200 frivillige hjalp med at finde Bella

20-02-2019 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kort tid efter at Bella blev adopteret til en kærlig familie, løb hun væk. I otte dage var hun forsvundet, og flere hundrede borgere på tværs af kommuner i Region Sjælland samarbejdede om at få hende hjem igen. Det lykkedes, og nu er Bella tilbage på Roskilde Internat

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Dyr vækker særlige følelser i os mennesker. Derfor er vi også villige til at tage de ekstra skridt for at hjælpe, når et dyr er i nød. Det vidner denne historie fra Dyrenes Beskyttelse om. 

Onsdag d. 30. januar var en lykkelig dag. Bella havde endelig fundet en familie, der ville give hende al den kærlighed, hun fortjente. Hun blev adopteret fra Roskilde Internat, men allerede kort tid efter, fandt hun et smuthul til at slippe ud af hænderne på sin nye ejere.

Bella har en baggrund som gadehund, og derfor kom det ikke bag på personalet på internatet, at hun var fræk nok til at stikke af:

 – Da vi havde hende i vores varetægt, oplevede vi også, at hun havde selektiv hørelse. Det vil sige, at hvis der skete for meget festligt omkring hende, så hverken ville eller kunne hun høre noget, fortæller Mie Munck, hundeansvarlig på Roskilde Internat.

Til gengæld mener Mie, at det er Bellas erfaring fra gaden, der har hjulpet hende til at overleve så mange dage på egen fod i naturen:

– Jeg ville så gerne vide, hvordan hun har klaret sig alene. Hvad har hun spist? Hvor har hun fundet tryghed til at hvile sig? Jeg ville give meget for optagelser fra et Go Pro kamera fra de otte dage, griner Mie Munck.

Roskilde Internat efterlyste Bella på deres Facebook side torsdag d. 31. januar, og posten blev delt mere end 4000 gange. Interessen for at finde Bella blev spredt ud til kommuner som Hedehusene, Fløng, Sengeløse, Roskilde og Taastrup, hvor bekymrede borgere frivilligt dedikerede deres tid på at lede efter Bella. Det rørte personalet på internatet:

– Vi er enormt overvældet over, at så mange mennesker ville bruge deres tid på at lede efter Bella. Nogen tog endda fri fra arbejde. Uden det gode samarbejde med dem, havde vi nok stadig ledt efter Bella, siger Mie Munck.

Nu er Bella tilbage på Roskilde Internat, men det kan godt mærkes på hende, at hun har været på fri fod i otte dage. Hendes adfærd har ændret sig til, at hun lystrer mindre og i det hele taget er blevet mere fræk, fortæller Mie:

– Bella bor hos mig, så jeg kan arbejde intenst med hende. Især indkald har vi trænet meget, siden hun kom tilbage, og først nu er hun begyndt at komme, når jeg kalder, afslutter Mie.

Dyrenes Beskyttelse vil gerne takke alle de mange frivillige, der har hjulpet Roskilde Internat med at spore Bella.

Læs også

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Ny dyrlægeklinik på vej efter milliondonation

20-12-2023 10:23, af Anne Cecilie Sohl

I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Drømmen om egen dyrlægeklinik på internatet bliver realiseret som følge af en donation på 4,4 millioner kroner fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

Farvel til Dansk Dyreværn Aarhus

21-01-2020 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets

14-årig samler 40.000 kroner ind til dyreinternat

17-11-2020 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Johanne Skriver har været frivillig på Nordjyllands Internat siden hun var 9 år gammel. Da hun blev konfirmeret i efteråret, valgte Johanne Skriver at donere en del af sine konfirmationspenge og samtidig starte en indsamling. Hun har nu samlet 40.000 kr. ind

Franskmændene er europamestre ……. i at efterlade deres dyr

13-08-2020 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Frankrig er sommeren højsæson for at efterlade kæledyr, og det siger faktisk en hel del, da rigtig mange kæledyr efterlades i det sydeuropæiske land

Jubel på Roskilde Dyreinternat

03-07-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad der plejer at være en pestilens for de sårbare dyr på Roskilde Dyreinternat, er i år blevet til en god oplevelse for alle

Dom i Thor-sagen

14-06-2013 12:49, af Tine Luther
I dag faldt der dom i sagen om den meget medieomtalte hund Thor. Betjenten, der bortførte den fra et internat for at redde dens liv, er idømt betinget fængselsstraf.

Dreng valgte internatets ældste hund

04-04-2018 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange er det bedre at være gammel og klog end ung og vild. Sådan må Tristan have tænkt, da han valgte den ældste hund på et internat i Iowa, USA

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.