50% flere hunde efterlades i sommervarme biler

30-06-2015 08:44, af Tine Luther
Markant flere hunde blev glemt i bilen sidste år, mens solen bagte, viser opgørelse. Og i år har Dyrenes Vagtcentral allerede modtaget 100 hunde-i-bil-opkald.
Copyright Ridehesten.com
Sidste år modtog Dyrenes vagtcentral hos Dyrenes Beskyttelse 300 henvendelser i forbindelse med hunde efterladt i biler. 50 procent flere end året før.

Ikke alle hundeejere husker det allervigtigste, når de forlader bilen. Nej, vi taler ikke om at stille P-skiven, men om at få hunden med. For selvom der blot er tale om et mindre indkøb, en tur hos frisøren, så lider din hund efter kort tid i bilen. Det forklarer man hos AniCura Københavns Dyrehospital, som hver sommer modtager dehydrerede hunde efter en tur i en varm bil. "Folk overser, hvor hurtigt varmen tager til inde i en bil. Efter blot en time i solen på en dag med 22-23 grader udenfor, er temperaturen inde i bilen på vej mod de 50 grader. Og så hjælper det ikke meget at rulle vinduet på klem. Fordi hunden mangler luft og vand til at køle kroppen ned, overopheder og dehydrerer den,” siger dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Københavns Dyrehospital, Jens Eslau. 300 hunde efterladt i bilen Sidste år modtog Dyrenes vagtcentral hos Dyrenes Beskyttelse 300 henvendelser i forbindelse med hunde efterladt i biler; En stigning på 50 procent sammenlignet med 2013. Det reelle antal hunde "glemt” i bilen er formentlig langt højere, da de fleste tilfælde ikke indberettes. Langt hovedparten af henvendelserne sker om sommeren og omhandler hunde, der er fanget i en skoldhed bil, oplyser Dyrenes Beskyttelse. Indtil videre har Vagtcentralen i årets første seks måneder modtaget 100 hunde-i-bil-opkald, men venter i juli og august at få markant flere i takt med, at vejret bliver varmere. Giv kunstigt åndedræt Flertallet af de efterladte hunde oplever en voldsom dehydrering og bør omgående have vand og nedkøles. I værste tilfælde mister de livet i en varm bil, selvom det er sjældent. Er der ingen livstegn, bør du forsøge at give kunstigt åndedræt – ligesom på mennesker. Det gør du ved at klargøre luftvejene og puste gennem hundens næsebor. "Ud over at hunden kun kan afkøle sig ved at halse, får hundens pels kun varmeproblemet til at vokse. Samtidig betyder pelsen, at det er svært at måle, hvor meget vand den har mistet. Er hunden ældre, og har den problemer med blodet, kan en alvorlig dehydrering medføre blodpropper,” siger Jens Eslau. Sådan hjælper du en hund med hedeslag 1. Få hunden ud af bilen og undersøg vejrtrækning 2. Giv hunden en skål vand og gør pelsen våd 3. Afkøl med vådt håndklæde 4. Er din hund apatisk så kør til nærmeste AniCura-dyrehospital 5. Få din dyrlæge til at afgøre om hunden skal indlægges med drop Kunstigt åndedræt til hunden 1. Ryd luftvejene for slim 2. Stræk halsen så der er fri passage 3. Giv 30 hurtige tryk på hjertet på 15 sekunder, følg op med to pust i næsen og fortsæt indtil dyret vågner. /Pressemeddelelse fra AniCura Københavns Dyrehospital VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE KAN DU SE, HVORDAN TEMPERATUREN STIGER FRA 19 TIL 85 GRADER PÅ FEM TIMER

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.