AniCura opdaterer om sygdom

12-09-2019 16:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundeejere landet over er i disse dage bekymrede for deres firbenede venner. I Norge har dyrlæger oplevet en markant stigning i tilfælde af alvorlig sygdom hos hunde i Oslo-området, og indtil videre er 27 hunde døde. I Danmark har vi ingen indikationer på, at vi oplever samme sygdomsbillede. Nye oplysninger fra Mattilsynet i Norge viser desuden, at sygdommen formodentlig ikke smitter let fra hund til hund

Copyright Ridehesten.com
Foto: AniCura

De norske myndigheder melder torsdag om otte nye sygdomstilfælde og et enkelt dødsfald. 

De alvorligt syge hunde i Norge har alle haft følgende symptomer:

  • Blodig diarré
  • Opkast, evt. blodigt
  • Dårlig almentilstand

Veterinærinstituttet og Mattilsynet i Norge arbejder i øjeblikket på højtryk med at finde årsagen til sygdommen. Bakterien providencia alcalifaciens er fundet i de obducerede hunde, men det er endnu for tidligt at drage nogle konklusioner om, at denne bakterie er årsag til sygdommen.

Følgende er på nuværende tidspunkt udelukket som årsag til sygdommen:

  • Algeforgiftning
  • Flåtbårne sygdomme
  • Miltbrand
  • Harepest (tularemi)
  • Campylobacter
  • Salmonella
  • Rottegift og andre lignende forgiftninger

Desuden har Veterinærinstituttet ikke kunnet identificere en sammenhæng mellem det foder, de berørte hunde har spist. I de fleste tilfælde, hvor der har været flere hunde i husstanden, er det kun en enkelt hund, der er blevet syg. Dette tyder ifølge Mattilsynet på, at sygdommen ikke smitter let mellem hunde.


Status i Danmark
På AniCuras dyrehospitaler i Danmark oplever vi året rundt patienter med lignende symptomer, lyder det fra dyrlæge og formand for AniCura Veterinærmedicinsk Komité Morten Johannessen.

- En patient med blodig diarré og opkast er en relativt almindelig patient hos vores dyrehospitaler. Oftest kommer patienten sig med intensiv pleje og behandling, men det hænder dog også, at hunden ikke overlever det akutte forløb, forklarer Morten Johannessen og fortsætter:

- I AniCura i Danmark arbejder vi tæt sammen med AniCura i Norge, og vi har løbende kontakt med Fødevarestyrelsen i Danmark. Vi er opmærksomme på situationen i Norge og har på nuværende tidspunkt ingen indikationer på, at vi ser samme sygdomsbillede i Danmark som i Norge. Der er derfor ingen grund til at være bekymret som dansk hundeejer.

Morten Johannessen anbefaler altid at kontakte dyrlægen, hvis hunden har blodig diarré eller bliver akut dårlig.

Læs også

Cavalierklubben i Danmark udtaler sig

31-10-2023 08:03, af Anne Cecilie Sohl

Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel. 

VOM tilbagekalder hundefoder på grund af salmonellafund

03-05-2022 09:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vom og Hundemat Danmark tilbagekalder alle produkter af TASTE 100% lam, da rutinekontrol i Norge har påvist salmonella i en af råvarerne.

Forskningen i norsk sygdom fortsætter

16-12-2021 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I efteråret 2019 døde 42 hunde med samme usædvanlige sygdomsbillede i Norge. Årsagen er stadig ikke fundet, men der arbejdes fortsat på at opklare udbruddet

Hul i hjertet

07-11-2021 09:03, af Astrid Holtet

Ventrikulær septaldefekt, populært kaldet ”hul i hjertet”, er en medfødt hjertelidelse, der kan føre at hunden med tiden udvikler et hjertesvigt

Fra bladet: Bob er en ganske særlig ønskehund

17-09-2020 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Asbjørn var mellem fem og otte år, led han af leukæmi. Mens den lille dreng røg ind og ud af hospitalet, havde han en ganske særlig ven derhjemme. Ønskefonden havde nemlig sørget for, at han fik sit største ønske om en hund opfyldt

Skabmiden på spil igen – pas på din hund

11-06-2018 08:02, af Lene Boysen

Ræveskab er en smitsom sygdom, hvor en mikroskopisk lille mide, skabmiden, smitter hunde, katte og andre dyr. Den kan også kortvarigt leve på mennesker. Hos nogle dyr giver ræveskab kraftig kløe og sår, og man skal være opmærksom på at komme til dyrlægen, hvis ens hund pludselig viser disse symptomer

Det bekymrer hundeejere sig over

18-05-2013 08:19, af Tine Luther
En svensk undersøgelse viser, at hundeejeres bekymringer for, hvad der kan ske deres hund er urealistiske. Langt flere, end der tilsyneladende er grund til, frygter f.eks. ulykker fremfor sygdom.

Sygdommen bag vaccinationen – Smitsom leverbetændelse

13-10-2017 16:26, af Astrid Gerd Holtet

Smitsom leverbetændelse er én af de sygdomme vi kan vaccinere vores hunde imod, men hvad er det egentlig for en sygdom? 

Cirka 75% af verdens hunde er herreløse

29-12-2011 08:23, af Tine Luther
Uanede mængder af hunde lever på gaden, hvor sult, sygdom, slagsmål og 2–benede fjender er en del af hverdagen. Gadehundene udgør et af de største velfærdsproblemer blandt dyr uden for Danmarks grænser.

Symptomer på endokardiose

10-07-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endokardiose, eller myxomatøs mitral valvulær sygdom, er en tilstand i hundens hjerteklapper. Sygdommen er arvelig, men symptomerne ses først senere i livet, og kan i værste fald ende i hjertesvigt.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.