7 ting der sker, når man går fra hundeelsker til hundeforældre

13-11-2016 15:01, af Kasper Larsson
At være hundeelsker er som at være hyggeonkel – man får lov til at bruge kvalitetstid sammen med hunde, uden alt ansvaret.
Copyright Ridehesten.com
Der er umådeligt langt fra at være hundeelsker til at være hundeforældre. Men det er ganske fantastisk, at dele livet med en firbenet følgesvend. (Modelfoto: Shutterstock)

Næsten alle mennesker elsker hunde, men det er ikke alle, der har lyst til at have hund. Her er hvad der sker, når man går fra at være hundeelsker, til at være hundeforældre: 1. Hundeelskere for lov til at sove længe – en luksus der ikke er hundeforældre forundt. De er derimod i deres hundes vold og afhængige af, at kræet skal luftes. 2. Hundeelskere kan sprede sig i deres senge, tumle rundt og sove som de vil, fordi det jo faktisk er deres egen seng. Som hundeforældre er hverdagen imidlertid anderledes; hvad der er dit er praktisk talt også din hunds. Det er din hunds seng. Det er din hunds sofa. Det er din hunds tæpper. Alt er din hunds, og den vil gøre en dyd i at gøre det klart for dig. 3. Det er ligesom med børn; alle hundeforældre tror, at de har den absolut bedste hund i verden! 4. Og nu til ferier… Hundeforældre ved hvad der menes her – der skal søges i flere timer efter hundevenlige destinationer eller gode babysittere, og det kan være en kamp! Hundeelskere derimod; de tager bare afsted. 5. Det er aldrig sjovt når hunden dør på film. Men for hundeforældre er det særdeles hårdt! De bliver nødt til at skåne deres elskede lille hund for at se scenerne og samtidig putte med dem og fortælle dem at de er elsket, når de har set sådan en film. Det er forfærdeligt. 6. Hundeelskere tager billeder og kommer videre med deres liv. Men hundeforældre, der vil forevige et øjeblik med deres hund har det bare sværere. Man vil konstant høre ”kig her”, ”vær sød at kigge i kameraet”, ”Yooohoooo” og andre sjove lyde, fægten med arme og ben og des lige, for at få hundens opmærksomhed. 7. Hundeelskere møder hunde, siger hej og leger måske lidt med dem. Hundeforældre derimod stiller tusinde af spørgsmål til andre hundeforældre, også selvom de er fremmede. ”Hvor har du købt den flotte line”, ”hvad får din hund at spise?”, ”Hvordan træner du med den?” osv. Osv. Osv. Kilde: Barkpost.com

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Bravecto sendt til undersøgelse

19-07-2017 12:10, af Anne Ekenberg

På de sociale medier har der længe verseret en heftig diskussion for og imod utøjsmidlet og tyggetabletten Bravecto. Rigtig mange har ikke haft problemer i forbindelse med, at deres hund har indtaget pillen, men nogle har desværre oplevet  mere eller mindre alvorlige bivirkninger. Nu har den europæiske lægemiddelmyndighed, European Medical Agency, set på sagen.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Hunde i vandet ved stranden

07-07-2017 10:11, af Anne Ekenberg

Hunde skal være i snor i sommerhalvåret, når de færdes ved stranden. Men hvad nu, når de er ude i vandet? Hvilke regler gælder så? Og hvad med “Blå flag”- strande?

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

Hold seniorhunden frisk

14-07-2019 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt

NOSTALGI: Ærligt dommerreferat

15-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi bringer her et ærligt referat fra DKK’s internationale udstilling i Aalborg 18-19 oktober 1969 af dommer Alexander Krasilnikoff

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Hjælp - min hund vil ikke spise!

09-12-2017 10:21, af Astrid Gerd Holtet

Kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden er noget mange hundeejere oplever i løbet af hundens liv. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Hvad skal du så holde øje med, når din hund ikke vil spise sin mad?

Stor forvirring om mulig hvalpefabrik i Hadsund

08-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da den nye dyreværnsenhed i Nordjyllands Politi slog til mod en adresse i Hadsund, mente man, der kunne være tale om en hvalpefabrik. Leder af enheden holder fast i opfattelsen

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.