Blandede oplevelser ved World Dog Show 2018

13-08-2018 14:55, af Marianne Haagen

Vi har modtaget en lille reportage fra Marianne Haagen, der var i Amsterdam med andre ejere af gammel dansk hønsehund. Reportagen fortæller både om flotte resultater og et noget forvirrende arrangement

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Velforberedte hjemmefra med alle tilmeldingerne og P-billetter klar, kørte vi onsdag mod Holland. En lang og varm tur, men med aircon i bilen og god tid, så gik turen godt.

Vel fremme ved et lækkert hotel, god hollandsk mad og efter en god nats søvn, var vi klar torsdag til Benelux udstillingen. Udstillingen gik rigtig godt, Charletan´s Mikkel blev BOB og Charletan´s Ninni blev BOS samt Junior winner.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Derefter ventede vi så på store ring, der desværre var flere timer forsinket. Det blev en meget lang dag. Vi var først hjemme på hotellet igen kl. 22.

Jeg er sikker på, at alle omkring udstillingen gjorde deres bedste, men vi frygtede jo, at det også ville være sådan de næste dage. Men i hyggeligt selskab, så vi trods alt tilbage på det som en god dag og gode resultater.

Hvor er Store Ring
Fredag var vi klar igen til Specialties show. Vi skulle heldigvis først i ringen kl. 14, så vi fik en rigtig god morgenmad på hotellet og en god gå tur med vores hunde i det lækre område, der var omkring hotellet.

Da vi havde frygtet, at tidsplanen ikke holdt for WDS, blev vi glædelig overrasket da vi ankom til RAI, hvor showet blev holdt. Alle WDS udstillingerne var færdige til tiden, og vi gik i ringen som planlagt.

Her blev Charletan´s Joker bedst i racen. BOB, og dobbelt CAC, nu var der 3 point ud af 4 til at blive Hollandsk Champion.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Men så stod vi der, og vidste ikke hvor vi skulle i store ring, for det var ikke den store ring, som WDS brugte den dag. Den info vi kunne få var, at de lavede en stor ring ud af de almindelige ringe, når alle i gruppen var færdig, men hvilken ring det blev, vidste de ikke.

Jeg har kun været i denne verden i ca. 3 år, så har stadig nerverne ude på tøjet og vil gerne vide, hvor jeg skal være og hvornår, så vi er klar. Til sidst fandt jeg en meget venlig dame, der kunne fortælle mig, hvor jeg skulle være. Så der kom lidt ro på os. Vi fik desværre kun en tur rundt i ringen, men vi var med og vi viste vores dejlige race frem.

Vi selv fik aftensmad fra en tankstation på vej hjem til hotellet, da vi først var der efter kl 21. Men vores hunde manglede ikke mad.

En god lørdag
Lørdag WDS, meget tidligt op og afsted. Morgenmaden blev til meget dyre pandekager i RAI, for det var det eller pizza, og det havde vi spist to dage nu.

WDS gik i gang, og det forløb rigtig godt, Charletan´s Mikkel blev bedst i racen BOB og Verdens Winner 2018. Charletan´s Ninni bedste junior i racen og junior Verdens Winner. Charletan´s Joker fik sit fjerde CAC, og blev Hollandsk Champion.

Nu ventede store ring, med to hunde, der skulle ind. Men denne gang med faste tidspunkter, der blev overholdt og et sted vi vidste vi skulle være, så gik det rigtig godt. Det blev desværre kun til to løbeture i store ring, men vi var der, og vi viste det danske flag og vores danske race frem.

Det har været en kæmpe oplevelse, vi er glade for vores resultater. At være sådan et sted er overvældende, så mange hunde og mennesker på et sted kræver meget.

Pas på hundene
I den største del af tiden gik alt rigtig godt, men der var desværre mange ting der kunne være bedre.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 Vi er meget opmærksomme på, at vores hunde aldrig er alene, og når vi går igennem det mylder af hunde og mennesker prøver vi at passe godt på dem, men sådan er desværre ikke alle mennesker der gør sådan et sted. Vores ene hund blev virkelig skræmt af en aggressiv hund i bur. Hunden i buret var meget alene hele dagen, så det er måske en naturlig reaktion for hunden, men det er ikke ok overfor de andre hunde på dagen. Bagefter har vi snakket om, at vi nok burde have gjort noget ved det, men i sådan et kaos det kan være, tænker vi bare på at passe på vores egne hunde. Der var flere hunde der bare fik lov til at stå og gø ad alle, der gik forbi. Jeg tænker, der er meget stressende for hundene.

Vel tilbage på hotellet, i god tid til en god tur med hundene og noget boblevand så vi kunne fejre alle vores sejre, og vores super gode rejseselskab. Vi har hygget med nogle super dejlige mennesker og blevet en masse erfaringer rigere. Lige hvad planen er næste gang ved vi ikke. Der er meget langt til Kina i 2019, så det bliver nok ikke den rejse, vi skal på, selv om det kunne være vildt.

Fra de Gamle danske hønsehunde.

Pva Jenny, René og Marianne

Læs også

World Dog Show: WDS afslutning

04-10-2021 09:12, af Cynthia Esperanza Jensen

Så kom sidstedagen på WDS for vores kære hundetosser, som de kalder sig selv, og sikke en afslutning, de fik

World Dog Show: Dag 4 i specialklubbernes navn

03-10-2021 12:19, af Cynthia Esperanza Jensen

Lørdag stod i specialklubbernes tegn med masser af succes for de danske deltagere

World Dog Show: Dag 3 – WDS for hønsehundene og terrieren

02-10-2021 14:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstilling af terrier, hønsehunde og gode oplevelser i Brno. Fredagen på WDS var slet ikke så tosset

Oliver's Petfood - Kom og Smag!

12-05-2012 08:00, af Simone Strandet Sørensen
Da Dansk Kennel Klub i weekenden afholdte udstilling på Roskilde Dyrskueplads, serverede Oliver's Petfood ikke kun smagsprøver til de firbenede, men også til deres ejere.

Når vinklen snyder

24-06-2023 20:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ewa Björketun er en af de handlere med den allerbedste udstråling. Det beviste hun igen på lørdagens udstilling, men hvad viser billedet

Sejr til storpudel

05-05-2013 22:06, af Tine Luther
Den hvide storpudel Abica's Miles Ahead vandt Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde i dag.

Årets Hund blev norsk

03-11-2019 18:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Faktisk var de fleste årskonkurrencer afgjort, inden hundene søndag eftermiddag gjorde deres entre i Store Ring. Her får du en oversigt over vinderne

 

Sluttede udstillingsåret med maner

03-11-2013 19:32, af Tine Luther
I dag sluttede Dansk Kennel Klub udstillingsåret af i Herning med en kæmpemæssig udstilling med næsten 8500 hunde. Sejren gik - igen, igen - til storpudlen Abicas Miles Ahead.

Beagler samler godtfolk

15-08-2021 14:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

18 beagleejere har i forbindelse med udstillingen på Bornholm holdt ferie sammen i Storløkke Feriepark. Det er blevet en tradition, der vokser år for år

Årets første BIS er afghansk mynde

12-02-2023 17:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets første udstilling er nu slut, og som sædvanlig sluttede det hele med et brag af en BIS-finale

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.