i, at knogler og muskler ikke udvikles korrekt