20.000 kroner fra tandlæger til Frynseklinik

02-05-2018 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sanadent Tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk støtter med jævne mellemrum godgørende projekter gennem deres koncept SanaCare. I mandags modtog Dyreværnet 21.233,50 kr fra projektet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Siden 10. april har Dyreværnets Frynseklinik været rundt i landet for at hjælpe dyr af økonomisk udfordrede mennesker. Allerede nu har der været godt 120 dyr til behandling i den mobile dyreklinik.

Men det er ikke helt billigt at køre Frynseklinikken.

– Selvom klinikken er blevet doneret, er der jo stadig mange udgifter til driften, benzin og udstyr, fortæller Signe Sehested Lund fra Dyreværnet.

Derfor er der også udbredt glæde over, at Sanadent Tandlægerne netop har doneret 21.233,50 til Dyreværnet, som kommer til at blive øremærket Frynseklinikken.

– Det giver rigtig god mening for os, at vi bruger en donation fra tandlæger til Frynseklinikken, hvor vi jo også ordner tænder, lyder det fra Signe Sehested Lund.

Hunden.dk oplevede ved selvsyn, at der ordnes tænder i Frynseklinikken, da vi var med til den første hundeoperation i klinikken. Læs om det her.

SanaCare
Sanadent Tandlægerne kører konceptet SanaCare, som er et koncept, der støtter godgørende formål. Det er tandlægernes følgere på Facebook, der nominerer mulige modtagere af donationen. Derefter bliver der lavet en afstemning blandt brugerne, om hvem der skal modtage pengene. Denne gang stemte mere end 9000 mennesker, og modtageren af de mange penge blev altså Dyreværnet.

Størrelsen af donationen afhænger af, hvor mange mennesker, der besøger klinikkerne.

Ved sidste donation tegnede Sanadent et sponsorat til en børneby gennem SOS Børnebyerne, ligesom det også blev til en donation på 10.423,50 til Hugs & Food, der er et værested for hjemløse på Nansensgade i København.

 

Læs også

Kampagne skal klæde danskerne på til at købe sundere hunde

23-01-2024 11:19, af Anne Cecilie Sohl

Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred. 

Skal vi indføre kørekort til kæledyr

21-07-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark

10 råd til at undgå dårlige hundehandlere

05-05-2022 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

Ny mobil dyreklinik skal hjælpe dårligt stillede danskeres dyr

10-04-2018 08:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik

 

Stor donation til hundelegeplads

06-12-2010 14:45, af Anne Kristine Tollestrup
Med en donation på 75.000 kr. gav Skov- og Naturstyrrelsen mulighed for en hundelegeplads i Gadstrup.

Donation til hunde/bibliotek–projekt

21-10-2011 10:37, af Tine Luther
Trygfonden støtter projekt på bibliotek, hvor svagtlæsende børn læser op for hunde.

Aflivet efter donation til dyrevelfærd

19-01-2013 16:04, af Maja Golles
En 86-årig dame havde testamenteret sin formue og hunden Henry til dyrevelfærdsorganisationen Wood Green Animal Shelter.

Milliondonation skal styrke forskning i udbredt lidelse hos hunde

28-04-2017 10:20, af Tine Luther
Tusindvis af hunde diagnosticeres hvert år med smertefulde knæledssygdomme. En ny donation fra Agria Dyreforsikring på 4,2 millioner kroner skal nu hjælpe forskere med at blive klogere på området. Pengene går til et projekt, der handler om at optimere diagnosticeringen og behandlingen af hunde med ondt i knæleddene.

Ny dyrlægeklinik på vej efter milliondonation

20-12-2023 10:23, af Anne Cecilie Sohl

I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Drømmen om egen dyrlægeklinik på internatet bliver realiseret som følge af en donation på 4,4 millioner kroner fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.